Slovenija

Grožnja s tedenskimi zaporami

Novo mesto, 09. 10. 2006 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred lokalnimi volitvami so krajani Bučne vasi zaradi romske problematike zaprli novomeško krožišče.

Krajani Bučne vasi grozijo, da bodo po volitvah krožišče zaprli za cel teden. Na fotografiji: gneča med enim od prejšnjih protestov.
Krajani Bučne vasi grozijo, da bodo po volitvah krožišče zaprli za cel teden. Na fotografiji: gneča med enim od prejšnjih protestov. FOTO: POP TV

Krajani Bučne vasi so ob 13. uri začeli s protestnim shodom oziroma zaporo ceste v krožišču vasi. Kot je v imenu krajevne skupnosti Bučna vas pojasnil Silvo Mesojedec, je tudi tokratna zapora ceste posledica neodzivanja ministrstva za okolje in prostor na zahteve krajevne skupnosti po odstranitvi črnih romskih gradenj. Kot je dejal, je nenapovedana zapora zadnja pred lokalnimi volitvami, v primeru nerešitve problema pa bodo kasneje pripravili tedenske zapore.

Mesojedec je povedal, da je tudi današnji protest posledica nereševanja te problematike s strani ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika, ki še ni pripravil ustreznega odgovora za razreševanje problema širitve romskega naselja. "Dobili smo sicer delni odgovor na naše zahteve po odstranitvi romskih črnih gradenj, ki pa ne zagotavljajo trajne rešitve na tem področju," je poudaril Mesojedec.

Ministrstvo za okolje ne rešuje romske problematike, trdijo krajani Bučne vasi.
Ministrstvo za okolje ne rešuje romske problematike, trdijo krajani Bučne vasi. FOTO: POP TV

Kot je dodal, so v krajevni skupnosti Bučna vas v petek sprožili tudi kazensko ovadbo zoper inšpektorat za okolje in prostor na podlagi 262. člena kazenskega zakonika, ki se nanaša na nevestno delo na tem področju. V omenjeni krajevni skupnosti so namreč mnenja, da so za sedanjo situacijo širjenja romskega naselja odgovorni tudi v tem inšpektoratu.

Krajani Bučne vasi tako še vedno zahtevajo popolno odstranitev črnih gradenj v romskem naselju v smeri Mirne Peči. Prvi protest so sicer pripravili januarja 2004, od takrat pa so na problematiko z zaporo krožišča v vasi opozorili še šestkrat.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.