Slovenija

Damijan se predstavi

Ljubljana, 11. 01. 2006 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister brez listnice Jože P. Damijan je predstavil delo in ekipo nove vladne službe za razvoj.

Državni zbor je Jožeta P. Damijana za ministra vladne službe za razvoj potrdil 20. decembra lani
Državni zbor je Jožeta P. Damijana za ministra vladne službe za razvoj potrdil 20. decembra lani FOTO: Dare Čekeliš

Naloga službe vlade za usklajevanje in spremljanje Strategije razvoja Slovenije bo po besedah ministra brez listnice Jožeta P. Damijana usklajevanje izvajanja strategije razvoja in okvira gospodarskih in socialnih reform ter pomoč ministrstvom pri pripravi zakonodaje na posameznih področjih. "Leto bo z vidika priprave teh reform izjemno kreativno, zahtevno in delovno," je ob predstavitvi dela in ekipe nove vladne službe poudaril Damijan.

"To bo leto iskanja kompromisov. To bo leto socialnega dialoga in upam, da bomo v odprtem dialogu s socialnimi partnerji našli skupen dogovor in rešitev za Slovenijo, da bo čez pet let ena najbolj uspešnih in učinkovitih evropskih držav," je povedal minister t.i. službe za razvoj, ki je začela delovati z letošnjim letom. 

Vladno službo za razvoj poleg ministra Damijana in državnega sekretarja Andreja Horvata sestavlja še 13 javnih uslužbencev, od katerih sta dva zaposlena za polovični delovni čas. V kratkem bosta v kabinetu ministra za krajši delovni čas od polnega zaposlena še dva, in sicer za področje pokojninskih reform in za področje zdravstva.

Služba bo po njegovih besedah skrbela za usklajene dejavnosti za dvig konkurenčnost in dinamično rast slovenskega gospodarstva ter za povečanje zaposlenosti, s tem da se socialna varnost v državi ne bi poslabšala. "Pri tem se bomo držali delovnega programa vlade za letos, ki bo, upam, v kratkem sprejet in v katerem bodo zajeti vsi ključni zakoni, podzakonski akti, ki jih je treba za usklajeno uveljavitev okvira reform spremeniti oziroma pripraviti," je povedal Damijan.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni