Slovenija

Grilj potrdil svoj odstop

Ljubljana, 03. 05. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V.d. direktorja Davčne uprave Stojan Grilj je razkril vzroke, zaradi katerih bo odstopil s položaja. Danes opolnoči pa se izteče rok za prijavo za direktorja DURS.

Stojan Grilj je finančnega ministra Dušana Mramorja prosil za razrešitev že 10. februarja, pisno odstopno izjavo pa mu je poslal 22. marca
Stojan Grilj je finančnega ministra Dušana Mramorja prosil za razrešitev že 10. februarja, pisno odstopno izjavo pa mu je poslal 22. marca FOTO: POP TV
Grilj v odstopni izjavi opozarja na omejene vire in nestabilno okolje, v katerem je poslovodna funkcija praktično povsem blokirana.

Grilj je za razrešitev zaprosil z 31. majem. V odstopni izjavi je zapisal, da je ministra Mramorja večkrat seznanil s problemi in opozoril na posledice. "Predlagal sem tudi aktivnosti za njihovo odpravo, vendar ste nekatere predloge ocenili kot nesprejemljive oziroma preuranjene (agencija za davke), drugim ste odtegnili sredstva (informacijska tehnologija), tretje ste sprejeli z najmanj enoletno zamudo in so še vedno na stopnji obljube (dodatni kadri), pri četrtih (sprejem davčne zakonodaje) pa zaradi izredno kratkih rokov in nerazumevanja potreb učinkovite davčne uprave lahko le še bolj ali manj formalno asistiramo," piše v odstopni izjavi.