Slovenija

Investitor v Stožicah znan februarja

Ljubljana, 03. 01. 2008 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prihodnji teden bo drugi del razgovorov z izbranimi investitorji za projekt gradnje stadiona, dvorane in trgovskega centra v Stožicah.

Bežigrajske Stožice naj bi leta 2011 dobile povsem novo podobo, košarkarsko dvorano, prireditveni stadion in mega-trgovski center ob severni ljubljanski obvoznici.
Bežigrajske Stožice naj bi leta 2011 dobile povsem novo podobo, košarkarsko dvorano, prireditveni stadion in mega-trgovski center ob severni ljubljanski obvoznici. FOTO: POP TV

"Prihodnji teden bomo skupaj s posebno komisijo mesta Ljubljane začeli drugi del pogovorov in hkrati podrobnejši pregled usposobljenosti pravočasno prijavljenih pravnih subjektov na razpis MOL-a za investicijo in partnerstvo pri projektu v Stožicah. Medtem bomo ponovno pregledali dokumentacijo in po potrebi zahtevali še dopolnitve, potem z interesenti začeli individualne razgovore, tako da bomo drugi krog pogajanj predvidoma zaključili do konca januarja. V primeru, da ne bo večjih zapletov, bomo investitorja in partnerja mesta Ljubljane pri tem projektu izbrali do sredine februarja letos,“ je za 24ur.com povedal Boštjan Ferk, pomočnik direktorja podjetja Praetor iz Ljubljane.

Podjetje Praetor je za Mestno občino Ljubljana namreč vodilo javni razpis, zdaj pa pogajanja z vsemi prijavljenimi podjetji in poslovnimi združbami pri javnem razpisu za javno ali zasebno investicijo in poslovno partnerstvo pri gradnji stadiona, dvorane in trgovskega centra v Stožicah.

Posebna komisija mesta Ljubljane in podjetje Praetor bosta do sredine februarja letos izbrala investitorja in poslovnega partnerja za gradbeni projekt v Stožicah.
Posebna komisija mesta Ljubljane in podjetje Praetor bosta do sredine februarja letos izbrala investitorja in poslovnega partnerja za gradbeni projekt v Stožicah. FOTO: Damjan Žibert

Kakorkoli že, posebna komisija mesta Ljubljane in podjetje Praetor bosta imela pri tem izboru še precej dela in predvsem veliko odgovornost, saj gre v tem primeru za največji gradbeni in poslovni projekt v novejši zgodovini slovenske prestolnice, vreden več kot 350 milijon evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
03. 01. 2008 11.49
Rok za dokončanje športnega parka v Stožicah je konec leta 2009, in ne 2011 !!!!!! Tudi Janković je to še enkrat poudaril, pa tudi eden od arhitektov Sadar&Vuga je povedal, da se da zadevo dokončati v 16ih mesecih. Zato ne pišite neumnosti. Sicer pa je pomembno, da je dvorana na voljo jeseni 2009, stadion pa marca 2010. Zakaj, pogruntajte pa sami, saj veste več kot ostali