Slovenija
Oglas

Ideja za valentinovo darilo: nepozaben romantičen pobeg v slovensko Toskano

Ljubljana, 11. 02. 2021 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Bliža se valentinovo ali praznik zaljubljencev, ki ga po vsem svetu praznujemo 14. februarja. Že veste, s čim boste razveselili svojo drago ali dragega?

Naj vama letošnje valentinovo ostane v nepozabnem spominu.
Naj vama letošnje valentinovo ostane v nepozabnem spominu. FOTO: Vinska klet Zlati grič

Danes, ko postaja tempo življenja vse hitrejši, je najverjetneje najdragocenejše darilo, ki ga lahko podarite svoji boljši polovici, vaš čas. Zato predlagamo, da partnerko ali partnerja presenetite z izvirnim darilom: darilnim bonom za romantični vikend pobeg v idilične zelene gričke slovenske Toskane, kjer bo v osrčju Škalc nad Slovenskimi Konjicami prijazna ekipa Vinske kleti Zlati grič poskrbela, da vama bo izlet ostal v večnem spominu.

Naj vaju začarajo lepote naravnega amfiteatra
Če bi živeli v Franciji, bi vinogradna območja nad mestom cvetja in vina, kjer ima Vinska klet Zlati grič svoje vinograde, imenovali kar grand cru ali »velika lega«. Gre za naravni amfiteater slikovitih gričkov, ki jih že 800 let porašča trta, mednje pa so ujeti srednjeveški dvorec, ki je danes preurejen v eno najčarobnejših apartmajskih hiš v deželi, Gostilna Grič, kjer brbončice gostov razvajajo kulinarične mojstrovine kuharskega šefa Andreja Smogavca, ena najsodobnejših vinskih kleti v Evropi ter čisto pravo pravcato igrišče za golf.

Na posestvu Zlati grič že 800 let iz grozdja pridelujejo vino. Znani so predvsem po svežih, sortnih in aromatičnih lažjih vinih, ki jih ljudje lahko zmerno uživajo vsak dan.
Na posestvu Zlati grič že 800 let iz grozdja pridelujejo vino. Znani so predvsem po svežih, sortnih in aromatičnih lažjih vinih, ki jih ljudje lahko zmerno uživajo vsak dan. FOTO: Vinska klet Zlati grič

Prespita v dvorcu kot prava grof in grofica
Ali ona že od nekdaj sanja o tem, da bi vsaj za dan ali dva postala princeska? Sedaj ji lahko on željo končno izpolni! Med bivanjem na posestvu Zlati grič bosta noč namreč preživela v več stoletij starem renesančnem dvorcu z bogato zgodovino. V stavbi, ki je danes kulturni spomenik, so skozi stoletja bivali najrazličnejši imenitneži: od Konjiških gospodov Walseejcev, cesarskega dvora, Tattenbachov, žičkih kartuzijanov, pa vse do grofov Windischgratzov, ki so objekt zapustili leta 1945. 

Poleg same stavbe, ki umetelno združuje zgodovinski pohištveni slog in duha z vsemi prednostmi sodobnega bivanja, vaju bo zagotovo navdušil tudi pogled na okoliške vinograde.
Poleg same stavbe, ki umetelno združuje zgodovinski pohištveni slog in duha z vsemi prednostmi sodobnega bivanja, vaju bo zagotovo navdušil tudi pogled na okoliške vinograde. FOTO: Uroš Podlogar

Pustita se razvajati s kulinaričnimi dobrotami in vrhunskimi vini
Na griču tik nad vinsko kletjo se nahaja Gostilna grič, v kateri vaju bo s svojimi kuharskimi mojstrovinami ter z izbranimi, k hrani odlično prilegajočimi se ter večkrat nagrajenimi vini Vinske kleti Zlati grič razvajal priznani kuharski šef Andrej Smogavc.

Dovolita, da vama izbrani okusi pobožajo brbončice ob dih jemajočem panoramskem razgledu, ki seže vse do Pohorja in Dravinjske doline.
Dovolita, da vama izbrani okusi pobožajo brbončice ob dih jemajočem panoramskem razgledu, ki seže vse do Pohorja in Dravinjske doline. FOTO: Vinska klet Zlati grič

Obiščita eno najmodernejših vinskih kleti v Evropi
V samem osrčju vinogradov se nahaja ena najsodobnejših vinskih kleti v Evropi. Klet je opremljena z najnovejšo tehnologijo, edinstvena pa je tudi njena arhitektura. Ker je območje, kjer klet stoji, zaščiteno, je klet namreč zasnovana na način, da karseda minimalno posega v prostor. Tako je objekt pravzaprav v celoti zgrajen pod zemljo, navzven pa se zliva s krajino. Med ogledom kleti bosta pod vodstvom strokovnjaka poskusila odlična vina Vinske kleti Zlati grič.  

Vinska klet Zlati grič velja za sodobni arhitekturni biser. Avtorja objekta sta arhitekta Andrej Kemr ter Igor Skulj.
Vinska klet Zlati grič velja za sodobni arhitekturni biser. Avtorja objekta sta arhitekta Andrej Kemr ter Igor Skulj. FOTO: Vinska klet Zlati grič

Preizkusita se v igranju golfa na edinstvenem igrišču sredi vinogradov
Če sta izkušena golfista, potem igrišče na posestvu že poznata in dobro vesta, da med poznavalci zaradi svoje vpetosti med vinograde velja za eksotično in edinstveno. Golfisti se strinjajo, da je igranje golfa v ambientu, ki ga poleg naravnih lepot odlikuje tudi blagodejna tišina, pravi užitek. So pa v Vinski kleti Zlati grič poskrbeli tudi za manj izkušene igralce – ti se lahko z igro spoznajo na bližnjem vadbišču na Dobravi, ki deluje pod okriljem golf kluba Zlati grič. 

Sedaj, ko sta spoznala posestvo Vinske kleti Zlati grič, vama preostale le še, da si iskreno odgovorita na naslednje vprašanje. 

Sodita med bolj romantične ali avanturistične duše?
Romantičnim parom je na kožo pisan vikend paket Vinska pravljica. V sklopu tega lahko izbirata med nočitvijo bodisi v apartmaju Trta bodisi Rozga, kjer vaju bo ob prihodu pričakala steklenica vrhunske, na ravno pravo temperaturo ohlajene in s številnimi mednarodnimi nagradami okitene penine. S trihodnim menijem vaju bodo razvajali v Gostilni Grič, med ogledom vinske kleti pa bosta lahko poskusila tri njihova vrhunska vina. Za dogodivščin željne pa so v Zlatem griču pripravili vikend paket Razišči, občuti, užij Zlati grič. Noč bosta v sklopu tega paketa prebila v apartmaju Trta, tudi vama ne uide steklenica vrhunske penine, ki med strokovnjaki slovi po svojem dolgem plesu mehurčkov, ki ji daje prvovrstno svežino, vajina raziskovalna žilica pa bo prišla na račun med obiskom Gostilne Grič ter vinske kleti. V prvi vaju bodo presenetili kar s 4-hodnim degustacijskem menijem, med ogledom kleti pa bosta lahko poizkusila kar pet njihovih vin. 

Za piko na i: večerja in steklenica vina zanjo in zanj 

Za konec pa predlagamo še, da predajo darilnega bona svoji dragi ali dragemu dodatno začinite še z lastnoročno pripravljeno večerjo, obogateno s steklenicama za to priložnost posebej izbranih vin. Glavni enolog Vinske kleti Zlati grič Sašo Topolšek priporoča steklenico Sivega pinota letnik 2019 zanj – gre za sadno, pitno, zelo uravnoteženo vino, primerno za uživanje v dobri družbi ali v dvoje ob dobri hrani – ter buteljko Traminca letnik 2019 zanjo – gre za polsladko vino, ki jo bo očaralo s svojo sladko aromatiko, lepo uravnoteženim ostankom sladkorja in nizko kislino, priporoča pa se za pitje v dobri družbi ter ob sladici v dvoje. Izbrani vini lahko kupite v spletni trgovini Vinske kleti Zlati grič, darilni bon pa lahko izberete tu.

 

Naročnik oglasa je Zlati grič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni