Slovenija

Počivalšek po celodnevnem pridržanju odšel brez besed

Ljubljana / Celje / Koper, 30. 06. 2020 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
D.F., Mirko Vorkapić, STA, Tina Švajger
Komentarji
3412

Kriminalisti NPU so na 11 naslovih - tudi na zavodu za blagovne rezerve in gospodarskem ministrstvu - ves dan izvajali hišne preiskave zaradi spornih poslov z opremo. Preiskovali naj bi osem milijonov evrov vreden posel za dobavo medicinskih ventilatorjev s podjetjem Geneplanet. Notranji minister Hojs je potrdil, da so kriminalisti ministru Zdravku Počivalšku odvzeli prostost. Slednjega so po celodnevnem zaslišanju pozno zvečer izpustili na prostost. Na celotno dogajanje se je sicer odzval tudi premier Janša, ki je komentiral "dvojna merila pri izboru prioritet s strani NPU, tožilstva in sodstva". Na policiji so medtem zaradi suma razkritja varovanih podatkov uvedli notranje varnostni postopek.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Tanja Fajon poziva vlado k odstopu
    04:49
    Iz 24UR ZVEČER: Tanja Fajon poziva vlado k odstopu
  • Iz 24UR ZVEČER: Sporen 8-milijonski posel
    02:23
    Iz 24UR ZVEČER: Sporen 8-milijonski posel
  • Ministra Počivalška so odpeljali
    00:18
    Ministra Počivalška so odpeljali
  • Iz 24UR: Kriminalistične preiskave
    03:02
    Iz 24UR: Kriminalistične preiskave
  • Iz 24UR: Počivalšek še vedno v pridržanju
    01:41
    Iz 24UR: Počivalšek še vedno v pridržanju
  • Iz SVETA: Hišne preiskave v zvezi z nabavo zaščitne opreme
    02:22
    Iz SVETA: Hišne preiskave v zvezi z nabavo zaščitne opreme
  • Iz SVETA: Dan političnih odločitev
    06:56
    Iz SVETA: Dan političnih odločitev

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je danes ves dan izvajal preiskovalna dejanja v kriminalistični preiskavi sumov kaznivih dejanj, povezanih z nabavo zaščitne opreme, so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU). Po celodnevnem zaslišanju so gospodarskega ministra Zdravka Počivalška izpustili na prostost, odšel pa je brez komentarja. 

Preiskovalci preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev po 257/a členu KZ 1, za katero je zagrožena kazen zapora od treh mesecev do petih let in denarna kazen, v kvalificirani obliki pa od enega do osmih let in denarna kazen, so sporočili z GPU.

"Preiskovalci NPU v sodelovanju s kriminalisti Policijske uprave (PU) Ljubljana in PU Celje in ob usmerjanju Specializiranega državnega tožilstva(SDT) RS, danes od jutranjih ur na več lokacijah opravljajo preiskave stanovanjskih in poslovnih objektov ter vozil, kjer iščejo in zasegajo listinsko dokumentacijo,elektronske naprave ter druge predmete s ciljem utemeljevanja suma storitve kaznivega dejanja zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva, ki se nanaša na sume nepravilnosti pri naročilu in dobavi zaščitne opreme," je v sporočilu za javnost popoldne pojasnila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostmi GPU.

Hišne preiskave so potekale na podlagi sodnih odredb na 11 lokacijah na območju Ljubljane, Celja in Kopra, v njih pa je sodelovalo 53 kriminalistov, ki so tudi zbirali obvestila večih oseb. Dvema osumljenima osebama so odvzeli prostost in jima odredili policijsko pridržanje.

Preiskovalci NPU zapustili ministrstvo, Počivalšek brez komentarja

Aleš Hojs, ki je danes odstopil z položaja ministra za notranje zadeve, je potrdil, da so med preiskavo prostost že zjutraj odvzeli gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku, pozno zvečer pa so ga po celodnevnem zaslišanju izpustili na prostost. Preiskave so sicer po besedah Ciperle Adlešičeve zaključene. 

Počivalšek dogajanja še ni komentiral, so se pa v njegovem imenu odzvali v SMC. "Hišna preiskava pri ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku je zaključena. Kot je minister že večkrat tudi javno povedal, si želi, da bi se primer nabave zaščitne opreme preiskal hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije. Minister je v preiskavi polno sodeloval in bo za vsa pojasnila pristojnim organom na voljo tudi v prihodnje," so sporočili preko Facebooka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Tudi preiskovalci NPU so v večernih urah zaključili hišno preiskavo v prostorih gospodarskega ministrstva.

Hišno preiskavo pri ministru naj bi po mnenju Hojsa sicer načrtovali že prej, vendar naj bi jim načrte prekrižala podaljšana seja vlade v nedeljo.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v današnji obrazložitvi svojega odstopa med drugim poudaril, da sam za preiskave ni vedel, da pa jih sicer vidi kot "politično motivirane". Po njegovi oceni policijo med drugim usmerjajo "tožilci, ki so se v preteklosti že izkazali kot tisti, ki pretežno vodijo postopke proti politično neprimernim osebam".

Hojs: Ne morem pristati na to, da očitno v naši državi policijo bolj kot direktor usmerja tednik Mladina

Hojs je na vladni novinarski konferenci povedal še, da o današnji hišnih preiskava ni vedel nič ter da ga je o tem šele nekaj čez 8. uro obvestil namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica. Pred tem, ko je bila preiskava v teku že od jutranjih ur, naj bi ga Senica obvestil le o napadu na pročelje sedeža stranke SNS.

To naj bi bil tudi eden od razlogov za njegov odstop. "Ne morem pristati na to, da očitno v naši državi policijo bolj kot direktor ali kot nekdo drug, ki bi jo moral, torej vsa struktura znotraj policije, usmerja tednik Mladina, usmerjajo tožilci, ki so se v preteklosti že izkazali kot tisti, ki pretežno vodijo postopke proti politično neprimernim osebam - torej zoper desnico," je dejal med drugim. Po njegovih besedah gre očitno tudi v tem primeru zgolj za eno in edino željo: "diskreditirati nas ministre, predsednika vlade in doseči to, kar si nekateri neizmerno želijo, padec te koalicije in ohranitev vseh privilegijev /.../".

Gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku so odvzeli prostost.
Gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku so odvzeli prostost. FOTO: Aljoša Kravanja
Kriminalistično preiskavo, ki jo usmerja SDT, so začeli že pred dvema mesecema, po oddaji Tarča na Televiziji Slovenija. V njej so objavili zvočni posnetek, na katerem minister Počivalšek od uslužbencev zavoda za blagovne rezerve zahteva, naj podjetju Geneplanet vnaprej nakažejo osem milijonov evrov.

Na te navedbe so se odzvali na GPU. "Slovenska policija vodi kriminalistične preiskave najzahtevnejših kaznivih dejanj oziroma predkazenske postopke zgolj in samo na podlagi usmerjanja državnega tožilca – tako je tudi v primeru omenjene preiskave, ki jo od vsega začetka usmerja SDT RS. Preiskava v tej zadevi se je pričela na podlagi prijave, ki jo je policija prejela konec meseca aprila 2020," so sporočili.

Dodali so še, da bo policija omenjeno preiskavo in tudi bodoče preiskave izpeljala strokovno, nepristransko in zakonito, "ne glede na to, kdo nastopa kot osumljenec kaznivega dejanja".

V povezavi z informacijami o preiskavi, ki so se predhodno pojavile v medijih, pa so pojasnili, da bo zaradi suma, da so bili nepoklicanim osebam razkriti varovani podatki policije, uveden notranje-varnostni postopek.

Že v ponedeljek so se namreč pojavili nekateri zapisi, da policija v zvezi z nabavami zaščitne opreme načrtuje hišne preiskave. O takrat še 'prihajajočih' hišnih preiskavah je sinoči tako denimo pisal Škandal24.

POJASNILO

 

Minister za notranje zadeve v odstopu Aleš Hojs je na današnji novinarski konferenci obtožil medije, tudi našo medijsko hišo, da smo bili predčasno obveščeni o hišnih preiskavah, in da smo že včeraj čakali pred hišo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, ki je tudi osumljen v omenjenem primeru. Kar naj bi namigovalo na našo vpletenost v preiskavo.
Vse navedbe ostro zanikamo. Odredbe za hišno preiskavo so izdane na predlog tožilstva, podpiše pa jih preiskovalni sodnik. Za hišne preiskave smo izvedeli danes zjutraj, ko so že potekale. Nobena naša novinarska ekipa, niti snemalec, fotograf ali celo reportažni avtomobil se včeraj niso nahajali na območju Olimja, še manj pa pred hišo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška.

 

Uredništvo

Na specializiranem državnem tožilstvu so medtem navedli le, da poteka predkazenski postopek zoper več oseb zaradi kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev, zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov pa več informacij ne morejo posredovati.

Z vrhovnega sodišča in vrhovnega državnega tožilstva so sporočili, da se na Hojsove izjave ne bodo odzvali. Minister v odstopu je namreč na dopoldanski novinarski konferenci okrcal delo sodišč in tožilstva, ko je med drugim dejal, da "imamo celo vrsto založenih kazenskih postopkov, zadev v predalih na tožilstvu in sodiščih".

Preiskave potekajo tudi na MGRT.
Preiskave potekajo tudi na MGRT. FOTO: Aljoša Kravanja
Počivalšek se je zaradi očitkov o negospodarnih dobavah in dajanju prednosti določenim dobaviteljem nedavno že zagovarjal tudi na interpelaciji, ki jo je uspešno prestal.

Preiskavo so predstavniki NPU sicer opravili tudi na sedežu Zavoda RS za blagovne rezerve in opravili pogovor z nekdanjim direktorjem Antonom Zakrajškom ter podpisnikom pogodbe s podjetjem GenEplanet Alojzom Černetom. "Zavod vseskozi konstruktivno sodeluje z vsemi organi, ki preiskujejo pretekle aktivnosti zavoda," so sporočili iz zavoda.

Kriminalisti pa so se po poročanju MMC oglasili tudi na domačiji ministra Počivalška v Podčetrtku.

Med osumljenimi naj bi bila po navedbah portala Necenzurirano sicer tudi Andreja Potočnik, članica Počivalškove projektne skupine in nekdanja poslanka SMC, ki je operativno sodelovala pri dogovorih z dobavitelji zaščitne opreme.

Ob odstopih Aleša Hojsa in direktorja policije Antona Travnerja premier Janša navaja, da sta v kritičnih časih delo opravila požrtvovalno in profesionalno.

Osumljenim očitajo storitev kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev, pri katerem naj bi nastala velika premoženjska škoda. Za to je zagrožena kazen od enega do osem let zapora.

Janša o "dvojnih merilih in selektivni pravici"

Na aktivnosti NPU in Počivalškovo pridržanje se je na Twitterju odzval tudi premier Janez Janša. "Konkretnega postopka zoper ministra Zdravka Počivalška ne komentiram. Komentiram pa dvojna merila pri izboru prioritet s strani NPU, tožilstva in sodstva. Vsi našteti so dolžni delovati v skladu z ustavo in zakoni, odgovorno in neselektivno," je med drugim zapisal in dodal ključnik #SelektivnaPravica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Preskakovanje prioritet, selektivna pravica, založene ovadbe in prijave, zamujeni roki, politične zlorabe postopkov, sodniki na strankarskih zborovanjih, nepotizem in splošna politizacija dela represivnih organov onemogočajo normalno delovanje parlamentarne demokracije v državi," je še dodal predsednik vlade in sklenil: "Zato je naša dolžnost, in skrajni čas, da zagotovimo dosledno spoštovanje ustave in zakonov ter enaka merila za vse".

Politično odgovornost za po njegovi oceni politično motivirane preiskave je danes prevzel tudi minister za notranje zadeve Hojs, ki je nepreklicno odstopil. Še pred tem pa je sprejel tudi odstop generalnega direktorja policije Antona Travnerja. Popoldne je Janša na Twitterju zapisal, da sta Hojs in Travner "požrtvovalno in profesionalno opravila svoje delo v skrbi za varnost in zdravje ljudi". "Hvala obema. Žal vsi v resorju niso imeli istega cilja," je zapisal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3412)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

optimistikus
23. 05. 2022 11.44
-1
Janša je delil samo zato da bi ga narod volil za naslednji mandat in da bi vsaj delo skril svinjarije ki so jih počeli a narod ni neumen tako kot je izjavil Jelinčič, upam da so se tudi za njega zaklenila parlamentarna vrata doživljensko
ActiveR
02. 07. 2020 10.06
Namesto Počivavška je komentiral sam Gale na POPTV, svinarije trajajo že leta! Saj ni kaj dodati. Slovenski pregovor pravi: "laž ima kratke noge". Ga ni človeka, ki bi v nedogled lagal in potvarjal resnico, prej ali slej se ti zareče in poveš resnico!
devlon
01. 07. 2020 16.29
-1
Kdo so sploh komunisti..a to še obstaja..? Se ne bi raje posvetili sedanjim casom in prihodnosti?
devlon
01. 07. 2020 16.25
+0
Nic ni rekel? Zanimivo. Vcasih se ga pa ustavit ni dalo in je bil ful pameten pa to.
kick.your-ass
01. 07. 2020 08.50
+13
Komunisti so se preoblekli v naciste... Zaganjajo psihični, moralni, smo videli da tudi fizični teror nad narodom.. kdo bo temu naredil konec?
nightifly
01. 07. 2020 09.53
+5
Kot prvo ,in zelo vazno za demokracijo ........... drzavni organi skrbijo za to ,da se izvajajo zakoni neke drzave . Oseba(vsaj ena) je na dan protestov v Ljubljani dvignila roko v pozdrav nacizmu . Avtomatsko za tako osebo ,glede na to v kateri drzavi se tio zgodi velja policijska obravnava , nekje se vklene ,drugje samo pridrzi in napise postopek za prekrsek ali kazenska prijava . Kaj pomeni v Sloveniji ,zrtvi nacist .nasilja digovati roke v nacist. pozdrav in povzdigovati to morilsko ideologijo bi morali povedati varuhi naroda , prav sigurno pa si storilci zasluzijo eksemplaricno kazen -brez pardona .
BITINOVINAR
01. 07. 2020 08.02
+15
Od 1 DNE ODSTOPA G. ŠARCA govorimo o diktaturi, sovražnemu govoru, pogromu nad mediji, obenem je minister te vlade - diktature zaprt, demonstranti se derejo SMRT Janšizmu, torej SMRT drugačni miselnosti od njihove, živžgač je vsak dan na TV in demnostrira in politizira (naštejte enega takega žvižgača na svetu), mediji vsak dan pišejo proti vladi, demonstracije proti vladi so bile mesec in pol preden se je vlada sploh sestavila ...... Smešno in žaostno je, ker je vsa ta levica skoncentrirana v LJUBLJANI, kamor dotekajo MILIJARDE.
nightifly
01. 07. 2020 08.54
+6
bitnovinar ,,,,,, se vam zdi tale ex komunist kredibilen politik in sploh clovek ? Jaz v to verjamem kot v bozicka -torej nikoli in nikakor . Ne mores biti en dan zadrt komunist ,drugi dan pa se zbudis i n se gres slikat z ustasi , in to javno objavis . Da o drugih stvareh , ki so se temu cloveku v 30 letih zgodile .......joj , sama krivica . Od tega ,da so ga vrgli iz partije ,do podtaknjenega vojaskega dokumenta -dokumentov , ki jih je kaksen general ukradel in podtaknil princu tem ,pa do Depale vasi , orozja prijateljem Croatom in bosancem , in kasneje se desetine res krivic ,ki so mu jih storili kolegi komunisti . Vsi umazani in krivi ,samo on ,kot jajcek kalimero bogi ---- trpin . Ja , kruto je to zivljenje . Predvsem za naivne in globoko postene ljudi .
nightifly
01. 07. 2020 09.00
+7
Skratka ,Slovenija je rasisticna drzava ,ker zapira kriminalce in lopove .Recimo Bavcarja , tega bivsega komunista so zaprli .Krivica .On je bil kadet policijske sole , pa svercar -izvoznik drzavnih dokumentov v Italijo -Levsteku ,bivsemu naredniku domobrancev ,ki je postal v tujini agent Cia -e . Sami odlicni ljudje , ki so ljubili ,ali se ljubijo Slovenijo in ves slovenski narod . Ena sama krivica se jim je zgodila . Na njihovi poti proti vrhu partije in bogatenju ter prevzemu krmila drzave in partije so se postavili preko neki trdi komunisti in jih onemogocili , jim dopovedali ,da se ne da tako .Das ij etreba denar in polozaj zasluziti ,sluziti narodu . Takrat je pa nastal problem , in seveda neizmerno mascevanje teh ljudi .Toda trpi cel narod zaradi tega . To je narobe .
manasa
01. 07. 2020 14.24
+0
Minister je zaprt, ker je osumljen kraje NAŠEGA denarja; janšizem se piše z malo in ja, smrt miselnosti, ki se hrani s fašistično ideologijo; kljub temu da je žvižgač kao pogosto na televiziji je preteklo kar dosti vode, preden so se preiskovalni organi zganili; demonstracije potekajo tudi v drugih mestih, seveda pa pridejo v prestolnico od vsepovsod. Mogoče pa so potrebna še drugačna vprašanja: zakaj poskuša trenutna oblast obglaviti vse preiskovalne organe? Zakaj že prvi dan vlade zamenjava v vrhu policije, pa potem NIJZ , NPU, SURS in tako naprej v neskončnost? Si ni minister sam nadel zanke okoli vratu, ko je nabavljal zaščitno opremo po klasičnem modelu, ki naj bi zakrival korupcijo in ga očitno tudi s pridom izkoriščal? Kako je mogoče, da je v vladi minister za okolje oseba, ki evidentno izkazuje nasprotje interesov z zaščito okolja, saj prihaja iz dolgoletnega službovanja v energetiki? (Bo naslednji minister za zdravje v tej vladi iz vrst pokopališke dejavnosti?) Itd., itd., v neskončnost, suma sumarum pa je načelo vladanja te vlade moč strniti v tri besede; Deli, vladaj in kradi. (Z bedastimi tviti se zavaja ljudstvo, ki se na te nebuloze še kar ne naveliča odzivati in prepirati - tako nima časa spremljati, kaj vse se nabira na lepljivih prstih.)
devlon
01. 07. 2020 16.26
+2
Postani še ti lev, al pa uzivaj na desnici očetovi
BITINOVINAR
01. 07. 2020 08.01
+15
Zakaj ima lahko zamejski koroški Slovenec za polni delavnik neto povprečno mesečno PLAČO 2.790 eur, Upokojenec neto PENZIJO 1.700 eur? Kako izboljšati konkurenčnost, da se bomo plačam približali? O tem nihče! Kdo je v zadnjih 75 letih vladal 70 let?
nightifly
01. 07. 2020 08.30
+6
bitinovinar ..... kot PRVO , preprican sem ,da so drzavljani Slovenije sposobni doseci tudi te meje , ki ste jih dolocil .Morda se vec . Toda kot prvo , se mora Slovenija losat vseh ,cisto vseh politikantov ,ki rovarijo po druzbenem zivljenju ljudi in vnasajo med ljudi sovrastvo , Zlo ,nejevoljo , mascevalnost ,pa se kaj . Ti so idealne sestavine ,da drzavo pocasi unicis . In nekaj ljudi to pocne ze dolgo ,pribl. 3 desetletja . Nic ne recem ,da je bil prejsnji sistem idealen , toda ce se ozrem nazaj ,jo je kar dobro vozil naprej , rast gospodarstva je bila kar zavidajoca , toda glede na to kaksna je Jugoslavija izsla iz drugega konflikta ,je bil to kar uspeh in dobra podlaga za naprej . Ce , ce se ne bi kljub uspesni odcepitvi pojavil knez teme , mascevalec brez sramu ,ki se danes rovari in razdvaja ljudi . Vsi so mu napoti ,novinarji pa se najbolj ,ker odvijajo tancice in skrivnosti njegovega bivsega zivljenja in zanosne partecipacije kot ponosnega komunista v stranki , ki je vodila drzavo ,ce tako recem , pa mu je bilo vsec ,dokler ni prislo do necesa med njim in mogoce njegovimi sefi , ki so ga odrezali od komolcarskega vzpona na lestvici proti vrhu partije .
nightifly
01. 07. 2020 08.34
+12
Da ne bo samo njegovo komunistovanje na tapeti , vb istvu zelim reci samo eno , iz nekega zdravega telesa je treba tumor ,ali tvor ,ali zajedo odtraniti,,izrezti ,drugace infecira celotno telo . In prav to pocenja mascevalec .Zastruplja ljudi , zato - proc z njim . Spomenka Hribar , dama slovenske inteligence in mescanskega zivljenja in kulture je imela se kako prav , oz. ima ,saj je oni dan lepo ponovila dejstva -kaj in kako . Na ljudeh je , da se tega tumorja resijo v svoje dobro in dobro Slovenije .
Andree
30. 06. 2020 21.59
+4
sds ovčje ne jokat
kick.your-ass
01. 07. 2020 08.53
-3
Se ti zdi da jokamo? Mene se zdi da vi na kolesih po Ljubljani... Na varnem
Slovenijadeželadoma?a
30. 06. 2020 21.59
+4
Prišel bo nov notranji minister tako,d a se vidimo 2022 na volitvah :)
rolicapapirja
30. 06. 2020 21.59
+18
Mislim, da je potrebno počakat, počakat na uradne zaključke in ne da sodi narod sam. Za to nismo pristojni. Ne upam si predstavljat, kaj se zgodi, če slučajno pade tale vlada. Nekako imam upanje, da je večina slovencev vseeno spregledala in vidi kam pes taco moli. Ne predstavljam si pa, da državo vodi SD z Fajonko in Levica z Mesecem, Kordišem in Violeto. V tem primeru smo pa naj***li. Uvoz Albancev, Arabcev in Afričanov bo vsakdanjica, molzenje delavcev vedno večje, družine bodo ububožale, skratka vsi bodo imeli več kot navadni pošteni ljudje. Nikakor si ne želimo tega in če do tega pride, vedite da bo protestnikov namesto 3000 vsaj 300.000, ker so se bo nam poštenim ljudem odpeljajo nebo pomagala ne vojska in ne policija, politiki bodo padali in plačali za vse za nazaj. Verjemite, tudi navadni delavci imamo prag potrplenja in iz dneva v dan pada... V sedanji preiskavi pa počakajmo do konca.
Ivonca
01. 07. 2020 08.06
+2
Kaj, če bi malo preveril katera vlada je omogočila največ "uvoza" kot mu praviš?
morleone
30. 06. 2020 21.59
+12
Nastopil je čas. Nastopil je čas za konec SDS diktature slovenski desnico. Čas je za novo, zdravo desno stranko. Brez paranoidnih shizofrenikov, brez neonacistov, brez domobrancev. Za stranko s čistimi nameni. Za stranko, katere srednje ime ne bo Korupcija. Za stranko, ki ni vzklila iz stalinizma. Za stranko brez komunistov.
Gutenberg
30. 06. 2020 21.59
+11
Živalska farma, G. Orwell, 1945: opis Stalinovega, torej komunističnega totalitarizma; prašiči s silo odstranijo gospodarja, prevzamejo oblast in si podredijo vse ostale živali; želja po oblasti je neizmerljiva... Pred novim letom smo enkrat že bili označeni za živali, a ne dr. Štromajer?
jutri_pa_res
30. 06. 2020 21.58
+14
Pravica je pri nas res čudna, če samo pomislim na Jankoviča in farmacevtko. V podobnih razkritih spolnih zlorabah so v normalnem svetu ljudje politično ali poslovno gotovi, če ne že krepko v arestu. Pri nas pa zavržemo dokaze in nikokomur nič, pa čeprav vsi vse vedo. Ker človeka podpira prava stran.
nightifly
01. 07. 2020 08.41
+8
jutri , ,,,,,, mogoce imate prav , res pa je ,da bi morali dopustiti moznost vsem organom,da opravijo svoje delo do konca -strokovno . Jaz nisem advokat ,ne tozilec ,niti sodnik ,zato ne morem reci -kriv si ,posebno za dejanja ,ki izvirajo iz zakona za krivicna dela . Vec ali manj sodim lahko o politicnih zadevah , ker je to se najbolj oprijemljivo . Ljudi kot je zupan Jankovic in podobne morajo organi nadzora vedno spremljati , ker se tu vrrtijo veliki denarji , priloznosti nepotizma in korupcije prav tako .Glede na to ,da v organih mestne in drzavne uprave sedijo ljudje vseh ideoloskih prepricanj in strank sklepam ,da je to ze en kar velik nadzor , ki pa jasno nima moci eksekutive in se v slucaju dvoma obrnejo na organe pregona , in naprej . Cisto za vse ljudi v drzavi bi bilo bolje ,da korupcija in lopovi ne bi obstajali .
dantol
30. 06. 2020 21.58
+6
Super.Spet bodo na Dobu spravili skupaj kakšno ekipo za kolektivno igro.Srčno in fer tekmo želim.Časa za trening bo dovolj
Ici
30. 06. 2020 21.59
+1
DAEMONIUM
30. 06. 2020 21.58
+5
Zakaj ni bilo nobene hisne preiskave in se manj ovadbe pri pranju iranske milijarde eur namenjene financiranju terorizma, pri 5 milijardni bancni luknji? Niti toliko niste bili, da bi laznivega Kramarja, ki je naredil milijonske skode s krediti mafijcem po Srbiji vsaj stozili tisti milion nagrade ki ga je dobil ob odhodu zaradi "uspesnega" poslovanja banke ki se je izkazalo za navadno bancno luknjo, zakaj ni bilo nobene prwiskave in ovadbe zaradi zilnih opornic kjer pri dobavi medicinske opreme na letni ravni zaradi korupcije izgine milijarda eur??? In na podlagi tega me nihce ne bo preprical da pa je pocivavskovo domnevno dejanje v vrednosti 8 milionov eue bolj pomembno kot pa vse te nakradene milijarde???? Saj je prav, ce se je kaj okoristil naj odgovarja ampak verjetno so pred njim se 1000x vrednejsa in vecja kazniva dejanja. In ce ae spomnim Magajna, ko je bil enak cirkus, kaj je bilo na koncu?? Nic, vazno da ao ga umazali, kaj je bilo z Janso??? Nobenega dokaza ampak vazno so mu preprecili zmago na volitvah in popolnoma enako bo s pocivalskom, zapomnite si to, nic ne bo iz vsega ker je glavni namen diskvalifokacija in padec vlade ob zlorabi NPU!
nightifly
01. 07. 2020 08.47
+6
Demonij , kolikor sem razumel , nador ni ugotovil kriminalnih dejanj , in tudi -evropski nadzorni organi ECB -ja tudi ne ,torej ni slo za pranje denarja ,ali se huje - finansiranje terorizma ,ker bi se v nasprotnem primeru zdaj Slovenija ze cvrla na vrocem olju ,sama pa obesena na seznam najbolj koruptivnih dezel in podpornikov terorizma , torej bi bilo s Slovenijo in njeno kredibilnostjo konec . Pa kaj vi res mislite ,da so vse mogoce tuje banke ,nadzorni organi vseh mogocih trustov zunaj res trapasti al kaj ? Mislite , da so slovenski bancniki tudi taki ? Seveda ,da lahko pride do oskodovanja banke ali podjetja v drzavi , ali o prijateljskih kreditov ,ki niso zavarovani .....etc , toda meje sprejemljivosti afnanja z denarjem poznajo tudi bancniki .
joze drugi
30. 06. 2020 21.58
+7
Mi deluje dokaj lopovski obraz, je res, da je tudi večina takšnih v politiki.
Arguss
30. 06. 2020 21.57
-2
Na RTVSLO ukint obvezno plačevanje pa bo takoj življenje lepše.Ne morem ti jaz doprispevat za plačo ,če mi nazaj lažeš.Ne gre tako energija kozmusa.
Zaposleni-
30. 06. 2020 21.58
+12
Equalizer
30. 06. 2020 21.59
-1
Tudi ce bi ze lagali, jih narod vsaj ne placuje.
myphone
30. 06. 2020 21.59
-5
Arguss, ravno prej so imeli dokumentarec o arabcih. Očitno se že pripravljajo, da bo Fajonka prevzela vodenje vlade in da se odprejo vrata za migrante.
ZIPPO
30. 06. 2020 21.56
+6
Svetujem celotni vladi naj se vkrca na Falcona in odleti za ene 100 let nekam daleč stran od Slovenije na dopust.
Zaposleni-
30. 06. 2020 21.57
+9
predlagam da v Brazilijo, pa sabo naj vzamejo nakupljene maske
rob3rt
30. 06. 2020 21.58
+4
Predlagam kompletni slovenski politiki, da najamejo TU-154, pa nekam odletijo na dopust, vseeno kam.
tovarišinajuriš
30. 06. 2020 21.56
+3
...komentiranje bo kmalu zaklenjeno,končuje se čudovit dan po mesecih histerije,zmerjanja,zavajanja,laganja,še malo pa bo tudi Sekta razpadla...navkljub epidemiji je čutiti olajšanje in veselje se zopet vrača na obraze državljanov...lahko noč Ljuba nam Domovina in srečno in smrt janšizmu !!!
Slovenijadeželadoma?a
30. 06. 2020 21.58
+2
ni_mi_vse_eno
30. 06. 2020 21.56
-5
So pajota na protestih vprašali proti čemu protestira in znanstveniki so zagledali črno luknjo, hehe. Važno, da pridejo levi, potem bodo protesti ponehali, hehe.