Slovenija
Oglas

Igralec Rok Vihar: od gledališkega odra do volana superšportnika

Ljubljana, 07. 11. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenskemu igralcu Roku Viharju je uspel veliki met. Izmed več sto igralcev z vsega sveta je bil izbran za vlogo v oglasu znamke Porsche.

Roka Viharja poznamo po številnih gledaliških, filmskih in televizijskih vlogah. Od leta 2007 je član ansambla Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana, sodeluje pa tudi s številnimi drugimi ustvarjalnimi kolektivi. Marsikdo se ga spominja kot Anžeta v Županovi Micki, predstavi Prešernovega gledališča Kranj, številni pa ga prepoznajo tudi kot odvetnika Boruta Zalarja iz TV-serije V imenu ljudstva. Redki pa vedo, da je Rok tudi mož za volanom v Porschejevem oglasu za model 718 Cayman GT4 RS.

A kakšna je pravzaprav definicija uspeha? Če se ozremo na primer dramskega igralca Roka Viharja, je njegov dosežek med drugim tudi to, da je bil za vlogo v oglasu znamke, kot je Porsche, izbran izmed več kot stoterice igralcev z vsega sveta. Da bi bolje razumeli njegov uspeh, pa tudi karierne korake, zaradi katerih se mu je sploh ponudila takšna priložnost, smo ga povabili na kratek intervju.

Razkril nam je tudi to, da so na Ferskih otokih snemali v najstrožji tajnosti in da mu je produkcijska ekipa vse do premiere oglasa prikrivala, za kateri Porschejev model sploh gre.

Rok je navdušen nad avto-moto športom in bi ga z veseljem prepletel tudi s svojimi igralskimi vlogami. Na vprašanje, kaj bi izbral, če bi mu kasting agent ponudil filmsko vlogo v remaku klasike, je odgovoril, da bi gotovo igral voznika. Težko si zamisli, točno kateri film bi to bil, a ugotavlja: Sem človek, ki na setu definitivno z veseljem vozi vsak avto, če mi to le dovolijo. Tu so omejitev pravila produkcije na snemanju, kajti če bi lahko, bi rade volje vse odpeljal sam.

Kakšna pa je pot od slovenskih gledaliških odrov in filmskih prizorišč do mednarodne zgodbe? Rok odgovarja, da se je prav v zadnjih letih aktivneje posvetil iskanju priložnosti v tujini. Pri tem lahko igralci uberejo več poti, večinoma pa te potekajo prek kasting agentov. Pri tem oglasu za Porsche se je po naključju zgodilo, da je bila agentka z Danske na obisku v Ljubljani. Ena od naših agentk je slišala, kakšen tip igralca išče, in ji rekla: 'Mislim, da imam človeka, ki bi lahko bil pravi.' Na koncu se je to res zgodilo in dobil sem vlogo.

Rok Vihar si kot glavni uspeh v igralskem poklicu šteje to, da delo opravlja dobro z zadovoljstvom in užitkom.
Rok Vihar si kot glavni uspeh v igralskem poklicu šteje to, da delo opravlja dobro z zadovoljstvom in užitkom. FOTO: Arhiv ponudnika

Sem človek, ki si ne postavlja ciljev v daljni prihodnosti, pravi Rok Vihar in dodaja, da vedno skuša živeti v danem trenutku in se prilagaja situaciji. Tako so se zgodili tudi vsi moji projekti, sploh mednarodni. Nepričakovano, potem ko sem nekje nekoga srečal in so prišle na plan besede: 'Ti, bi ti prišel ...?' Ampak od tu pa do končne vloge naključij ni več, vse se zgodi na avdicijah. Pri tem šteje delo, ne sreča, dodaja in jasno izpostavlja najbolj gotovo pot do uspeha.

Za svoj največji uspeh v igralskem poklicu pa šteje to, da delo opravlja dobro z zadovoljstvom in užitkom. Vse drugo, slava in te reči – od tega imajo korist tisti, ki prodajajo film, nadaljevanko, oglas. Moje glavno zadovoljstvo je, da me pustijo povedati do konca, kar želim povedati (smeh).

Markantna oblikovalska in inženirska posebnost, to je model Porsche 718 Cayman GT4 RS.
Markantna oblikovalska in inženirska posebnost, to je model Porsche 718 Cayman GT4 RS. FOTO: Arhiv ponudnika

Športnik s sredinsko nameščenim motorjem z geni dirkalnika in zagotovljenim užitkom v vožnji

Športnik s sredinsko nameščenim motorjem, z dirkalnimi geni in zagotovljenim užitkom v vožnji

Ko 500 konjskih moči iz visokoturažnega motorja združimo s 1415 kilogrami mase praznega avtomobila, moramo užitek v vožnji definirati na novo. Novi 718 Cayman GT4 RS je brezkompromisni športnik z lahko konstrukcijo, izjemno dinamičnim podvozjem, dovršeno aerodinamiko in edinstveno zvočno kuliso.

Markantna oblikovalska in inženirska posebnost modela GT4 RS so odprtine za dovod zraka. Te močno izboljšajo tok svežega zraka v motor, obenem pa ustvarjajo izjemno impresiven in emocionalen zvok, ki je najintenzivnejši ravno v neposredni bližini ušes potnikov. Značilne odprtine za dovod zraka na bokih pred zadnjima kolesoma se niso spremenile in so namenjene hlajenju motorja.

 Edinstvena zvočna kulisa in užitek v vožnji. Porsche 718 Cayman GT4 RS predstavlja vrhunski spoj obojega.
Edinstvena zvočna kulisa in užitek v vožnji. Porsche 718 Cayman GT4 RS predstavlja vrhunski spoj obojega. FOTO: Arhiv ponudnika

Vaš sanjski Porsche je bližje, kot ste mislili

Ekskluzivne storitve Porsche Financiranje so popolnoma prilagodljive vašim željam in potrebam. Obiščite portal za financiranje, izberite eno izmed financiranj in si uresničite željo po svojem sanjskem avtomobilu že danes.

 

Naročnik oglasa je Porsche Center Ljubljana, Porsche Inter Auto d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3