Slovenija
Oglas

Iz Ljubljane direktno v Dubaj – po izjemno ugodni ceni!

Ljubljana, 07. 11. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

To zimo si zagotovite popolno dozo vitamina D po naravni poti. Obiščite Dubaj in se naužijte sonca, morja, moderne arhitekture in arabske tradicije.

Dubaj
Dubaj FOTO: Shutterstock

Blišč, sijaj, luksuz, prečudovite bele peščene plaže – vse to je Dubaj, mesto presežkov sodobnega časa ter arhitekturnih mojstrovin. A za modernimi stolpnicami se skriva nepregledna puščava, v njej pa tradicionalno beduinsko življenje pod neverjetnim zvezdnatim nebom, kjer postanete del zgodb 1001 noči. Te so še posebej privlačne pozimi, ko so temperature v Dubaju za naše standarde prijetno poletne - čez dan se gibljejo okrog 30 stopinj Celzija, zvečer se lahko spustijo do prijetnih 15.

Dubaj je lahko popolna izbira za vsak žep

A v Dubaj greste? Uf, to bodo pa drage počitnice ...'  Verjetno eden najbolj pogostih komentarjev, ki jih boste deležni, če se odločite to zimo počitnice preživeti v Združenih arabskih Emiratih. A dejstvo je, da je mogoče tudi v Dubaju dopustovati precej ugodno, predvsem pa izjemno udobno. Gre namreč za najbližjo zimsko destinacijo z direktnimi leti iz Ljubljane vsak dan - sedaj tudi do 20 odstotkov ceneje

Dubaj
Dubaj FOTO: Shutterstock

Ob tem vam pri neodvisni spletni turistični agenciji Počitnice.si zagotovijo tudi ustrezno namestitev za vaš žep. Njihova ponudba namreč zajema bogat nabor paketnih počitnic vseh organizatorjev v širši regiji, kar pomeni, da vam lahko ponudijo več kot 300 hotelov različnih kategorij vse od 3* pa do prestižnih 5*. Izberete lahko bodisi nočitev z zajtrkom, bodisi prestižni all inclusive, pri odločitvi pa vam lahko z nasveti pomagajo izkušeni svetovalci, ki vam poleg povratnega leta in namestitve brezplačno uredijo še prevoz od letalisca do hotela in nazaj.

Privoščite si popoln zimski oddih v Dubaju s Počitnice.si! Za iskanje poletov in namestitev uporabite priročen iskalnik ali pa pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si z vašimi željami glede odhodnega letališča, namestitve ter števila potnikov in že v nekaj urah boste na e-mail prejeli najugodnejše ponudbe za vaš izbor. Izkušeni svetovalci so vam na voljo tudi na telefonski številki 01 280 30 00, od ponedeljka do sobote pa jih lahko obiščete v njihovi poslovalnici v nakupovalnih centrih Supernova Rudnik v Ljubljani ter Supernova Kranj Primskovo. 
Dubaj
Dubaj FOTO: Shutterstock

Skozi tržnice in trgovine na vrh sveta

Ne glede na to, ali greste v Dubaj uživat ali raziskovat, so obvezna postojanka tržnice ter znamenito nakupovalno središče Dubai Mall, ki z več kot 1.200 trgovinami velja za največji nakupovalni center na svetu, pohvali pa se lahko tudi s prečudovitim akvarijem in podvodnim živalskim vrtom. Obenem je izhodišče za obisk najvišje stavbe na svetu - znamenite Burj Khalife. Mogočna stolpnica v višino meri nepredstavljivih 828 metrov in ima 160 nadstropij, v katerih najdete prestižna stanovanja, pisarne, hotel, galerijo, centre dobrega počutja, restavracije ter dve razgledni ploščadi: prva se nahaja v 124 nadstropju, druga pa še 24 nadstropij višje, z obeh pa se vam ponudi nepozaben razgled na eno najmogočnejših in najbogatejših mest sveta. Ob vrnitvi na trdna tla si lahko napasete oči na največji fontani sveta, ki je osvetljena s 6.600 lučmi in 25 barvnimi projektorji ter brizga vodo tudi do 150 metrov visoko. In ko vse našteto ujame ritem tipične arabske glasbe, nastane predstava, ki navduši vse generacije.

Dubaj
Dubaj FOTO: Shutterstock

Skok v glavno mesto

Med obiskom Dubaja si lahko privoščite tudi zanimiv enodnevni izlet v 2 uri vožnje oddaljeno glavno mesto Združenih arabskih emiratov - Abu Dhabi. Leži na otoku, ki ga s kopnim povezujejo trije mostovi, njegova glavna znamenitost pa je vsekakor mošeja šejka Zayeda. Ime je dobila po prvem predsedniku Emiratov, ki je hotel z njo povezati pripradnike različnih ver, kar mu je na nek način tudi uspelo. Mogočna belina, ki jo krasi nešteto poldragih kamnov, več kot 1000 stebrov, 82 marmornih kupol, največja ročno tkana preproga na svetu, največji lestenec na svetu, kristal, zlato in neskončen blišč očarajo vsakega gosta tega slikovitega verskega svetišča. Sledi panoramska vožnja po obalni cesti mimo emirskih palač na otok Breakwater do zgodovinske vasice, kjer je predstavljeno življenje kakršno je bilo tu pred odkritjem nafte. Nato se odpravite na otok Yas, si ogledate dirkališče Formule 1, nato pa obiščete zabaviščni park Ferrari World, kjer se lahko zapeljete z najhitrejšim vlakcem smrti na svetu. Zvečer upravnemu in poslovnemu središču Emiratov pomahate v slovo in se po puščavski cesti vrnete v moderni Dubaj. 

Dubaj
Dubaj FOTO: Shutterstock

Popolno doživetje za ljubitelje adrenalina

Kakšen dan se v Dubaju splača preživeti v impozantnem hotelskem kompleksu Atlantis, The Palm, ki se nahaja na Palm Jumeirah: edinstvenem umetnem otoku v obliki palme z ogromno hoteli, trgovinami, restavracijami in bari, ki se vidi celo iz vesolja. Družinam priporočamo obisk akvarija 'Lost Chambers Aquarium', v katerem boste pobliže spoznali eksotični podvodni svet, popoln izlet pa lahko dopolni sproščanje v vodnem parku Aquaventure, ki velja za največjega na svetu in ponuja neomejeno zabavo z obilico adrenalina. Ogromen tematski park ponuja 105 toboganov in atrakcij na treh stolpih, različne vodne športe, zasebne plaže in otroška igrišča za vse starosti. 

Uživanje na plaži ter vodne dogodivščine lahko sijajno uravnovesite z nepozabnim safarijem z jeepi skozi prostrano puščavo, kjer vam bo zagotovo večkrat zastal dih, ko boste drseli po robu sipin. A brez skrbi, vozniki so izjemno izkušeni, tako da je strah povsem odveč, poleg tega pa vas bodo pred začetkom vožnje vprašali, kako zelo adrenalinsko dogodivščino si želite. Nepozabno puščavsko doživetje, daleč stran od modernih nebotičnikov, milijonov luči in hrupa, vas bo proti večeru pripeljalo do beduinskega kampa, kjer vas bodo gostitelji posedli na preproge ter vam postregli z odličnimi jedmi z žara. Po večerji si boste lahko privoščili vodno pipo, pika na i pa bodo trebušne plesalke, ki vam bodo pričarale nepozabno arabsko pravljico.

Postanite del 1001 noči! Na Počitnice.si najdete pester nabor možnosti za počitnice v Dubaju, zato uporabite iskalnik ali pa pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si in že v nekaj urah vam bomo na e-mail poslali najugodnejše ponudbe za vaš izbor.

 

Naročnik oglasa je Turistična agencija Počitnice.si d.o.o.