Slovenija

Kontrola na šestih mejnih prehodih z Italijo, zapora vseh drugih cestnih povezav

Ljubljana, 11. 03. 2020 06.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
STA/M.R./N.P.
Komentarji
764

Po sklepu vlade se bo na meji z Italijo začela izvajati kontrola vstopa v Slovenijo, in sicer na prehodih Rateče, Robič, Škofije, Vrtojba, Ferentiči in Krvavi potok. Zaprti so mejni prehodi na Goriškem ter tudi več maloobmejnih prehodov. Načrt za izvajanje kontrole še pripravljajo. Potniki iz Italije bodo morali pokazati potrdilo o negativnem izvidu na koronavirus, ki jim ga je izdal pristojni organ in ni starejšo od treh dni. Ustavljen je tudi avtobusni promet med Slovenijo in Italijo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kako bo potekal nadzor na meji?
    02:29
    Iz 24UR: Kako bo potekal nadzor na meji?
  • Iz 24UR: Slovenija zapira mejo
    03:08
    Iz 24UR: Slovenija zapira mejo
  • Iz 24UR: Na poroki do deset ljudi
    02:57
    Iz 24UR: Na poroki do deset ljudi
  • Iz SVETA: Potrjena okužba pri kamniški učiteljici
    05:20
    Iz SVETA: Potrjena okužba pri kamniški učiteljici
  • Iz 24UR: Voznikom prekipelo
    02:15
    Iz 24UR: Voznikom prekipelo
  • Iz 24UR ZVEČER: Šabeder, Pikalo in Šestan o ukrepih
    15:10
    Iz 24UR ZVEČER: Šabeder, Pikalo in Šestan o ukrepih
  • Iz 24UR ZVEČER: Zapora meje z Italijo
    04:27
    Iz 24UR ZVEČER: Zapora meje z Italijo

Minister za zdravje Aleš Šabeder je izdal odredbo o vzpostavitvi šestih kontrolnih točk na mejnem območju na cestnih povezavah z Italijo. In sicer, Rateče, Vrtojba, Fernetiči, Škofije, Krvavi potok in Robič. Upravljavci cest zagotavljajo vzpostavitev ustrezne signalizacije kontrolnih točk in zaporo vseh drugih cestnih povezav z Italijansko republiko.

Vlakovni potniški promet med Italijansko republiko in Republiko Slovenijo se ne izvaja, je povedal minister. "Vstop v Slovenijo se dovoli posamezniku, ki ni slovenski državljan, če predloži dokazilo v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku, ki ni starejše od treh dni, o opravljenem testu na prisotnost virusa.

Če posameznik dokazila iz prejšnjega odstavka ne predloži, se mu vstop v Republiko Slovenijo kljub temu dovoli, če je njegova telesna temperatura nižja od 37,5 stopinj Celzija ter ne kaže jasnih znakov okužbe zgornjih dihal (kašelj, kihanje, oteženo dihanje). Odredba ne velja za slovenske državljane in tovorni promet.

Odredba je začela veljati ob 18. uri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Minister pa je izdal še eno odredbo, ki je prav tako začela veljati. Z njo se prekine izvajanje nenujnih preventivnih zdravstvenih storitev. 

Slovenija je tudi naročila dva milijona mask, od tega milijon kirurških, jutri pa se bodo dogovorili o naročilu ostale zaščitne opreme, je napovedal Šabeder.

Kontrolna točka na slovensko-italijanski meji
Kontrolna točka na slovensko-italijanski meji FOTO: Aljoša Kravanja

Vlada je na torkovi dopisni seji sprejela sklep, da se bo že danes na meji z Italijo začela izvajati kontrola vstopa v Slovenijo. Izvajali jo bodo pri osebah, ki niso slovenski državljani oziroma v Sloveniji nimajo prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča, so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Za ta ukrep se je vlada odločila, da bi zmanjšala tveganje za širjenje bolezni covid-19 na območju Slovenije in okrepila varovanje zdravja prebivalcev Slovenije.

Na "mejni črti oziroma v bližini mejne črte" med Slovenijo in Italijo bodo tako preverjali, ali imajo potniki iz Italije potrdilo o negativnem izvidu na novi virus sars-cov-2, ki jim ga je izdal pristojni organ. Potrdilo bo moralo biti v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku in ne bo smelo biti starejše od treh dni.

Osebi, ki ne bo imela ustreznega potrdila, se bo lahko prepovedal vstop v Slovenijo. Kontrola vstopa se ne bo izvajala za tovorni promet.

Okrog 15. ure je bil zaprt tudi maloobmejni prehod Livek nad Kobaridom.

Maloobmejni prehod Livek
Maloobmejni prehod Livek FOTO: 24ur.com

Goriška povezava z Italijo le prek nekdanjega MP Vrtojba

Upravljavec občinskih cest Komunala Nova Gorica je postavil zapore na cestnih povezavah z Italijo na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, na Pristavi, v Solkanu in na kmečkem prehodu v Obrtni coni Solkan. Zaprta je tudi cestna povezava v Rožni Dolini. Na omenjenih točkah na meji danes od 18. ure prehod ni več mogoč.

V Vrtojbi so voznike v osebnih avtomobilih z italijanskimi registrskimi tablicami po 17. uri začeli ustavljati policisti, z njimi pa so tudi prostovoljci Rdečega križa. Voznikom, pri katerih so policisti zahtevali preverjanje zdravstvenega stanja, prostovoljci izmerijo telesno temperaturo.

"Zagotavljamo nadzor 24 ur na dan, na terenu bosta po dva bolničarja, ki bosta v polni zaščitni opremi z brezstičnimi termometri merila temperaturo pri potnikih in na hitro pregledala, ali kažejo znake okužbe," je ob vzpostavitvi nadzora v Vrtojbi povedala sekretarka območne organizacije Rdečega križa v Novi Gorici Neli Skočaj.

Mestna občina Nova Gorica je že postavila tudi obvestilne table v slovenskem in italijanskem jeziku, ki potnike preusmerjajo na kontrolno točko v Vrtojbi, kjer bo mogoče prehajati mejo z Italijo.

Ukrepi ne temeljijo na schengenskem zakoniku

Predvideni ukrepi ob meji z Italijo za zajezitev širjenja novega koronavirusa ne temeljijo na schengenskem zakoniku, zato tudi obveščanje, kot je predvideno v schengenskem zakoniku, ni potrebno. Ukrep se pripravlja na nacionalni pravni podlagi, in sicer zakona o nalezljivih boleznih, so sporočili z notranjega ministrstva.

Tudi v Bruslju neuradno pojasnjujejo, da v primeru Slovenije in Avstrije ne gre za ukrepanje na podlagi schengenskega zakonika, temveč za ukrepe na podlagi nacionalne zdravstvene zakonodaje, o katerih ni treba obvestiti komisije, kar sicer velja za ukrepe na podlagi schengenskega zakonika.

V Evropski komisiji danes niso komentirali ukrepov Slovenije in Avstrije na mejah za preprečitev širjenja novega koronavirusa. Vsi ukrepi morajo biti sorazmerni, usklajeni in temeljiti na znanstvenih dognanjih, so poudarili. A na vprašanje, ali je ravnanje omenjenih držav takšno, so odgovorili, da posameznih ukrepov ne morejo komentirati.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je na tiskovni konferenci, kjer so sporočili tudi, da imamo v Sloveniji do zdaj 57 potrjenih okužb s koronavirusom, povedal, da meje z Italijo ne zapiramo, temveč uvajamo šest kontrolnih točk, in sicer na mejnih prehodih Rateče, Robič, Škofije, Vrtojba, Ferentiči in Krvavi potok. Ostali bodo zaprti. Več podrobnosti o tem, kako bo kontrola potekala, bodo sporočili danes tekom dneva, saj načrt še vedno pripravljajo.

Prometno-informacijski center odsvetuje nenujna potovanja v tujino

UNKNOWN: road-data

Zaradi izvajanja ukrepov v povezavi z novim koronavirusom je med priključkom Drnovo na dolenjski avtocesti in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški nastal zastoj tovornih vozil v dolžini 12 kilometrov. Vozila so na odstavnem pasu, vozniki tovornjakov morajo za izstop iz države čakati več kot osem ur, za vstop pa več kot sedem ur. Čakalna doba, sicer precej krajša, je tudi na mejnih prehodih Dragonja in Metlika. Na Prometno-informacijskem centru zato odsvetujejo nenujna potovanja v tujino, posebej v Italijo in na Hrvaško.

Na njihovi spletni strani je zapisano tudi, da so s strani hrvaške policije dobili informacijo, da Hrvaška na mejnih prehodih zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije.

Ustavljen avtobusni promet med Slovenijo in Italijo

Na podlagi ukrepov, ki sta jih za preprečitev širjenja novega koronavirusa sprejeli Italija in Slovenijo, je do nadaljnjega ustavljen potniški avtobusni promet med Slovenijo in Italijo, so sporočili iz prevoznika Arriva. Da ne izvajajo več avtobusnih prevozov med državama, so na telefonu za pomoč uporabnikom povedali tudi v Nomagu.

Med Slovenijo in Italijo vozi tudi mednarodni vlak družbe Trenitalia, ki dvakrat dnevno povezuje Ljubljano in Trst ter v nadaljevanju potnikom omogoča še povezave s tržaškim letališčem in Vidmom ter prek tržaške železniške postaje tudi s preostalimi italijanskimi mesti.

Za zdaj ta še vozi po urniku, a v SŽ so že napovedali, da bodo sledili ukrepom, ki jih bo država uvedla na kopenski meji z Italijo. Na podlagi sprejetih ukrepov za okrepitev nadzora na meji z Italijo in uvedbo nadzornih točk na nekaj večjih prehodih je pričakovati spremembe tudi v mednarodnem železniškem potniškem prometu, a se morajo v SŽ o podrobnostih še dogovoriti z italijanskimi partnerji.

Tudi iz podjetja GoOpti so sporočili, da so vsi prevozi v Italijo od 12. marca do vključno 3. aprila odpovedani zaradi varnostnih ukrepov v zvezi s širjenjem koronavirusa.

"Nove rezervacije znotraj teh terminov ne bodo mogoče. Potnikom bomo vse stroške prevoza povrnili v obliki dobropisa (kode za popust). Potniki bodo obveščeni po sms-u in e-mailu," so sporočili.

Madžarska uvedla izredne razmere, nadzor na mejah s Slovenijo in Avstrijo

Madžarska vlada je zaradi novega koronavirusa danes uvedla izredne razmere. Uvedla bo nadzor na mejah s Slovenijo in Avstrijo. Za tiste, ki prihajajo iz Italije, Kitajske, Južne Koreje ali Irana, bo veljala prepoved vstopa v državo. Izjema so madžarski državljani, ki bodo morali ob vrnitvi v domovino za 14 dni v državno karanteno.

Kot je danes na novinarski konferenci kriznega štaba pojasnil tiskovni predstavnik madžarskega premierja Gergely Gulyas, bodo nadzor na meji s Slovenijo in Avstrijo uvedli kakor hitro bo mogoče. Danes opolnoči bo ustavljen tudi ves avtobusni in železniški promet s Slovenijo in Avstrijo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zaprtje meje z Italijo

Na Brniku prepoved pristajanja letal z ogroženih območij

Na brniškem letališču zaradi novega koronavirusa medtem do konca meseca velja prepoved pristajanja letal z ogroženih območij. Pričakovati pa je, da bo danes več znano o izvajanju še enega ukrepa: merjenja temperature potnikom na brniškem letališču.

Zaradi koronavirusa sta sicer že odpovedani popoldanski povezavi z Beogradom, dopoldanski let v in iz Frankfurta, popoldanski odhod in prihod iz Bruslja ter leta iz in v Podgorico.

Glede na napovedi državnega sekretarja na ministrstvu za delo Tilna Božiča bo danes na Ekonomsko-socialni svet romal osnutek zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače, ki ob širjenju novega koronavirusa predvideva subvencioniranje čakanja na delo doma in v določenih primerih tudi karantene. V četrtek pa ga bo predvidoma obravnavala vlada.

V Pomurju bo vzpostavljena nova vstopna točka za odvzem brisa pri sumu na okužbo z novim koronavirusom, in sicer v prostorih nekdanje patronažne službe oziroma v zabojnikih pred Zdravstvenim domom Murska Sobota. Vhod v prostore bo iz Kopališke ulice.

Slovenska škofovska konferenca pa naj bi danes objavila posodobljena navodila za obhajanje maš ta konec tedna.

Cerkev odpoveduje pouk verouka, dovoljene bodo le maše z do 100 verniki

Tudi Slovenska katoliška cerkev se je zaradi koronavirusa odločila za določene prilagoditve. Zaradi odredbe ministrstva za zdravje, ki prepoveduje zbiranje več kot 100 oseb na javnih prostorih zaprtega tipa, Cerkev omejuje število oseb, ki se lahko udeleži maše, in sicer le v primeru, da med seboj vzdržujejo razdaljo metra in pol. "Če je število vernikov večje od dovoljenega števila, naj po možnosti obhajajo sveto mašo zunaj cerkve," so potencialno rešitev navedli na spletni strani. Vernike, ki so kronično bolni ali starejši, pozivajo, naj ostanejo doma, župnike in duhovnike pa, da ljudem omogočijo osebno molitev tudi izven časa maše.

Škofje pa so se odločili, da za dva tedna (od 12. marca do nedelje 29. marca 2020), z možnostjo podaljšanja, odpovedujejo verouk na župnijah. Prav tako do nadaljnjega ne bo organiziranih romanj v tujino, na spletni strani pa so zapisali tudi, da se morajo duhovniki posluževati ustreznih higienskih ukrepov, skrbeti pa morajo tudi za razkuževanje klopi, kljuk vrat in svete posode pred vsakim obredom in po njem.

Lekarne pozivajo: Po zdravila le zdravi posamezniki z razkuženimi rokami

Lekarniška zbornica Slovenije poziva javnost, naj v lekarno stopajo le zdravi posamezniki z razkuženimi rokami, pri tem pa tudi nujno upoštevajo minimalno razdaljo z najbližjo osebo. V lekarnah se namreč v zaprtem prostoru srečujejo zdravi posamezniki, kronični bolniki in akutno bolni, zato je zavedanje o varnosti pred vstopom še kako pomembno.

Prosimo za razumevanje in potrpežljivost, ko se lahko ob čiščenju, prezračevanju in razkuževanju prostorov lekarna zaradi varnosti in zaščite obiskovalcev in zaposlenih začasno zapre. Lekarniška zbornica Slovenije

Vse obiskovalce lekarn tako prosijo, da si ob vstopu v lekarno razkužijo roke, v lekarni pa držijo razdaljo vsaj en meter do najbližje osebe. Tiste, ki so bolni in potrebujejo zdravila, pozivajo, da po njih pošljejo zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo. V lekarniški zbornici ob tem svetujejo, da naj bo oseba, ki bo zdravila prevzela za obolelega, seznanjena z vso terapijo, ki jo bolnik prejema. Tako bodo farmacevtski delavci lažje svetovali glede ustrezne uporabe zdravil. "S takšnimi ukrepi bomo vsi skupaj pripomogli k preprečevanju širjenja okužb dihal in drugih bolezni," so dodali.

Na UE Ljubljana le v primeru nujnih in neodložljivih upravnih storitev

Tudi na UE Ljubljana so sprejeli nove ukrepe.
Tudi na UE Ljubljana so sprejeli nove ukrepe. FOTO: Aljoša Kravanja

Upravna enota Ljubljana je medtem sporočila, da danes začne veljati nov način sprejemanja strank v čakalnicah.: "Tako glavni vhod, s tem pa dostop do glavne pisarne, oddelka za javni red, oddelka za promet in oddelka za matične zadeve, kot tudi oddelek za tujce bodo zaprti oziroma bo dostop za stranke omejen, gibanje strank pa bodo nadzirali predstavniki varnostne službe in zaposleni na upravni enoti."

Upravna enota Ljubljana želi omejiti število čakajočih v čakalnicah, zato pozivajo vse stranke, naj "na upravno enoto zahajajo le v primeru nujnih in neodložljivih upravnih storitev".

Obenem prosijo še, da mladoporočencev na obredih za sklenitev zakonske oziroma partnerske zveze ne spremlja več kot deset oseb.

Upravna enota je tudi obvestila Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, da od četrtka do preklica zaradi zajezitve okužb koronavirusa ne bo opravljala upravnih nalog v Porodnišnici Ljubljana. "Vpise rojstev v matični register bomo izvrševali na sedežu Upravne enote Ljubljana, Tobačna ulica 5, izpiski o rojstvu pa bodo staršem poslani po pošti na materin stalni naslov," so obvestilo povzeli v UKC.

Ljubljanska univerza prekinja neposredno pedagoško delo najmanj do 23. marca

Prekinitev neposrednega pedagoškega dela in omejitev osebnih stikov pri vseh ostalih aktivnostih bo veljala do vključno 23. marca 2020, oziroma do preklica.

"Stiki med zaposlenimi in študenti ter zunanjimi partnerji naj se omejijo na najmanjšo možno mero. Neposredno pedagoško delo in pouk se v največji možni meri nadomesti s študijem na daljavo in individualnim učenjem. Sklep velja do preklica, najmanj pa do 23. marca 2020 in stopi v veljavo takoj," so sporočili.

Na Univerzi v Mariboru pa ostajajo pri odločitvi, da bodo zaradi novega koronavirusa odpovedali vsa predavanja šele takrat, ko bodo razglašene izredne razmere. So pa prepovedali predavanja z udeležbo več kot sto ljudi, na nekaterih fakultetah pa bo pedagoški proces potekal na daljavo.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (764)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Woltan
12. 03. 2020 09.19
+10
Tisti ki ste minuse delili,se zavedajte tega,da v Avstrijo se ne pride več brez papirja,da nimaš Corone.Ni kot tu pri nas,če papirja nimaš greš ravno tako naprej.
Wyatt
12. 03. 2020 09.05
+10
Kontrole so precej šalabajzerske, kdor reče , da gre le tankat ga spustijo.. edini ukrep merjenje temperature, kar pa ni nujen znak okužbe.. res enkrat ne znamo pokazat neko odločnost. Slo registracije se mirno vozijo gor in dol, kar tudi ni prav..
kianolog
12. 03. 2020 07.40
+17
KAM BOMO ZDEJ Z VSEMI KAMIONI IZ ITALIJE, ki jih hrvatje ne spuščajo naprej?!
marzo
12. 03. 2020 08.02
+12
Mi smo logistična platforma in kolone tovornjakov z okuženimi šoferji so znak naše gospodarske razvitosti.
ivan.z Doba
11. 03. 2020 21.59
+1
JApajaDAja
11. 03. 2020 21.59
+8
italija zapira vse...razen špeceraja in lekarn....kofetkalo se bo doma!
farobasso
11. 03. 2020 21.57
+5
Upam, da bodo mejni prehodi jutri zaprti tako kot so obljubili.
nemod
11. 03. 2020 21.51
+22
kak smisu ima pol da najprej morjo met potrdilo, če ga pa nimajo pa ne smejo met vročine? kaki nonsens ajga majstri...
najboljšisosed
11. 03. 2020 21.50
+13
Vlada bi morala čimprej ukazat karanteno za celotno Slovenijo. Kaj ne vidijo kaj se je zgodilo italiji. Ali pa namerno zavlačuje ker zelijo veliko umrlih.
VAREN
11. 03. 2020 21.49
+12
Ti naši politiki so že tako zmedeni. Hrvatje prepovedujejo vstop italijanskim kamionom, mi jih pa na italijanski meji ne zavrnemo. Neumno do konca. Zdaj pa bodo vsi ti okuženi italijančki pri nas trosili virus. Politiki, pojdite raje vi na dopust v Italijo in ostanite tam do leta 2022.
Savudrijska
11. 03. 2020 21.53
+10
:)) Virus je v Slovenijo prinesel SLOVENEC in ne tujec! P.s, 13.000 SLOVENCEV hodi vsaki dan v Ital in nazaj.Oni imajo imuniteto?
marzo
12. 03. 2020 08.01
+0
Tem, ki hodijo v Zahodno Romunijo v službo, težko rečemo Slovenci. Če bi imeli kaj ponosa, se ne bi pustili izkoriščati zingarelom.
Jsteka
13. 03. 2020 11.05
Dej si tvoj ponos po riti... in delaj za minimalca
Se.en.Primorec
11. 03. 2020 21.47
+10
Kaj se je zgodilo pa s PREVENTIVO in ne KURATIVO? ?
nemod
11. 03. 2020 21.52
+10
prošla baka sa kolačima preventiva... vlak je odpeljal tedn dni ali več nazaj...mal se dejmo ozret sami po seb al smo preventivni al nismo... malo morgen... vsi na počitnce v italijo ko je e bla štala in potem hajd na šiht... sej mene ni, jest sm imun, jest sm butalc...mene se virus ne prime... takle mamo
Woltan
11. 03. 2020 21.45
-5
Butasta odredba prav iz butal.
ivan.z Doba
11. 03. 2020 21.41
+13
Če bi bila situacija obratna, bi Italijani mejo zaprli in Slovencem prepovedali vstop. Na meji bi bila vojska. Naši politiki pa so se vsrali takoj, ko je Nemčija "naročila", da se mej ne sme zapreti. To me spominja na čas, ko je ivan slekel hlače pred Američani, da so lahko Hrvati šli v Nato.
JApajaDAja
11. 03. 2020 21.44
-2
če dobro plačamo bo virus zadržala alpe adria green falanga!
Savudrijska
11. 03. 2020 21.53
-1
Savudrijska
11. 03. 2020 21.57
+5
DAEMONIUM
11. 03. 2020 21.36
+11
Pa saj levaki niso normalni, kako naj bi izvajali zaporo meje z italijo??? Ce peide italijan na mejo z avstrijo rabi potrdilo da je zdrav, ce tega ni pa se ga zavrne kaj pa nasi??? Nasi enako zahtevajo to potrdilo in ce ga nima pa se ga lotijo meriti in ce nima vrocine in ce ne kaslja in kiha pa lahko gre naprej v Slovenijo. Pa kaksen smisel ima ta kontrola?? Pa kdo od italijanov bo hodil zdravniku in cakal v vrsti ce pa je dovolj, da se da na meji izmeriti in lahko gre naprej ??? Pa ceprav italijanu njegova drzava omejuje gibanje in mi podpiramo taksno ravnanje njihovih drzavljanov. Da ne govorim da se ta italijan lahko naseli v hotel in drugi dan ali cez nekaj ur zboli! Tipicno n3umno slovensko levicarsko razmisljanje, ki je pripeljalo da bomo cez dva dni po okuzenosti presegli stevilo okuzenih v 25 milojonski Avstraliji, kjer imajo do danes 112 okuzenih!
Savudrijska
11. 03. 2020 21.54
+6
NE! NEUMNO je to,da tujec rabi zdravnisko potrdilo,vsak pa ki ima slo drzavljanstvo ali bivalisce v slo ,ne rabi tudi ce je bil v tujini!
Drugorazredni
11. 03. 2020 21.32
+6
Sedaj imamo korono in sars poleti pa kolono in dars
realno1
11. 03. 2020 21.31
+3
So pa naši policaji izgleda odporni na ta virus...
Wahl
11. 03. 2020 21.29
+1
Če imamo cenzuro medijev nad narodom, državni po dekretu z vrha, imejmo pa še korono, samo namesto petih skalc čez cesto bo potrebno zabetonirati armiranobetoski zid.
mbtukaj
11. 03. 2020 21.25
+4
Drugorazredni
11. 03. 2020 21.28
+9
mbtukaj
11. 03. 2020 21.30
+6
Wahl
11. 03. 2020 21.35
+8
Drugorazredni
11. 03. 2020 21.41
+3
fairplayy
11. 03. 2020 21.21
+9
OKUZENI KI IMAJO BLAZJE ZNAKE ALI JIH SE SPLOH NISO RAZVILI SE SPREHAJAJO PROSTO MED NAMI!! PAZITE SE!!! NE HODIT MED LJUDI
borisss
11. 03. 2020 21.33
-2
Ali jih še sploh niso razvili??? Tebi uredu šumi
WestCoast
11. 03. 2020 21.20
-1
To sploh ni dovolj! Enostavno zapret meje noben makatonar k nam in noben naš tja! Ampak noben!!!! Ne pa da lahi še vedno hodijo k nam brez problemov. Nesposobni hočejo varovat državo...😒😒
nimus
11. 03. 2020 21.18
+6
Se zmeraj jih je polna obala to nosi okuzbe po trgovinah vsepovsod . Ce po tujini spricajo tovornjake ceste ulice se pravi virus je vsepovsod
Savudrijska
11. 03. 2020 21.20
+8
13.000 SLOVENCEV poa ki VSAKI dan hodi tja delat (+65.000 v Avstrijo) ne prenasajo virusa v Slovenijo?