Slovenija

Pogajanja so končana

Ljubljana, 18. 12. 2006 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jani Muhič
Komentarji
7

Pogajanja za nakup vojaških oklepnikov Patria so končana. Pogodbo naj bi podpisali že v torek.

Prvo od verjetno 136 vozil bi lahko dobili že konec prihodnjega leta
Prvo od verjetno 136 vozil bi lahko dobili že konec prihodnjega leta FOTO: POP TV


Pogajanja za nakup vojaških oklepnikov Patria so končana. Pogajalci, ki so se dogovorili v nedeljo, se sedaj pripravljajo na podpis pogodbe, ki jo mora potrditi le še vlada.

Neskončna pogajanja

Pogajanja so se vlekla kot jara kača. Vse, kar je bilo moč izvedeti v času dogovarjanj in pregovarjanj, je bilo to, da so pogajalci, tako na strani obrambnega ministrstva kot tudi izbranega podjetja Rotis, zelo trdi. To je potrdil tudi obrambni minister Karl Erjavec. "Naj povem, da pogajanja tečejo in da jih dnevno spremljam. Zelo so trda," je izjavil Erjavec, ki je večkrat skušal napovedati, kdaj bodo pogajanja zaključili in pogodbo podpisali. Kot kaže, jim je končno uspelo. Pogodbo, ki jo mora potrditi le še vlada, naj bi podpisali že v torek.

Minister Karl Erjavec
Minister Karl Erjavec FOTO: Dare Čekeliš

Gre za največji nakup v zgodovini Slovenije. Ministrstvo za obrambo bo za skoraj 64 milijard slovenskih tolarjev kupila osemkolesnih oklepnikov. Koliko vozil in s kakšno opremo, pa ostaja skrivnost, ki je do podpisa ne želi izdati nihče. Kljub dokumentom, šlo naj bi za delovne različice, ki so uhajali iz generalštaba Slovenske vojske in naj bi dokazovali, da bo država za oklepnike plačala 30 milijard več, je minister Erjavec ves čas ostro zagovarjal svoje stališče. "Minister javno in jasno pove: 135 oklepnikov, 63 milijard z vso konfiguracijo," je povedal Erjavec.

Prvo od verjetno 136 vozil bi tako lahko dobili konec prihodnjega leta.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hinko.murovec@siol.net
19. 12. 2006 10.01
Hinko MUROVEC, To bolj potrebnega v tej Državi ni . Kaj tistih nekaj tisoč mladih, katerim naša vrla " ablast" pridiga o povečani rodnosti pa še šotora nimajo. Ali pa nekaj tisoč starih za katere ni prostora v domovih, ti bodo - bomo itak pocrkali, prej toliko bolje . Oklepniki to je prava naložba, z oklepniki boste lažje pokorili po potrebi lačne in obubožane Slovence, če jim le kapne, da ste jih definitivno obrali do kosti. To kajti mi smo v NATU in to nekaj šteje, ali ni bilo rečeno, da bomo , ko bomo v natu imeli veliko manjše izdatke za vojsko? . Ali je bilo to mišljeno deljeno vojska - vojaške neumnosti. Hinko MUROVEC.
mkoc@email.si
19. 12. 2006 09.57
Kot sem povedal - končno Oklepniki. Zdaj se končno počutim varnega in upam zvečer na sprehod po Tivoliju. Ali pa med Ambrusom in Dečjo vasjo... Prej sem bil skoz presran, da nas bodo napadle kakšne tuje vojaške sile. Bravo! Ponosen sem, da se moj denar tako pametno in prevdarno porablja. Potrebujemo stabilno in varno Slovenijo, naj drgetajo od strahu naši Zunanji Sovražniki in naj se potijo ponoči. Za naslednji podoben projekt predlagam jedrsko podmornico z jedrskimi izstrelki. Kakšno cenejšo, iz druge roke - recimo iz kakšnega opuščenega francoskega programa. In jo postavimo v Piranski zaliv! Hrvati se bodo ziher tolk usrali, da nam bodo poleg celotnega zaliva takoj prepustili še Istro in polovico Dalmacije! Yesss! Naj še tisočletja živi Veliki Slovenski Imperij, Nepremagljiva Armada in oba Voditelja (Janez I in Janez II)!
?rni panter 1
19. 12. 2006 09.55
@robert1 to je zato, ker smo včlanjeni v NATO. In če nam je všeč al ne, na leto je potrebno porabit 2-3 BDP za vojsko. Tako je, sami smo si želeli v NATO in taka so pravila. Če nam je všeč al ne. Tudi jaz bi raje vidu da porabijo denar za šole, vrtce in brezposelne, ampak je že tako, da velike korporacije znajo poskrbet zase...
Uporabnik113189
19. 12. 2006 09.52
Tale Errrrrjavec in DESUS so pa res vredni svojega denarja..Višje pokojnine, oklepniki razsut zdravstveni sistem, le kaj ostane mladim ? Delat kot zamorc?
max99
19. 12. 2006 09.51
Bog daj oslim pamet, pijancim pa denar.......
mkoc@email.si
19. 12. 2006 09.42
ooooh - yes, končno Oklepniki
robert1@mail386.com
19. 12. 2006 09.19
Ma mene je sram. Sram, da mi vladajo tako zelo potratni ljudje. Vidim, da niso nikoli en dan delali s svojimi rokami ali s svojimi mozgani, tudi vidim, da se za razliko mnogih od nas niso nikoli sprasevali, kako bodo preziveli do prvega. Ma koliko je to denarja-63 milijard, koliko je to sol, vrtcev, zaposlitev in aparatov za bolnice. Koliko denarja, zakaj pa?? Ma ne vem, ali sem jaz nor in ne razumem, zakaj se gre ali je pa tu nekaj zelo, zelo gnilega v tej nasi dezelici.