Slovenija

Hermes Softlab poslej delniška družba

Ljubljana, 06. 04. 1999 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupščina lastnikov ljubljanskega podjetja Hermes Softlab je danes potrdila odločitev, da se podjetje preoblikuje v delniško družbo. Za omenjeni korak so se v podjetju za razvoj programske opreme odločili, ker menijo, da je preraslo okvir družbe z neomejeno odgovornostjo. Na skupščini so izvolili še upravo družbe - izvršni direktor podjetja ostaja Rudi Bric - in devet članov nadzornega sveta.

Med slednjimi so tudi štirje tujci, za predsednika nadzornega sveta pa je bil imenovan priznani finančni strokovnjak iz Velike Britanije George Barrett, za katerim je bogata mednarodna finančna kariera. Med drugim je bil za člana nadzornega sveta Hermes Softlab imenovan tudi Jože Mencinger.

Finančna struktura podjetja po besedah direktorja Rudija Brica za enkrat ostaja nespremenjena. Tako lastniki še naprej ostajajo štirje prvotni ustanovitelji in manjši institucionalni sovlagatelj. Hermes Softlab v svoji viziji predvideva, da naj bi se razvil v eno izmed vodilnih podjetij na svojem področju, v kolikor to že ni, ter tako postal slovenska multinacionalka, ki naj bi služila za zgled tudi drugim slovenskim podjetjem.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.