Slovenija
Oglas

Idealno mesto za prevzem paketov v predbožičnem času

Ljubljana, 10. 12. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z vse večjo priljubljenostjo spletenega nakupovanja, ki je še posebej izrazita v predbožičnem času, seveda rastejo tudi količine paketov.

DPD paketomat

V DPD tako poudarjajo, da nudijo bogate alternativne možnosti dostave paketov v predprazničnem času, v primeru da vas v času dostave ni doma ali vam datum dostave ne ustreza. Leto 2023 bodo zaključili z več kot 830 Pickup prevzemnimi točkami po vsej Sloveniji, kamor spada tudi skoraj 180 DPD paketomatov. 

V DPD opažajo, da je odstotek dostavljenih paketov na Pickup točke ali v paketomate občutno večji kot lansko leto, kar očitno kaže na naraščajoče povpraševanje po tovrstnih možnostih dostave. To je še dodaten razlog, zakaj iz meseca v mesec širijo svojo dostavno mrežo po vseh Sloveniji. 

DPD paketomat

Moja dostava, moja odločitev, myDPD

E-kupci iz leta v leto pričakujejo več – več možnosti, več prilagodljivosti in več izbire. Tudi dostava mora biti v popolnosti prilagojena potrebam in željam prejemnikov paketov. Ker se v DPD zavedajo tega in želijo svojim strankam omogočiti čim bolj fleksibilno dostavo, vam je na voljo njihova aplikacija myDPD, kjer lahko hitro in enostavno prilagodite svojo dostavo sebi in svojim načrtom. Aplikacija je bila tik pred začetkom vrhunca sezone tudi posodobljena in zdaj ponuja še boljšo uporabniško izkušnjo. 

Paketomati kot del Pickup mreže

Mreža samopostrežnih DPD Pickup paketomatov vam omogoča enostaven in praktičen prevzem paketov, kadarkoli in kjerkoli vam ustreza. Prevzem je možen 24/7 in 72 ur po prejemu obvestila, da je paket oddan v paketomat. 

Predstavnica iz DPD Slovenija nam je povedala, da imajo trenutno za prevzem paketov na voljo že skoraj 190 paketomatov po vsej Sloveniji, ampak da je to šele začetek. Imajo zelo ambiciozne cilje za še dodatno povečanje dostavne mreže v 2024. 

Alternativne možnosti dostave so prihodnost, zato je povečanje obsega OOH (Out of Home) dostavne mreže ena od naših prioritet v prihodnjem letu. Vidimo, da razpoložljivost DPD Pickup mreže ustvarja vrednost za uporabnike, zato je naša naloga iskati in razvijati storitve, ki služijo uporabnikom in olajšajo celoten logistični proces, poudarja Igor Jakovljević, generalni direktor DPD Slovenija. 

DPD Pickup kot del mednarodne mreže

Out-of-Home omrežje je leta 2015 v Evropi štelo 20.000 točk, leta 2021 50.000, Geopost pa je pred kratkim oznanil že 100.000 prevzemnih točk v Evropi in tako dosegel nov mejnik v širitvi mreže dostave izven doma. Močna rast omrežja v zadnjih letih potrjuje vse večje povpraševanje končnih uporabnikov po prilagodljivih in cenovno dostopnih rešitvah dostave.

DPD paketomat

Vas zanima, kje se nahaja vam najbližja DPD prevzemna točka? Preverite TUKAJ

***

O DPD Slovenija

DPD Slovenija je del Geopost, največje mreže za dostavo paketov v Evropi. S 122.000 strokovnjaki za dostavo in Pickup omrežjem z več kot 83.000 lokacijami za prevzem paketov, Geopost dnevno dostavi 8,3 milijonov paketov – 2,1 milijarde paketov na leto - prek blagovnih znamk DPD, Chronopost, SEUR, BRT in Jadlog. DPD je v 19 letih obstoja na domačem trgu je postal eden ključnih akterjev in strokovnjak na domačem trgu, ki zagotavlja zelo kakovostno storitev dostave paketov. DPD vsakodnevno deluje v imenu tisočih zadovoljnih strank, združuje inovativno tehnologijo in lokalno znanje za zagotovitev prilagodljive in uporabniku prijazne storitve tako za pošiljatelje kot za stranke. DPD s svojo vodilno storitvijo Predict, aplikacijo myDPD in Pickup lokacijami postavlja nov standard povezanosti strank z dostavo njihovih paketov.

Za več informacij obiščite:

DPD Slovenija spletno stran: www.dpd.si 

Če želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami DPD Slovenija in Geopost, nas spremljajte na družbenih omrežjih: FacebookInstagramLinkedIn in YouTube.

 

Naročnik oglasa je DPD d.o.o.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.