Slovenija

Infrastrukturno ministrstvo prikimalo: mariborska obvoznica je neustrezno kategorizirana

Maribor / Ljubljana, 06. 08. 2019 21.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, Ti.Š.
Komentarji
4

Mariborska vzhodna obvoznica je z izgradnjo vzporedne avtoceste nedvomno izgubila funkcijo prevzemanja daljinskega prometa in ohranila le lokalni promet mesta z njegovim zaledjem, zato je njena kategorizacija neustrezna, so po vnovičnem pozivu iz Maribora za ukinitev vinjetnega režima zdaj potrdili na ministrstvu za infrastrukturo.

Na ministrstvu pritrjujejo neustreznosti kategorizacije mariborske obvoznice.
Na ministrstvu pritrjujejo neustreznosti kategorizacije mariborske obvoznice. FOTO: POP TV

Pozivi za ukinitev vinjet na odseku omenjene hitre ceste, ki iz mesta pelje proti pesniškemu rondoju in se tam priključi na avtocestni križ, se vrstijo že vrsto let, a pobudniki doslej pravega odgovora niso dočakali. Nedavno je zahtevo z argumenti, zakaj po njihovem kategorizacija ceste ni v skladu s pravili, pristojnemu ministrstvu ob podpori Mestne občine Maribor (MOM) poslala Stranka mladih - Zeleni Evrope.

Za razliko od prejšnjih pobudnikov, ki so le predlagali ukinitev vinjet, so tokrat nanizali dejstva iz vladne uredbe o merilih za kategorizacijo javnih cest, državnih cest ter zakona o cestninjenju, po katerih ta cesta po njihovem ne izpolnjuje nobenih pogojev, da bi sploh lahko bila hitra cesta ali cestninska cesta.

Povezovalna funkcija hitre ceste se bo dokončno izgubila z izgradnjo zahodne obvoznice

Temu zdaj pritrjujejo tudi na ministrstvu, še posebej v luči prekategorizacije Tržaške ceste v letu 2017 v državno cesto, s katero se je povezovalna funkcija hitre ceste še bistveno zmanjšala, povsem pa jo bo izgubila z izgradnjo načrtovane zahodne mariborske obvoznice, ki jo nameravajo navezati na avtocesto in ne na omenjeno hitro cesto.

Kot so v odgovoru pobudnikom zapisali na infrastrukturnem ministrstvu, se morajo hitre ceste v skladu z uredbo o merilih za kategorizacijo javnih cest navezovati na avtoceste ali na cestne sisteme sosednjih držav in povezovati središča regionalnega pomena. Prav tako se mora ob zgraditvi avtoceste obstoječa državna cesta, ki poteka vzporedno, prekategorizirati v regionalno cesto, tako da se zagotovi vzporedna povezava.

Glede na omenjena pravila po njihovih ugotovitvah sedanja kategorizacija ne ustreza tem kriterijem, s tem pa zavrača dosedanja nasprotovanja direkcije za infrastrukturo prenosu, ki ga je že večkrat predlagal tudi Dars. Slednja se je namreč sklicevala na strategijo prostorskega razvoja, da so nacionalna središča mednarodnega pomena, med katere sodi Maribor, na avtocestni križ povezana s hitro cesto.

K ukinitvi vinjet na mariborski hitri cesti se poziva že dalj časa.
K ukinitvi vinjet na mariborski hitri cesti se poziva že dalj časa. FOTO: POP TV

Kljub takšnemu stališču, ki je očitno prepričalo tudi direkcijo za infrastrukturo, pa se lahko zaplete pri finančni plati. Dars, ki je prenos tudi že predlagal, namreč lahko tega izvede le odplačno, po izračunih iz leta 2016 pa bi stal več kot 64 milijonov evrov. Čeprav na direkciji ne nasprotujejo več prevzemu ceste, pa trdijo, da je plačati ne morejo, saj bi to pomenilo negospodarno ravnanje in tveganje neupravičene porabe proračunskega denarja.

Na ministrstvu za infrastrukturo so v odgovoru še dodali, da odločitev o spremembi kategorizacije zato še preučujejo, ena od alternativnih možnosti pa je, da cesto prekategorizirajo v regionalno cesto in jo v skladu z zakonom o cestninjenju opredelijo kot izbirno cestninsko cesto.

Mariborski pobudniki (na fotografiji Igor Jurišič in Samo Peter Medved) so se na odgovor odzvali pozitivno.
Mariborski pobudniki (na fotografiji Igor Jurišič in Samo Peter Medved) so se na odgovor odzvali pozitivno. FOTO: 24ur.com

Mariborski pobudniki so se na odgovor danes odzvali pozitivno, saj jih veseli odzivnost in jasen odgovor, ki po njihovem nesporno potrjuje njihove trditve o neustreznosti kategorizacije.

"Ustrezna kategorizacija omenjene ceste bo nedvomno pomenila tudi konec cestninjenja, saj cesta zagotovo ne izpolnjuje niti pogojev za izbirno cestninsko cesto," so sporočili iz Stranke mladih - Zelenih Evrope, kjer bodo skupaj z vodstvom mariborske občine v naslednjih dneh razmislili o nadaljnjih korakih ter o tem javnost obvestili predvidoma naslednji teden.

Kaloh: Najbolj pošteno bi bilo, da cesto preprosto izvzamejo iz vinjetnega sistema

K ukinitvi vinjet na tem odseku je že na januarskem sestanku z županom Sašo Arsenovičem pozvala sedmerica mariborskih poslancev. Opozicijski poslanec SDS Dejan Kaloh je danes povedal, da se stvari vlečejo predolgo, tako pa bo verjetno tudi po tokratnem odgovoru ministrstva.

"Naša regija je že tako deprivilegirana. V času obnove Ljubljanske ceste pa lokalno prebivalstvo zaradi zaprtja ene od glavnih prometnih žil v središče mesta že poldrugo leto uporablja hitro cesto in mora za to plačevati vinjeto, kar je enostavno nepošteno do prebivalcev Maribora," meni Kaloh.

Ker se lahko birokratski postopki med ministrstvom, Darsom in direkcijo za infrastrukturo še precej časa vlečejo, bi po njegovem bilo še vedno najbolj pošteno, da postopke skrajšajo in preprosto cesto izvzamejo iz vinjetnega sistema.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StrikeOne
07. 08. 2019 07.23
+10
Zakaj pa plačujemo davke? Davek naj bi bil vzajemna zadeva. Torej kako je mogoče pol da imamo čedalje več davkov a čedalje manj pravic, če pa smo svobodni? Ali ne bi za davke morala država vsaj ceste in zdravstvo urediti, zakaj je pol potrebno plačati in cestnino in dmv in eko takso in povrhu še Vinjeto? Ja pol smo oproščeni davka ali kako? Kako je mogoče da režim zahteva davek na Lastnino, če pa je last nekoga drugega kako si lahko država pol to solasti z dekretom ali zakonom, ki si ga sami izpišejo? kako je mogoče da nek d... verjame da je svoboden a država mu govori kje sme cigaret prižgat in da ne sme na svoj lasten balkon obesti svojih lastnih cot, ker to pač nekoga Mota in si je napisal zakon s katerim vas lahko sankcionirajo ampak OPA svobodni ste b....
Rafael Kramar
07. 08. 2019 14.37
+3
Zato, ker tisto davka, kar poberejo od tebe in podobnih ni ravno dovolj niti za škrbino tistega, kar mislite, da vam mora biti dano.
hotchilipoper
07. 08. 2019 07.12
+17
Tudi avtoceste ne zaslužijo vinjete
boris c
06. 08. 2019 21.40
+26
Moram priznat da ne vem več kaj berem. En je zgradil, drugi je plačal, ampak ne v celoti, tretji bi kasiral ampak ne more, četrti je proti vsemu pa bi vse nase prenesel... Seveda ne gre brez civilne iniciative, tako da vsem uporabnikom te ceste želim samo varno vožnjo, in srečno!