Slovenija

Premierjeva žena v službo prejela grozilno pismo

Celje / Ljubljana, 23. 04. 2021 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nuša Stegnar, Ti.Š.
Komentarji
786

Urška Bačovnik Janša, premierjeva žena in zdravnica v celjski bolnišnici, je postala tarča neznancev, ki so na njeno delovno mesto poslali grozilno pismo, v katerem grozijo njej in njeni družini. Gre za povsem neprimerno dejanje, ki so ga že prijavili Policiji, pravijo v bolnišnici.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nov grozilni napad
    01:59
    Iz 24UR: Nov grozilni napad
  • Iz SVETA: Premierjeva žena prejela grožnje
    02:43
    Iz SVETA: Premierjeva žena prejela grožnje

 

V Splošno bolnišnico (SB) Celje so prejeli grozilno pismo, naslovljeno na njihovo zdravnico Urško Bačovnik Janša, je poročal siol.net. Iz bolnišnice so prejetje pisma z grožnjami premierjevi ženi in njunima otrokoma za 24ur.com potrdili. "V SB Celje smo danes prejeli omenjeno pismo in ravnali, kot je praksa v takšnih primerih. Takoj po odprtju pošte smo s prejemom pisma in z njegovo vsebino seznanili gospo Urško Bačovnik Janša ter naredili prijavo na Policijsko postajo Celje," je sporočila predstavnica celjske bolnišnice Danijela Gorišek ter dodala, da "razen tega, da gre za povsem neprimerno dejanje, zadeve ne moremo komentirati".

Na Policijski upravi (PU) Celje so pozno dopoldan povedali, da so bili obveščeni o anonimni grožnji, tako so takoj začeli s preverjanjem okoliščin in zbiranjem obvestil. Preiskava poteka v smeri izsleditve neznanega storilca.

Več informacij o tem primeru zaenkrat ni znanih.

Na grozilno pismo, ki ga je prejela Bačovnik janševa, so se odzvali tudi Poslanski skupini (PS) SDS. Dejali so, da ostro obsojajo vse vrste nasilja in groženj, nad pismom pa so ogorčeni. "Grožnje, ki so v pismu zapisane, so namenjene otrokoma, starima komaj devet in sedem let, ki v nobenem primeru ne smeta biti tarči kakršnega koli nasilja ali groženj," so navedli v izjavi za javnost.

Samo na celjski policijski upravi lani obravanali osem groženj najvišjim predstavnikom države

Samo v lanskem letu so sicer kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Celje obravnavali osem kaznivih dejanj groženj, v katerih so bili kot oškodovanci najvišji predstavniki države. V petih primerih so pet storilcev kazensko ovadili, v dveh primerih, v katerih oškodovanca nista podala predloga za pregon, pa so o zadevi podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo (ODT) v Celju. V eni zadevi so podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, vendar zadevo preiskujejo še naprej.

Center za varovanje in zaščito Generalne policijske uprave (GPU) na podlagi uredbe o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija, varuje tudi družinske člane predsednika vlade. "Metodika in taktika varovanja ter sami ukrepi varovanja so opredeljeni v načrtu varovanja, ki je označen s stopnjo zaupnosti," so za STA, tako kot pred tem za Večer, povedali na celjski policijski upravi.

Kot kaže, so grožnje in vandalizem tako postali vsesplošen znak nasprotovanja politiki, saj se vrstijo že vse leto.

V začetku tega tedna se je na vratih hiše predsednika SNS Zmaga Jelinčiča pojavil grafit z napisom 'Je suis' (v prevodu Jaz sem - op.p.) in podoba motorne žage.

Že prej so neznanci v stavbo SNS vrgli vedra z motornim oljem.

Prejšnji vikend je notranji minister Aleš Hojs sporočil, da so na dovoz k njegovi hiši neznanci napisali 'lažnivec (Hojs)'.

V začetku meseca je neznanec v hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan skozi okno vrgel molotovko, ki je povzročila manjši požar. Tega so domači uspeli pogasiti.

Tudi februar ni minil brez povzročanja škode zaradi nestrinjanja z vladno politiko. Sredi meseca je tako pohodnike na Rožniku na cerkvi Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu pričakala podoba predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina, ki so jo neznanci nalepili na cerkveno fasado in povzročili za 2000 evrov škode.

V začetku februarja pa so neznanci na fasado in vrata prostorov Zavoda Iskreni v Ljubljani narisali kljukasta križa, na vrata pa so zapisali še 'korupcija?'.

Januarja pa je tedanjemu predsedniku stranke DeSUS Karlu Erjavcu nekdo na vrata ograje napisal 'podgana'.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni