Slovenija

Hojs ostaja minister: za razrešitev glasovalo 38, proti 43 poslancev

Ljubljana, 18. 09. 2020 06.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
STA, Neža Pušnik, Mirko Vorkapić, Ti.Š.
Komentarji
2302

Maratonska razprava poslancev o interpelaciji zoper notranjega ministra Aleša Hojsa se je zaključila po skoraj 17 urah. Za nezaupnico je glasovalo 38 poslancev, proti 43. Hojs tako še naprej ostaja notranji minister. Razprava se je sicer vrtela okrog Hojsovega vmešavanja v delovanje policije, koncerta hrvaškega pevca Thompsona ter nekaterih ideoloških tem.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Hojs ostaja minister
    02:24
    Iz 24UR: Hojs ostaja minister
  • Iz 24UR: Minister Hojs vse očitke zavrača
    02:29
    Iz 24UR: Minister Hojs vse očitke zavrača

Aleš Hojs tudi po razpravi o interpelaciji ostaja minister za notranje zadeve – za njegovo razrešitev je glasovalo 38 poslancev, proti pa 43.

Za razrešitev so glasovali LMŠ, SD in Levica, enotno proti so bili v SDS, SMC in NSi. V SNS je bil proti le Zmago Jelinčič, medtem ko se je Dušan Šiško vzdržal, Jani Ivanuša pa ni bil prisoten.

Oči so bile uprte tudi v stranko DeSUS, ki se po aferah Aleksandre Pivec še vedno sooča z notranjimi pretresi. Po sestanku s premierjem Janezom Janšo je le en poslanec glasoval za, in sicer Robert Polnar, Franc Jurša in Branko Simonovič sta bila vzdržana, Ivan Hršak pa je bil na glasovanju odsoten.

Po maratonski razpravi o interpelaciji je za razrešitev ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa glasovalo 37 poslancev iz vrst predlagateljic, poleg teh pa tudi poslanec koalicijske DeSUS Robert Polnar. Glasov ni bilo dovolj, potrebovali bi jih 46. Z zavrnitvijo predloga pa so Hojsa podprli poslanci iz koalicije ter Zmago Jelinčič in Felice Žiža.

V DeSUS niso oblikovali skupnega stališča do interpelacije, saj so ocenili, da je ideološka in da bo večji del razprave namenjen ideologiji, je dejal vodja poslanske skupine Jurša. Da bo interpelacijo podprl, pa je že pred sejo javno napovedal njihov poslanec Polnar. Pred glasovanjem so se poslanci DeSUS sicer sešli tudi s predsednikom vlade, vendar so bili po njem o vsebini pogovorov redkobesedni. Interpelacija je po besedah Jurše sicer govorila le o koncertu Marka Perkovića - Thompsona, ki ga v Mariboru dejansko ni bilo. Takoj ko se je začelo govoriti o tej temi, so v DeSUS po njegovih besedah povedali, da človek, ki spodbuja narodno, rasno in versko nestrpnost, v Sloveniji nima kaj iskati, in tu so si enotni. Niso pa si bili enotni glede glasovanja o ministrovem delu in politični odgovornosti, je že pred glasovanjem povedal Jurša.

V SAB so za razrešitev Hojsa glasovali vsi trije prisotni poslanci; prisotnosti pa nista prijavila poslanca Franc Kramar in Vojko Starović.

Predstavnik madžarske manjšine Ferenc Horváth se je vzdržal, predstavnik italijanske Žiža Felice pa je bil proti.

Preostali poslanci, oziroma poslanske skupine, so glasovali v skladu z napovedmi. Za izglasovanje nezaupnice so predlagatelji interpelacije sicer potrebovali 46 glasov.

Maratonska razprava

Interpelacijo zoper Hojsa so LMŠ, SD, Levica in SAB 9. junija vložile po odločitvi ministrstva, s katero je odpravilo prepoved koncerta omenjenega hrvaškega glasbenika v Mariboru. Po njihovem prepričanju je ministrstvo s tem omogočilo poveličevanje ustaštva, sovraštva in nasilja, ki naj bi jih promoviral pevec. Predlagatelji so dodali še nekaj očitkov Hojsu, tudi glede kadrovskih menjav.

Matjaž Nemec
Matjaž Nemec FOTO: Bobo

Poslanec SD Matjaž Nemec je v imenu predlagateljev interpelacije iz vrst LMŠ, SD, SAB in Levice poudaril, da Hojs za funkcijo ministra ni in nikdar ni bil primeren. Med drugim zato, je dejal, ker tepta človekovo dostojanstvo, s tem ko podpira posameznike, ki poveličujejo ustaštvo, policijo podreja stranki SDS, lastnemu narodu pa postavlja ograje.

V opoziciji so ministru očitali podporo poveličevanju ustaštva in pritiske na delo policije. Minister in večji del koalicije so očitke zavračali in očitali opoziciji ideološko blatenje.

Ministru je očital tudi, da kljub opozorilom varuha človekovih pravic odreja legitimiranje ljudi, verjame obtožencu za organiziranje prostitucije prej kot policiji, odreja nezakonite vpoglede v tajne podatke ter namesto državnega tožilca usmerja policijo v postopkih, kot ugotavlja tudi Komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs), in to počne brez zakonske podlage, torej nezakonito.

Odločitev o možnosti koncerta Thompsona je bila tako po Nemčevih besedah le eden od razlogov za interpelacijo, z njo pa je državi "prostovoljno oziroma samovoljno zagotovil nečastno članstvo v združbi idej in ljudi, za katere poveličevanje ustaštva ni problem". Med drugim je Nemec izpostavil, da je Hojs postregel s pritiski na strokovno in neodvisno delo policije in tožilstva. "Njegova toleranca do zakonodaje je nizka, do Franca Kanglerja pa zelo visoka. Tudi ko se je Kangler odločil kar sam disciplinirati policiste, ki so zaradi prostitucije preiskovali njegovega prijatelja," je dodal.

"Brez slabe vesti" pa po Nemčevih navedbah preko spletnih omrežij tudi sporoča, kako naj se policija obnaša do miroljubnih ljudi, ki intimno izražajo svoje nezadovoljstvo do vlade. Tako so po njegovih besedah njegovi cilji jasni, med njimi pa je, tako Nemec, "popolna politična podreditev policije in Nacionalnega preiskovalnega urada".

Pri tem se je vprašal, ali je razlog morda v tem, "ker bi lahko preiskava pokazala na madžarski kapital sumljivega izvora za medije, ki širijo sovražni govor in lažne novice, med njimi tudi medije, ki so tesno povezani z najbolj vidnimi člani SDS".

Podobne očitke kot Nemec so v več kot 16-urni razpravi nizali ostali opozicijski poslanke in poslanci. Mnogi, med drugim vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović, so bili kritični tudi do tega, da je Hojs po "nepreklicnem odstopu" pred nekaj meseci še vedno minister s polnimi pooblastili. Drugi, med njimi Predrag Bakovič iz SD, so mu očitali po njihovem problematične obvezne usmeritve, ki jih je minister odredil generalnemu direktorju policije.

Prvi, ki bi moral biti na potezi, je po Nemčevem prepričanju predsednik vlade Janša. A kot je uvodoma spomnil Nemec, se je ta odločil, da kuverte s Hojsovim nepreklicnim odstopom ne odpre, "preprosto zato, ker vsebina ne odgovarja njegovim osebnim in strankarskim interesom". Težava pa je, je dejal Nemec, da je Hojs pismo javno objavil, odločitev o nepreklicnem odstopu celotni slovenski javnosti sporočil na uradni novinarski konferenci vlade. Odstopne izjave pa tudi ni nikdar preklical.

"Vse od nepreklicnega odstopa ministra Hojsa smo priča demonstraciji ignorance," je ugotavljal Nemec in dodal, da gre pri vladanju, ki ga od prevzema oblasti vsiljuje Janša, za samovoljo, za brezbrižnost. "Do ustave, zakonov, resnice in dejstev, ljudi. Vsega, vseh in vsakogar, ki ne sodijo v enačbo Janeza Janše in njegove sle po oblasti."

Sodeč po dejanjih ministra Hojsa pa Nemec še meni, da mu je bilo "zaupano mesto nosilnega stebra avtoritarne politike vlade Janeza Janše". Najbolj "zvest ambasador" Janševega načina dela je prav notranji minister, katerega delo govori "o nizu ekscesnih dogodkov", je menil Nemec. Do Janše pa je bil kritičen tudi zaradi njegove odsotnosti na seji. Premier je pred koncem seje sicer prišel v DZ.

Hojsovo interpelacijo so sicer na 22. petkovem shodu v Ljubljani pospremili tudi zbrani protestniki. Izrazili so nezadovoljstvo z delom notranjega ministra, poleg njegovega odhoda pa so zahtevali tudi odstop vlade v celoti. Stavbo parlamenta so obkolili z baklami, s čimer so želeli pokazati, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo. Nekateri so vztrajali pred parlamentom do konca obravnave Hojsove interpelacije.

Poslanka levice Nataša Sukič je dejala, da Aleš Hojs pooseblja pravzaprav vse, kar je narobe s to vlado. "Ta človek vsak dan laže in zavaja in tudi krši zakone, zato je, kljub temu da je nepreklicno odstopil, danes še zmeraj seveda minister." Izpostavila je tudi kadrovske menjave na ključnih položajih policije in ministrstva za notranje zadeve.

Po mnenju vodje poslanske skupine SAB Maše Kociper pa je Hojs že kot kandidat za ministra na zaslišanju pred matičnim parlamentarnim odborom izkazoval tendenco avtoritarnega in avtokratskega vodenja.

Ministru so podporo izražali v večjem delu koalicije in v SNS. V SDS so ugotavljali, da interpelacija temelji na Hojsovem spoštovanju odločitve sodišča, ki je odpravilo prepoved koncerta Thompsona. Upravičena bi bila, če sodišča ne bi spoštoval, je poudaril poslanec Branko Grims.

Hojs ne pristaja na očitke, da je on tisti, ki spodbuja ustaštvo. Interpelacijo označil za predstavo za javnost

Hojs je v odgovoru nato najprej odločno zavrnil očitke, da spodbuja ustaštvo ali da ga celo intimno podpira. Glede kritik o odpravi prepovedi koncerta za mnoge spornega pevca Thompsona v Mariboru pa je dejal, da je šlo za strokovno odločitev uradnikov, pri kateri sam ni sodeloval. V svoji obrazložitvi odgovora na interpelacijo je zatrdil, da ni podpisan pod noben dokument, da lahko Thompson nastopa v Mariboru. "Upam, da boste v današnjih 17 urah pokazali papir, na katerem je moj podpis," je pozval predlagatelje interpelacije. Ob tem je podprl uradnice na notranjem ministrstvu, ki so izdale odločbe. "Svoje sodelavce bom vedno vzel v bran, če bodo delali zakonito in pošteno," je dejal.

Ocenil je, da je interpelacija sicer vredna branja. "Na 16 straneh interpelacije se predlagatelji ukvarjajo z ustaštvom. Petnajstim stranem je moč pritrditi, to so dejstva in jih je treba podpisati. Ustaštvo je zavržno," je poudaril minister za notranje zadeve. Ni pa po njegovem mnenju mogoče pristati na očitke predlagateljev, da je on tisti, ki bi spodbujal ustaštvo ali ga celo intimno podpiral.

Večkrat je poudaril, da je ustaštvo nesprejemljivo. "Ampak zame je nesprejemljivo tudi četništvo, posebej tisto, ki se je dogajalo na Hrvaškem v času tako imenovane domovinske vojne," je dejal in ob tem pokazal fotografijo poslanca SD Matjaž Nemca s srbsko pevko Ceco, nekdanjo ženo poveljnika paravojaških srbskih enot Željka Ražnatovića - Arkana.

O razmerju med Ministrstvom za notranje zadeve RS in Policijo je Hojs med interpelacijo dejal, da je minister tam zato, da Policijo skladno z zakonom usmerja in daje navodila, ne da jo zgolj nadzira.

"Žalostno se mi zdi, da živim v državi, ki smo jo skupaj izbojevali v letih od 1988 do 1991. Žalostno zato, ker so v njej še zmeraj ljudje, ki ne morejo iz svojih ideoloških okvirjev, ki političnim nasprotnikom podtikajo fašizme, nacizme in ustaštvo, ki se ne morejo argumentirano soočiti s problematiko ljudi danes in v prihodnje in ki še vedno podpirajo tiste, ki so našemu narodu naredili veliko gorja in veliko škode," je še dejal notranji minister iz vrst SDS.

Po njegovem mnenju ga želi opozicija, predvsem stranka SD, ideološko oblatiti. Po njegovih besedah je bil ob branju interpelacije osebno prizadet, tako kot tudi njegova širša družina. Enega od njegovih stricev so namreč izdali med šolanjem v partijski šoli v Cerknem in ga ubili skupaj z drugimi partizani, drugi stric pa je bil zaprt na Golem otoku, ker ni želel ovajati ljudi, se je spominjal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hojs je še ocenil, da gre pri interpelacijo očitno za predstavo za javnost. Prav tako se je uvodoma spraševal, ali gre za interpelacijo zoper njega ali zoper predsednika vlade Janeza Janšo, ki mu je Nemec v obrazložitvi interpelacije namenil precej kritičnih besed.

O svojem položaju po prestani interpelaciji se bo znova pogovoril z Janšo

Hojs ki je že pred razpravo o interpelaciji nepreklicno odstopil s položaja, a kljub temu na pobudo premierja Janše ostal minister, je v izjavi za medije po glasovanju še napovedal, da se bosta z Janšo o nadaljnjem sodelovanju predvidoma pogovorila v ponedeljek.

V izjavi ob robu seje je notranji minister še napovedal, da se bo o svojem položaju znova pogovoril s premierjem. "To je edina oportuna stvar, ki jo lahko trenutno naredim." Spomnil je, da ni vse odvisno od njega, ampak je ministrska funkcija v pretežni meri odvisna od predsednika vlade.

Hojs je sicer po že vloženi interpelaciji premierju Janši konec junija poslal odstopno izjavo po hišnih preiskavah glede nabav medicinske in zaščitne opreme. A Janša o odstopu ni obvestil DZ. Pozneje je pojasnil, da je Hojsa prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, dokler ne bo nove rešitve.

Aleš Hojs tudi po včerajšnji maratonski razpravi o interpelaciji ostaja minister za notranje zadeve. Na glasovanju je predlog za njegovo razrešitev podprlo 38 poslancev, proti jih je bilo 43.
Aleš Hojs tudi po včerajšnji maratonski razpravi o interpelaciji ostaja minister za notranje zadeve. Na glasovanju je predlog za njegovo razrešitev podprlo 38 poslancev, proti jih je bilo 43. FOTO: Bobo

"Povedal sem mu, da bom ostal do interpelacije, kaj bo potem, pa se bomo pogovarjali po interpelaciji," je pred nekaj dnevi sicer že povedal minister. S tem je odprl vrata ugibanjem o negotovosti svojega položaja tudi po glasovanju.

V SDS ostro nad NPU

V SDS ugotavljajo, da interpelacija temelji na Hojsovem spoštovanju sodišča, ki je odpravilo prepoved koncerta Marka Perkovića Thompsona, medtem ko bi bila upravičena, če sodišča ne bi spoštoval, je poudaril Branko Grims. Glede Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) je ocenil, da ni izpolnil pričakovanj. Po njegovih besedah bi bilo treba razmisliti o tem, da bi se NPU zlil nazaj v sistem in da bi tako dosegli večjo učinkovitost. Vložena interpelacija je netenje nestrpnosti, tako da je v tem delu celo protiustavna, je menil. Po njegovih besedah se je Thompson v Sloveniji namreč javno distanciral od ustaštva. Grims je prepričan, da predlagatelji vedo za vse to in potemtakem zavestno zavajajo.

Da vložena interpelacija ne rešuje ničesar, ni glas razuma in tehtnih argumentov, kaže pa na brezkompromisen boj opozicije za oblast, menijo v NSi. Pravno državo in z njo sodbo upravnega sodišča v primeru koncerta je treba spoštovati, je izpostavil Andrej Černigoj. Po njegovih besedah pa so potrebni zakonski okvirji, ki bi jasno določili meje sprejemljivih vsebin. V NSi pozdravljajo Hojsovo delo, tudi njegova prizadevanja pri naslavljanju množičnih migracij.

Interpelacija je smiselna, če sledi ministrova razrešitev in rahljanje odnosov v koaliciji, v nasprotnem primeru pa je le predstava za javnost, menijo v SMC. V primeru tokratne interpelacije poudarjajo, da pravna država velja vedno enako, tako takrat, ko nam je prav, kot takrat, ko nam ni, se je strinjal poslanec SMC Gregor Perič. Po njegovih besedah bi morali predvideti ustrezen zakonodajni okvir, da se lahko dogodke, kot bi bil Thompsonov koncert, nedvomno prepove. Argumentacija predlagateljev interpelacije ni prepričala SMC, je dejal.

Po mnenju opozicijske SNS je bil namen interpelacije ministra za notranje zadeve Hojsa zrušiti sedanjo vlado, prevzeti oblast in še naprej odpirati pipe, iz katerih je teklo ogromno denarja, je dejal prvak stranke in poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je sicer na koncu edini iz SNS glasoval proti Hojsovi razrešitvi. Na NPU po njegovih besedah denimo nočejo raziskati afere z iranskim denarjem, NPU se ni vprašal niti glede visokih sredstev za gradnjo mošeje v Ljubljani, ki jih je prispeval Katar. "NPU spravlja določene zadeve v predal, iz katerega nikoli ne pridejo ven," je izpostavil. V SNS so proti uničevanju ministra, ki želi odpraviti nepravilnosti, in interpelacije zato niso podprli.

Interpelacija ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa je bila že druga v šestih mesecih aktualne vlade. Pred njim jo je uspešno prestal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki so mu predlagatelji iz opozicijskih vrst očitali zlasti nepravilnosti pri nabavi zaščitne in druge opreme za zajezitev epidemije novega koronavirusa.

Se pa kmalu obeta še tretja, in sicer kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Napovedali so jo v LMŠ, podporo interpelaciji pa napovedujejo še v opozicijskih SD, Levici in SAB. Da je razpoloženje v poslanski skupini naklonjeno podpori interpelacije, je potrdil tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2302)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tilenkj04 .
21. 12. 2021 11.11
"V SAB so za razrešitev Hojsa glasovali vsi trije prisotni poslanci; prisotnosti pa nista prijavila poslanca Franc Kramar in Vojko Starović." Jaz ne vem kaki novinarji ste to, da niti ne vete kdo je še poslanec in kdo ne, kdo je živ in kdo ne...
Golobek
19. 09. 2020 21.55
+0
Petur
19. 09. 2020 21.42
+0
zanimiv je bil en zadihani model,ki je ponorel ob kazanje nekih slik iz davnih učbenikov.hoce nedotakljivost za izdajalce,kolaboranti prakticno!ne bo slo!
Karantanija
19. 09. 2020 20.18
+16
In ne vem, zakaj sploh obstaja možnost vzdržanih glasov. Si mož, ali nisi? Si ZA ali PROTI!? Je to res tako težko ? Sploh pa, ker so razpravljali o človeku, ki je že zdavnaj odstopil in nima moči, da bi to tudi po moško storil! Res žalostno.
Karantanija
19. 09. 2020 20.07
+7
Zlezel je komaj skozi šivankino uho... Tudi ta rezultat veliko pove o tem, kako je priljubljen.
hisne
19. 09. 2020 18.50
+9
kaj se delate norca iz nas saj smo vsi vedeli da ne bo uspela interpelacija ,se pa sprašujem ali je bila sploh potrebna saj je minister nepreklicno odstopil
štrekeljc
19. 09. 2020 16.09
+10
Hojs ostaja minister. ?????? A ni ta model nepreklicno odstopil?
rb63
19. 09. 2020 16.58
+12
Saj veš kako je pri tej vladi. Nič ne velja kar rečejo.
Karantanija
19. 09. 2020 20.09
+10
Nič ne velja, delajo po svoje mimo zakonov, ustave, mi pa to mirno gledamo. To je dobesedno norčevanje iz naroda. Očitno demonstracije ob petkih ne pomagajo.
prašek
19. 09. 2020 15.57
+0
Spoštovani tovariši, dober dan vam želim !
prašek
19. 09. 2020 15.58
+5
Madona, od 8. zjutraj pa verjetno do 22. ure boste težili desni inteligenti (oksimoron) ☺☺☺
prašek
19. 09. 2020 16.01
+1
štrekeljc
19. 09. 2020 16.49
-2
prašek, oksimoron je inteligenten nesmisel. Desni inteligent pa je zgolj nesmisel.
prašek
19. 09. 2020 17.08
+3
SSKJ / Oksimoron je vrsta stilske figure iz dveh izključujočih se pojmov (bistroumni nesmisel), npr.: plešasti si ruje lase, človeški robot, grozno lep, hiti počasi, obvezni izbirni predmeti, idr. Pošiljam ti toliko pozdravov kot ima brezrokavnik rokavov.
prašek
19. 09. 2020 17.08
+0
prašek
19. 09. 2020 17.08
+1
štrekeljc
19. 09. 2020 18.58
-3
Prašek, a nima brezrokavnik dveh rokavov?
Karantanija
19. 09. 2020 20.23
+5
bovin
19. 09. 2020 15.38
+0
Zakaj ima SDS stranka 25% glasov v parlamentu več ko enkrat več od prve levičarske stranke Brake to ti mora marsikaj povedat.
Brakedirt
19. 09. 2020 19.27
+3
meni to pove, da vas 80% ljudi v sloveniji ne prebavlja, zato si ne morete prilascati drzave in naroda. sploh pa bi vas bilo treba prepovedati.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.32
+0
bovin je danes sam tukaj od SĐS pisunov, zato dobivam pa samo po en minus. moral bos poklicati pomoc na trstenjakovo.
bovin
19. 09. 2020 15.28
-6
Brake skos si v minusu.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.29
+3
to je tebi najbolj vazno. vsaj vem, kdaj vas zadanem v sredino. vec ko je minusev, bolj sem vas zadel.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.30
+3
jovan gre pa pocasi v penzijo brez delovne dobe, komunajzli mu jo boste pa financirali. temu se rece tovaristvo.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.24
+1
kako lahko sploh kdo verjame tem SĐS pisunom tukaj, ko pravijo da jim podpora strmo narasca, pa brez nesposobnih levakov se vlade nebi imeli?
Brakedirt
19. 09. 2020 15.28
+7
sicer pa, po minusih je lepo videti kdaj jih najbolj zaboli.
Wahl
19. 09. 2020 15.15
+13
400.000 jurjev na mesec nas koštajo nakladači v parlamentu, da dr.kajo telefone, laptope, spijo, berejo cajtge, glasujejo po štabnem navodilu in večinoma nakladajo s plonk listkov, ki jih sami ne dojemajo, ajde izjema je nekaj takih na obeh straneh, ki povedo iz glave in smiselno. Prihranimo in zmanjšajmo posadko titanika 2 na 60 ljudi. Vrh glave.
prašek
19. 09. 2020 15.56
+1
400.000 "jurjev" je 400 milijard !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A toliko nas "koštajo" ti nakladači ?????
Uporabnik471079
19. 09. 2020 15.11
+14
Gledal sem od začetka do kraja, strel v koleno opozicije, sramota, še ena ali dve interpelaciji in opozicija bo aut, prav je tako, kaj mi to imamo v parlamentu je beda od bede, jih ne potrebujemo, resorje odpret in brez teh 90 klovnov, nas samo koštajo preveč.
bovin
19. 09. 2020 15.18
+9
Pri tako smotani opoziciji je škoda časa in elektrike profit ima samo Janša stranki mesečno narašča priljubljenost.,anket komercialna tv sploh ne pokaže več.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.19
-12
tako neverjetno narasca, da se vlade ne morete sestaviti sami.
bovin
19. 09. 2020 15.23
+9
Brake ena stranka je vladala samo v tebi ljubem komunizmu. Zdaj so drugi časi to te boli.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.26
-4
nastej komuniste z leve,potem pa nastej se tiste,ki niso komunisti v SĐS,da ne bos predolgo pisal.
resslovenka
19. 09. 2020 15.38
+0
Opozicija ni enotna. To nas zna drago stati. SDS in koalicija... Vemo, da je to rak rana sedanjosti. Pa vendar še kar harajo. Bo treba zamenjati ljudstvo! Ker je del naroda zaslepljen s sovraštvom do drugače in dobro mislečih sodržavljanov. Pravzaprav je Janši uspelo, kar je načrtoval. Boste že se videli, ko bo treba vrača pufe. Samo potem nikarte jedikovat. Kar ste hoteli to imate. No, za vse kar se dogaja gre seveda "zahvala" tudi g. Borutu Pahorju. Se kdaj zamisli? No, upam da se. 😎
cakra
19. 09. 2020 18.09
+4
Ne zadolžuje se samo Slovenija, temveč cela Evropa ,to bi moral vsak vedeti.
MESE?AR
19. 09. 2020 15.04
+11
Opozicija je drugi pol vlade, torej bodo s konstruktivno nezaupnico vladi rušili tudi sebe. Samo ne vem, kje bodo vzeli konstruktivnost, ker ne vedo, kaj je to. Tako so nam včeraj pokazali.
MESE?AR
19. 09. 2020 15.01
+11
Pa g. Hojs ima višji IQ kot vseh 38 skupaj ! To jim še niso povedali. Koliko tisoč Euro so včeraj zapravili davkoplačevalskega denarja za to vnaprej propadlo farso ? Tu se pa nihče nič ne vpraša ? Mi rečemo temu vozeki.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.05
-8
od kdaj so tovarisi gospodje? odkar so se skrili pod desnico?
bovin
19. 09. 2020 15.13
+1
Brake zakaj so tvoji brezvezni vpisi podaj desno stalno v rdečem.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.15
+0
zaradi vas, rdecih komunajzlov, ker mislite da boste s tem kaj dosegli.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.17
-2
ti si moras pa po navodilih sam sebi stisniti plus hahahahahaha
bovin
19. 09. 2020 15.21
+4
Brake bolj ko si v minusu večje traparije pišeš ugasni internet in se pomiri.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.22
-4
to bi vam komunajzlom najbolje odgovarjalo, da bi lahko v miru nadaljevali s komunisticno propagando.
resslovenka
19. 09. 2020 15.41
+2
Ja je premeten. To je res, pa vse obrne v drugo smer. Pravi brezkompromisni lisjak. Ampak.. Nihče ni večen! Prav nihče! 😎
Brakedirt
19. 09. 2020 15.00
-2
"V SDS je vedno veljalo pravilo, da mediji niso naši, da so kupljeni in da nas bodo uničili. Ker ne poročajo realno oziroma to počno po navodilu druge strani. Naše edino orožje pa je, da tam, kjer lahko sami komentiramo, orodje vzamemo v svoje roke in s komentarji uravnotežimo prispevek."
bovin
19. 09. 2020 15.03
+1
Brakedirt
19. 09. 2020 15.05
-2
mislis da bos s tem blebetanjem uravnotezil prispevek?
Common_sense
19. 09. 2020 14.56
+8
Ne ozirajte se na Brejka. Je en mulcek zamozoljen, ki igra kao enega gastarbeiterja. Rojen leta 1991 nam pridiga o komunizmu:) Lolek mali.
Brakedirt
19. 09. 2020 14.58
-3
hahahahahaha, ne ozirajte se je napisal. kaj te pece resnica komunajzl
Brakedirt
19. 09. 2020 14.59
+0
Brakedirt
19. 09. 2020 15.03
+1
Podpredsednik SDS Milan Zver članstvo v ZKS ocenjuje kot »napako iz najstniških let«. Čeprav je partijsko knjižico vrnil šele pri 27 letih in še na predvečer osamosvojitve iskal rešitev za socializem.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.03
-1
v bruslju se vedno isce resitev za socializem?
Common_sense
19. 09. 2020 15.24
Ausglajzal si :) pa tako lepo vreme je zunaj.
resslovenka
19. 09. 2020 15.43
+0
Dokler je imel kaj od članstva. Kolk spreobrnjencev je v SDS? Mnogo. Izkoriščajo svoji "5 minut" slave. Če je to za njih slava. 🙄
kolbek460
19. 09. 2020 14.54
+4
A je aleš hojs dal odstopno izjavo ali ni, ?
Brakedirt
19. 09. 2020 14.55
+3
Rudar
19. 09. 2020 14.58
+5
Se še ne ve. Zdej preverjajo kaj pomeni nepreklicni odstop.
morituri
19. 09. 2020 15.06
-1
Velika sreča je, da si je Hojs premislil o odstopu. Če bi odstopil bi komunisteki po celi Sloveniji slavili in se opijali z opijati, ki jih imajo dovolj.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.09
+1
Brakedirt
19. 09. 2020 15.09
+4
nic si ni premislil, dobil je ukaz od jovana.
resslovenka
19. 09. 2020 15.44
+1
bovin
19. 09. 2020 14.53
+4
Brakedirt, poneumljanje in srebrni breg so vsi iz iste ustanove vsaj po njihovih zapisih so dogovorjeni.
Brakedirt
19. 09. 2020 14.54
-7
prav neverjetno, kako ste komunajzli brihtni.
morituri
19. 09. 2020 15.08
+2
Brakedirk zato pa dobivaš na tisoče minusov, ker smo brihtni in smo te spregledali!!!!!!!!!!!!
Brakedirt
19. 09. 2020 15.12
-1
komunajzli pa brihtni hahahahaha. tako ste brihtni, da rabite nesposobne levake da sploh lahko vladate. res ste brihtni.
Brakedirt
19. 09. 2020 15.12
-1
Brakedirt
19. 09. 2020 15.13
-2
PS2Xministri 25.10.2019, 13:20:03 LEVAKI SO POKASIRALI IN POKRADLI NA HEKTARJE EUROV SEDAJ PA PAMETUJEJO ZA DROBIŽ.