Slovenija

Jo bodo ukinili?

Ljubljana, 05. 02. 2007 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tomaž Bratož
Komentarji
21

Vlada je uradu predsednika odobrila kar za petino višji proračun, razmišlja pa, da bi ukinila pisarno bivšega predsednika.


  • 20
  • 19
  • 18
  • 17
  • 16
  • 15
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113189
06. 02. 2007 11.22
ALADAR, mogoče nisem bil dovolj jasen. Sem absolutno proti temu, da se v zvezi z bivšim predsednikom kar koli ukinja. Ker gre za politično preganjanje, vemo pa da ga volimo vsi državljani neposredno in je politična pripadnost sekundarnega pomena. Tudi opozicija tu nima nobene vloge. Sploh pa ni primerljiv kakšen škof, še manj pa arestant, ki nima zveze z državno. Še posebej pa se mi zdi vse graje vredno kakršno koli blatenje predsednika. To počno tisti, ki mislijo da bi jim posledično veliko znižanje kriterijev prineslo večje možnosti pri naslednjih volitvah. Ne zavedajo pa se, da na ta način tudi sebi uničujejo ugled. Namen mojega komentarja je bil poudariti in osvetliti nekatere vidike splošnega razmišljanja iz katerega izhajajo takšne zamisli in vidim da ste se odzvali.. Pa še medvedu, jasno da brez tehničnih ved ne bo šlo..Ampak nas vseh skupaj ni za en dober in uspešen tehnični laboratorij če malce karikiram. Če bi nam ena sama tehnološko razvita država šla na roko in nam omogočila dostop do samo delčka znanja na področju visokih tehnologij, do katerega se danes brez izjemno dragih raziskav sploh ni mogoče dokopati, potem so tako imenovani politiki zelo uspešno opravili svoje delo. Pa s tem nisem mislil področje oklepnikov, ker v napadanju sosednjih držav ne vidim nobenega smisla.
Tonček Balonček
06. 02. 2007 11.00
Primer z upokojenci , npr. škofi, je čisto v redu! On lahko govori in naklada, npr. Perko, za to ne rabi apanaže in financiranja iz proračuna, deluje pač! edstev, ki bi mu pripadala po zakonu. Se da in je bolj simpatično, tudi brez šoferjev, pisarn in asistentov gre, končno se lahko zgledujejo po starih revolucionarjih, ki so marsikaj postorili kar iz zaporov!
civitasstain@gmail.com
06. 02. 2007 10.40
Toncek Baloncek Imas komplekse, da za vsako diskusijo se potegnes RKC, s tabo nekajj ni v redu, ne znas vec argumentirat. Imas probleme v soli, pol si dobi instruktorja? Ti nisi sam s sabo v spravi......
pomi@auspuh.com
06. 02. 2007 10.34
Tonček balonček, slab primer je to. Če se prav spomnim je bila ravno pred kakšnim mesecem politična afera z enim bivšim škofom zaradi njegove izjave. Če ni bil to ravno Šuštar ali Perko? Kaj je torej drugače?
pomi@auspuh.com
06. 02. 2007 10.31
Še to. Bivši predsednik kot ostanek stare oblasti, mislim na splošno, predstavlja novi oblasti neke vrste opozicijo. Te pa si nobena oblast seveda ne želi. Opozicija pa je vedno pozitivna. Ni torej brez veze, da imajo v demokratičnih državah tudi bivše predsednike. Predsednik je, ne glede na vse edini politik, ki je ali je bil izvoljen z večino. V naši kmetiji je to seveda delanje zgage.
Tonček Balonček
06. 02. 2007 10.25
Gospodu Aldarju bi dal zgled iz RKC-ja. Šuštar in drugi bivši škofje so čisto v redu preskrbljeni, kot naši očetje in matere, nimajo svojih kapel, le osebnega spovednika.... nikakor pa nobenih kompetenc. Bil je izvoljen(Kučan), oddelav svoj mandat, zdaj ima penzijo z dodatki in mu nihče noče škodovati. Ali je to remalo? Kaj še hoče? On se seveda ne bo pritoževal ampak preko ne vem kogfa lansiral neke zahteve, je zelo fin gospod in se s takimi banalnostmi osebno ne ukvarja, ga poznamo že dolgo. Če je nekdo levičar ali desnilčar ali karkoli, je popolnoma brezpredmetno. Kateri "levičar" je ob dohodke? Pa kaj bi še rad?! Lahko živi spodobno kot redkodko! Spomenik mogoče? Resnici na ljubo, ta Kučan sploh ni "hohštaplar", tudi če ga primerjamo z zdajšnim predsednikom ne! Gre za načelnost in Kučan ima priliko, da da zgled in se sam odpove zadevam, ki pomenijo anahronizem.
pomi@auspuh.com
06. 02. 2007 10.22
Klasik in rjavi medved, nobeno znanje ni odveč. Za uspešno družbo je pomembno, da se znanja dopolnjujejo, kar pa se v Slo res ne najbolje. Imam tudi občutek, da nekatere fakultete proizvajajo popolnoma neuporabne kadre.
aladar2
06. 02. 2007 09.53
Ja ubogi reveži, ki vas Kučanovo delo tako omejuje (na duhu mislim). Po vaši logiki bi tudi starega očeta na kmetiji, ko jo je predal sinu v upravljuanje, odvlekli kar na gnojišče. Naj kar tam zgnije, saj je tako ali tako neuporaben. Če ga bomo imeli v hiši pa bo požrl kako klobaso, ki jo lahko mi sami. Zares lepo razmišljanje, toda zapomnite si "Kakor ti s svojimi starši, tako tvoji otroci s tabo". Če v pregovore, ki jih ne poznamo ne verjamete pa pomislite nazaj, če ste že zadosti stari, da bi lahko kaj razmišljali o preteklosti. Gospodje, klasik, razni tončki balončki, medvedje z vejicami. Bogati nas vsaka glava, ki nam lahko kadar koli karkoli pove, pa če nam je to všeč ali ne. Zato če je Bivšega predsednika republike gospoda ali pa tovariša Kučana na položaj predsednika izvolilo ljudstvo z veliko večino, je tudi prav, da to ljudstvo poskrbi zanj, ko ne opravlja več pomembe funkcije. Prav tako naj bo tudi za vsakega naslednjega predsednika. Konec koncev gospodu Kučanu ta pravica zapadez izvolitvijo novega predsednika, menim pa, da bo gospod kljub temu, če bo urad imel ali ne še vedno deloval na svojem področju. Menim da zelo dobro kot je to počel do sedaj. Tisti, ki komentatorji, ki ste se spravili nanj le zato, ker je levičar, počakajmo, kaj boste dejali, ko bo bivši predsednik prvi desničar, mislim, da bi vsi vi zaiglai pesem z druge strani plošče..
peter.repovz@krka.si
06. 02. 2007 09.26
Kar prav! Kdor gre v zaslužen pokoj, se ukvarja s konjički doma. Kučan in podobni, si pa penzije niso zaslužili z delom, zato morajo še zmerom imeti vplivne kotičke, da mešajo prašičke.
Uporabnik113189
06. 02. 2007 09.07
wejca, če tvoja bivša lahko pokliče Clintona ali pa še bolje Hillary in se zmeni za kaj ugodnega za nas, sem ZA.
wejca@yahoo.com
06. 02. 2007 08.42
Jest tud rabim eno pisarno za mojo bivšo.
Tonček Balonček
06. 02. 2007 08.16
Za vse bivše predsednike države naj napravijo eno pisarnico, podobno raznim mladinskim klubom, tam lahko potem obujajo spomine, pišejo knige, dopolnjujejo arhive in lobirajo. Eno tajnico in krasotico za stike z javnostmi, fikus in še kakšna malenkost bi bilo čisto dovolj! Lahko bi mu uredili en "kot" pri aktualnem predsedniku. Ne vem sploh zakaj bi imel nek bivši cel urad, saj nima nobenih pooblastil, za to, da bo pa mešal štrene, ga pa ja ne bomo plačevali.
rjavi_medved@yahoo.com
06. 02. 2007 07.51
Klasik ne da bi te kritiziral, ampak samo mnenje iz drugega vidika. Če hočeš družboslovne vede furati rabiš neko osnovo v produktivnem gospodarstvu, kjer so pa gonilne sile predvsem tehnične vede. Torej če hočeš kaj prodati moreš prvo nekaj imeti da prodaš, res pa je da moreš tudi znati prodati kot si omenil. Samo Janša si to malo drugače predstavlja saj igra na politiko, ki jo cerkev uporablja že stoletja, če hočeš vladati ljudem le-ti ne smejo biti izobraženi zato pa čim bolj butaste državljane bolj bo srečen Janša in posledično Cerkev in popi.
Uporabnik113189
06. 02. 2007 07.33
Način razmišljanja zadnje čase je, da družboslovno znanje ni nič vredno in da so tehnična znanja tista, ki bodo Slovenijo dvignila v nebesa..Tiste bi rad opomnil, da so v svetu države, ki premorejo ogromen kapital in tehnična znanja, ki jih naša država ne bo dosegla še naslednjih 100 let. Ker proti velikim nimamo možnosti na področjih, kjer imajo moč in prevlado moramo razmisliti kje so naše prednosti. V svetu lahko pomenimo veliko v političnem smislu, primerjalno glede na samo velikost celo veliko več. In če imaš dobre politične zveze to tudi veliko šteje..Pisarna bivšega predsednika tako gledano ne pomeni strošek ampak celo komparativno prednost. Žal tega ne razumejo in tudi nikoli ne bodo razumeli tisti, ki v svetu nič ne pomenijo in so na našo nesrečo sedaj oblast.
doki007@email.si
06. 02. 2007 07.27
jaz bi najraj ukinil domobransko filozofijo nekaterih, katera dela samo zdraho v Sloveniji in se bolj detaljno posvetil zgodovini partizanstva ne pa okupatorstva ,.,, .,.,.,.,.
esfflight
06. 02. 2007 04.07
Kucan je v pokoju. Pisarne za delati zgago in razne spletke ne rabimo v nasi majhni dezeli, torej konec besed! Da je bil predsednik - je bil. Sedaj vec ni in to je mimo. Ali bo vsakdo potem ko se upokojil imel svojo kapelico ali pa kriz na kriziscu? Mislim, da je vlada ze dovolj obremenila delovnega drzavljana in ne more biti vse kar si nekdo pozeli na ramah delavcev. Ce ima clovek ambicije naj si zgradi kaksno svojo pisarno ali knjiznico, naj dela in naj zasluzi. Ima dobro pokojnino in je bil dolgo na ramah drzave? Pa brez zamere!
ernest83
05. 02. 2007 23.36
malasutra, sej je dal Drnovšku 20 procentov več, po mojem to več kot pokrije Kučana. Naj se pa onadva med sabo zmenita pa si razdelita:)
TRN V PETI
05. 02. 2007 23.25
Bivši predsednik ne sme postat berač. To je edino, kaj mora država poskrbet. To kar se pa gre Kučan pa je milo rečeno smešno. Na žalost še veliko ljudi kot sta bebca ped mano, mislijo, da je to pravica. Me pa zanima, če velja ta zakon tudi za predsednika vlade? Ker potemtakem bi morali tudi Peterletu, Drnovšku in Roparju plačat ta luksuz. In plačamo ga seveda mi, ki delamo v gospodarstvu. Čas je, da Kučko že enkrat preneha delit Slovence z njegovim smrdljivim kulturnim bojem in se napoti v nezaslužen pokoj.
albertinum@excite.com
05. 02. 2007 22.40
Tomi.passion alias Jaka37 alias Centrala SDS, povsod po svetu bivši predsedniki nekaj pomenijo. Pa četudi je to Kučan, ki ga ti ne preneseš.
malasutra@gmail.com
05. 02. 2007 22.21
janša ne rabi strokovnjakov, ne rabi ljudi, ki so totalno diplomatsko nakonektani v svetu, ne rabi nikogar, razen svojih lakajev in trobil, a ne, tomi? kar vse ukinimo. janša je itak bog, se pravi, vsemogočen. zakaj sploh še imamo ministrstva??? saj imamo vendar janšo.