Slovenija
Oglas

HPE InfoSight na voljo uporabnikom HPE strežnikov

Ljubljana, 18. 01. 2019 00.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Si predstavljate rešitev, ki bi znala predvideti in preprečiti težave ter optimizirati delovanje celotnega IT sistema? HPE InfoSight je orodje, ki s pomočjo podatkovne analitike odkrije pomanjkljivosti, še preden iz njih nastanejo resni problemi. Gre za pionirski pristop v načinu upravljanja in vzdrževanja IT infrastrukture, s čimer lahko podjetja bistveno znižajo operativne stroške, po navedbah proizvajalca tudi za več kot dve tretjini. Orodje HPE InfoSight, ki je bilo doslej brezplačno na voljo vsem kupcem Nimble in 3PAR diskovnih sistemov z aktivnimi vzdrževalnimi pogodbami, se z letošnjim letom seli tudi na HPE strežniške platforme.

HPE InfoSight temelji na zbiranju in obdelavi velikih količin podatkov, ki jih v oblak posredujejo tipala, nameščena v Nimble in 3PAR diskovnih sistemih ter po novem tudi v strežnikih. S pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja je orodje sposobno napovedovati težave in se na podlagi različnih realnih situacij vseskozi učiti. S tem IT infrastruktura postaja vse pametnejša in zanesljivejša. Orodje je na primer sposobno na podlagi vzorcev delovanja aplikacij in obremenitev posameznih gradnikov infrastrukture predvideti performančne težave, identificirati razloge zanje in navesti dejanske predloge sprememb s ciljem dviga nivoja performanc in zanesljivosti. Izkušnje so pokazale, da je na primer pri Nimble diskovnih sistemih na ta način odpravljenih kar 86% vzrokov, ki bi lahko povzročili resne težave ali celo odpoved delovanja. S tem je po navedbah proizvajalca dosežena kar 99.9999-odstotna razpoložljivost.

HPE InfoSight
HPE InfoSight FOTO:

Nabor funkcionalnosti orodja InfoSight, ki je podprto na ProLiant, BladeSystem, Synergy in Apollo platformah (pogoj je iLO verzije 4 ali 5), naj bi se skozi čas širil. Poleg sposobnosti napovedovanja pričakovanih okvar na strojni opremi si lahko kupci v kasnejših različicah obetajo operativno nadzorno ploščo s konsolidiranimi informacijami o statusu, performancah in splošnem zdravju strežniške infrastrukture vključno s statusom garancij in vzdrževalnih pogodb ter generiranje priporočil za odpravo ozkih grl na strežniški infrastrukturi. Orodje dopolnjuje sistem AHS (Active Health System), ki na omenjenih platformah spremlja zdravje in zmogljivost strojne opreme. Kupci, ki želijo pričeti z uporabo orodja InfoSight na svojih strežnikih, morajo prenesti t.i. »iLO Amplifier Pack«, natančnejša navodila so na voljo na tej spletni povezavi.

Če HPE InfoSight že danes v osnovi spreminja način upravljanja in vzdrževanja dela IT infrastrukture, je končni cilj avtonomna IT infrastruktura, kjer se upravljalcem IT sistemov ne bo več treba ukvarjati z identifikacijo in odpravljanjem težav, temveč bojo svoj čas in znanje usmerjali v razvoj novih IT storitev za svoje uporabnike in s tem igrali aktivnejšo vlogo pri povečevanju konkurenčnosti svojega podjetja.

Več informacij:

https://www.hpe.com/uk/en/storage/infosight.html

O podjetju ATR.SIS d.o.o.

V podjetju ATR.SIS vam nudimo celovit nabor storitev vzpostavitve in vzdrževanja strežniške infrastrukture, ne glede na velikost vašega podjetja. Za več informacij ali za ponudbo nas obiščite na http://www.atr.si

Mitja Koželj, ATR.SIS d.o.o.

 

Naročnik oglasa je ATR.SIS d.o.o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1