Slovenija

Zgorel Pahorjev avtomobil

Ljubljana, 10. 02. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.K./B.M./STA
Komentarji
0

Sinoči je med vožnjo zagorel avtomobil, v katerem sta bila predsednik ZLSD in evropski poslanec Borut Pahor in njegova asistentka.

Sprednji del avtomobila je ogenj popolnoma uničil (Foto: POP TV)
Sprednji del avtomobila je ogenj popolnoma uničil (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Pahor se je s službenim vozilom, ki je last stranke, vračal s predkongresne tribune v Portorožu. Kot so potrdili na sedežu ZSLD, je bil Pahor v avtomobilu skupaj z asistentko, ki dela v njegovi evropski poslanski pisarni. Pahor naj bi s sopotnico smrad v avtomobilu zavohal že v predoru, hitrost avtomobila je začela pojenjati in še preden sta prišla do konca predora, je na sprednjem delu avtomobila zagorelo. Na izhodu predora Dekani se je avtomobil ustavil in začel goreti. Pahor in njegova sopotnica sta uspela pravočasno zapustiti vozilo in nista poškodovana. Ogenj se je iz avtomobilskega motorja razširil in uničil sprednji del vozila.

Na kraj dogodka so nemudoma prišli tudi policija in gasilci, ki so požar pogasili. Predor Dekani je bil zaradi zaprt dobro uro. Preiskovalna sodnica je odredila izvedenski pregled vozila, vzrok vžiga pa še ni znan.

Vozilo je bilo pred kratkim na servisu

Predsednik ZLSD se je peljal v šest let starem avtomobilu znamke Renault Laguna. Vozilo je bilo po besedah tiskovne predstavnice stranke Tatjane Rajh nazadnje servisirano pred kratkim, točneje januarja letos.

Borut Pahor: Se je strankino službeno vozilo vžgalo po naključju?
Borut Pahor: Se je strankino službeno vozilo vžgalo po naključju? FOTO: POP TV

Po zakonodaji bi mu kot nekdanjemu predsedniku DZ še pol leta po prenehanju funkcije pripadalo policijsko varstvo z osebnim varnostnikom. Tri mesece zatem, ko je predčasno zapustil položaj predsednika državnega zbora, ker je bil izvoljen za evropskega poslanca, pa se je Pahor prostovoljno odrekel statusu varovane osebe.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou