Slovenija

Jambrek: Vlada potrebuje nov mandat

Ljubljana, 11. 06. 2007 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drnovšek, Kučan in Pahor se bodo na Zboru za republiko lahko zagovarjali. Pahor je povabilo sprejel.

Predsednik Zbora za republiko Peter Jambrek je pred torkovo javno tribuno zbora z naslovom Sproščena Slovenija leta 2007? pojasnil, da bodo na tribuni pregledali, primerjali in ocenili stanje duha in stanje demokracije v republiki. Po Jambrekovih besedah je Slovenija na četrtini ali pa na tretjini poti. Sedanja vlada tako potrebuje vsaj še en mandat, "da vsaj približno sanira 12 let nesproščenosti na 50 let podlage diktature," je dejal Jambrek.

Sedanja vlada tako potrebuje vsaj še en mandat, "da vsaj približno sanira 12 let nesproščenosti na 50 let podlage diktature," je dejal Jambrek.
Sedanja vlada tako potrebuje vsaj še en mandat, "da vsaj približno sanira 12 let nesproščenosti na 50 let podlage diktature," je dejal Jambrek. FOTO: POP TV

O tem, kje Slovenija še ni sproščena, Jambrek pred torkovo tribuno v Cankarjevem domu ni želel govoriti, med drugim pa je dejal, da je preveč sproščena pri razpolaganju s sredstvi črnega fonda, predsednik republike pa preveč sproščeno opravlja svojo funkcijo. Morda pa je še kakšen primer prevelike sproščenosti pri razumevanju pravne države, zakonitosti in ustavnosti v državi, je dejal.

Povabilo velja tudi za Drnovška in Kučana

Po Jambrekovih besedah so v zadnjem času izrekli nekaj kritičnih misli, šibkost njihovih mnenj pa je bila v pomanjkanju argumentov. S povabilom jim zbor tako daje možnost, da bodo predstavili svoje argumente.

Med povabljenimi so tudi tudi predsednik Foruma 21 in nekdanji predsednik republike Milan Kučan, nekdanji predsednik Gibanja za pravičnost in razvoj ter predsednik republike Janez Drnovšek in predsednik SD Borut Pahor.

Pahor se je vabilu odzval

Predsednik največje opozicijske stranke je napovedal, da se bo odzval povabilu in se udeležil akademije Zbora za republiko. "Če je le mogoče, nikoli ne odklonim vabila, ki mi daje možnost, da tiste, ki mislijo drugače od mene, vprašam, kako je mogoče, da v Sloveniji leta 2007, ko beležimo tako visoko stopnjo gospodarske rasti, ugodno stopnjo padanja nezaposlenih in druge ugodne kazalce, uživa vlada najmanjšo stopnjo podpore," je dejal Pahor.

Ob tem je napovedal, da bo na akademiji postavil vprašanje, ali ni razlog za to v vzorcu političnega obnašanja, ki obnavlja nekatere stare metode obvladanja vseh centrov politične moči. Kot je dejal, pa bo spregovoril tudi o tem, kje in kako je mogoče preseči vzorec političnega obnašanja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rosomoh@email.si
12. 06. 2007 13.45
dani.ca...sem Slovenec z večstoletnim rodovnikom.Slovenčke pa imenujem tiste,ki so dovolili,da jim vcepijo boljševistične metode.Tudi sam nimam najboljšega mnenja o vladi,ki pač dela kakor zna ,glede na sposobnosti posameznikov.Nikoli pa ne napišem šovinističnih tekstov tako,kot je razvidno iz prejšnjega mnenja.
Tonček Balonček
12. 06. 2007 13.35
Skrajni čas je, da državni zbor oceni zasluge in ovrednoti dosedanje delo vlade ter izglasuje doživljenski mandat, ki se, glede na biološke zakonitosti, ki se jim zaenrat še en moremo upirati, kasneje popolnjuje zgolj na osnovi predloga predsednika vlade. Če ne bomo takoj ukrepali, se lahko tisti rdečkarji spet dvignejo. Že malo njih povzroči "kažin", kot leta 45! To niso več heci, eč ne bomo takoj ukrepali, bo že prepozno. Predlagam en permanentni zbor za republiko in stalno javno tribuno. Če tega ne bomo napravili mi, se bodo novih akcij lotili oni.
dani.ca@email.si
12. 06. 2007 12.44
Rosomoh, glede na to, da nas imenujete " ubogi slovenčki" menim, da niste Slovenec in si le jemljete pravico, pljuvanja po nas. Torej, kdo ste ?
jebi ga
12. 06. 2007 12.13
rosmoh:ja vsi ki nasprotujemo tvojim svetnikom smo navijači boljševizma,pa komunisti ,pa še ne vem kaj,a ne.pa ti si isti debil kot tomi.vlada rabi še en mandat,ja seveda da bo lahko jambrek v sodelovanju z zupanom raz**al visoko šolstvo in pokradel kaj se še da.to je bil vaš prvi in zadnji mandat.odhajate na smetišče zgodovine.
rosomoh@email.si
12. 06. 2007 10.17
Kako tipično za uboge slovenčke.Če nekdo ne nasprotuje premikom na boljše je deležen vsega tukaj,od kritik do žalitev.Vse kar ni dediščina ZK,ZSMS,Zveze borcev in podobnih družb njihovi navijači popljuvajo (navijači boljševizma).Nikoli pa konkretnih očitkov,razen izmišljenih in potenciranih afer z namenom....diskreditacije in v končni fazi....likvidacije. Še pomnite tovariši???
vborut@siol.net
11. 06. 2007 23.54
tocn tko se en mandat drugace pa tanke na cesto zivela demokracija ala JJ
prisoten@email.si
11. 06. 2007 23.40
pa kakšen nov mandat. pa saj ta valda ne ve kaj je demokracija. poglejte si ta prispevek: Adrijana Starina Kosem . Obsoja vladna vmešavanja
yanker007@gmail.com
11. 06. 2007 23.28
Ja in ta Kmet popoldne razlaga o demokraciji in stanju duha v Sloveniji, zvečer mu je pa gospodična Kosem nalila čistega vina.
jebi ga
11. 06. 2007 23.25
kmet jambrekov bo nam pamet solil o diktauri.da mu je**m m....!ko pa je pa konc sedemdesetih in v začetku osemdesetih pisal slavospeve titu in partiji in mahal z rdečo knjižico,tedaj pa zanj ni bilo diktature?!ko je imel polno rit vsega je pa bilo vse o.k.banda doplična!
mr.remington@gmail.com
11. 06. 2007 21.46
Sam tomi ti si pa res en tromotorni bik - v pravem pomenu besede. Pa dej na čel si napiši kaj si pa megafon si dej pred usta pa pejt ven na ulico - če si upaš. Bogi tisti, ki morajo živeti s teboj - če sploh kdo.
kosir_maks
11. 06. 2007 17.49
Ja hudič je tale abstinenčna kriza levičarjev ! Že celih 2 leti in pol so odstranjeni od odločanja v zakonodajni in izvršni veji oblasti ! Toliko časa niso bili odmaknjeni od korita še nikoli ! Za časa DEMOS-a so bili odstranjeni od korita le dve leti ! Brez vzvodov oblasti, očitno sploh ne morjo funkcionirat !
neti
11. 06. 2007 17.01
Tomi, Tomi, pa kaj ti pišeš? Pa dobivaš orgazmične jezikovne izpade. Toliko pisanja oz. sovraštva, po vsem kar hodi ali leze, le kaj ti tako hudega na duši leži. Preganjaš komuniste, kakor veliki borec proti vetrnicam. (bero Cervantesa), bošček, ali ti je forum edino komunikacijsko sredstvo, compa pa žena.....sorry for you! Neti
Tonček Balonček
11. 06. 2007 16.53
Za Ratemo: Nobenega konkretno! Ugibajte, katera polovica na sliki sta ! Malo simbolike, pa bo šlo! Le korajžno!
hinko.murovec@siol.net
11. 06. 2007 16.43
Ja g. Jambrek, kar nekaj stvari še ni toliko " sproščenih " da bi si lahko čisto po svoje uredil vse zamisli. Upam, da bo ta vlada vsaj še kaka dva mandata potem boste Vi in vam podobni upam ob svojih sposobnostih le dovolj zakonito nagrabili in uzurpirali na vseh področjih, da boste zadovoljni. Vsaka čast klasičnemu kameleonskemu prilagajanju. Morda bodo pa ti nekoč rdeči čez par let kar mavrični, da bo le zanje profit seveda sproščen. LP
tomi.passion@gmail.com
11. 06. 2007 16.28
Bravo dr.Jambrek. Komunisti so 60 let kradli in pobijali ter poneumljali narod. Sedaj pa še skoraj 4 leta širijo nestpnost in uničujejo državo. JJ za vedno. Sicer pa poglejte Evropo, levica izgublja povsod. Evropejci nismo več neumni, da bi nasedali manipulacijam komunistov. Kar koli že pišejo in tuiljo komunisti, dejstva so dejstva in SLOVENIJA je NAŠA, kar pomeni, da vladamo in komuniste to ubija!
goso
11. 06. 2007 16.27
Splošno je znano, da je bil Jambrek zelo zadrt komunist. In kaj je zdej? Je sproščen? Nastaja seveda nova diktatura. Če kej rečeš, pa slučajno oblasti al pa menedžmentu ni všeč, letiš iz službe. Preizkušen terorizem kapitala. Ne blefirat. Lipica!
Uporabnik113189
11. 06. 2007 16.15
Jambrekov duh smrdi po revščini v vseh smislih, znanja, duha in dobrin..Meša meglo in razdira celotno šolstvo, da si polni svoje žepe..
Matej Rojc
11. 06. 2007 16.13
Jambrek je ta največji idiot v tej državi in največji pokvarjenec kar sem jih kdaj videl. Naj bo brez skrbi, da je bodo volitve prinesle spremembe oblasti in da bo potem ko ga več ne bom videl stanje duha dosti boljše. Očitno samo laja, argumentov pa tako nikoli ni znal navajati, ker jih enostavno ni mogel najti :))
hhelena.si@gmail.com
11. 06. 2007 16.11
4 leta je bilo več ko preveč, bo pahorjeva, šrotova ali kar katera vlada sanirala 50 let komunizma pa 12 let lds pa 4 leta sds!
?rni panter 1
11. 06. 2007 16.02
Gospodje, ni kaj, samo zato da vas bomo jezili, bo desnica dobila še en mandat,... ;)