Slovenija

Piloti bežijo iz vojske

Ljubljana, 24. 01. 2008 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Blaž Jarc
Komentarji
34

Piloti zapuščajo Slovensko vojsko, tisti, ki ostajajo, pa imajo zato vse več dela. Govorijo tudi o šikaniranju.


  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poldek_tedy
26. 01. 2008 19.42
Vsem ki trdite da vojske ne potrebujemo povem eno dejstvo. Zdaj je mir, a mir je le obdobje med dvema vojnama. Še zmeraj so bile vojne in še zmeraj bodo. Slovensko zdravstvo že tako ni nič vredno. Poskrbimo vsaj zato, da bo vojska naš ponos. Samo plače bi pa res lahko dvignili.
Slavko ?erv
25. 01. 2008 14.50
archee.kren ---------------- Z teboj se pa povsem strinjam tudi jaz. Ko pa fantje reskirajo lastno življenje v gorah ko rešujejo so pa dobri a ne ? Veste vojaški piloti delujejo tak ov mirovnih operecijah recimo bosna kosovo ,kot tudi po sloveniji na tisoč in en način.. A ste vodno ujmo že pozabili ??? Brez pomoči naše vojske bi bilo železnikom še dopsti hujše ,v to se mse prepričal na lastne oči.Pomagali so tak oVojaški piloti , kot tudi drugi vojaki . Jaz bi vse vas ki pravite da vojske ne rabimo nagnal ob naravnah nesrečah z krampom in lopato nekam kopat !
Slavko ?erv
25. 01. 2008 14.43
No to me pa vesel ida je le kar nekaj ljudi tu gori ki se spoznajo na vojsko ! Me je že resno zaskrbelo , da je prebivalce Slovenije povsem zapustil spomin.. No tisti ki pa nimate pojma pa samo nekaj ! Namesto da tu gori pišete oslarije , raje prej malo premislite kaj pišete kajti na našio vosjsko smo lahko ponosni.Res pa je da obstajajo določeni problemi tako kot v vsakem velikem sistemu ,toda tako pač je in upam da res nekaj naredijo na področju plač.
majc05@hotmail.com
25. 01. 2008 13.29
@archee.kren: bolj se ne bo mogla strinjat s tabo. Piloste rabimo v slovenski vojski, ampak jih popolnoma razumem, da odhajajo; plače so premajhne in premalo letijo. Kdorkoli je že bil, ki je rekel, da je 1200€ dovolj, nej dvakrat premisli, ker tile fantje imajo univerzitetno izobrazbo, če tega ne veste. Večina jih je prišla do tega poklica s štipendiranjem in drugače ne bi mogli postati piloti. In, ko sem že pri štipendijah, zakaj potem Ministrstvo za obrambo letno razpiše le 6 štipendij za pilote in še to smao za drugi letnik, ne pa za čez celotne letnike. Kar pomeni, da nekdo, ki je v tistem letu tretji letnik ali pa že absolvent, se ne more prijaviti, čeprav bi od njega država imela več koristi, saj bo hitreje izšolan, kot pa drugi, saj bodo na tega mogli čakati še najmanj tri leta. Pa naj kupijo še kako sodobno letalo in zvišajo plače, ker tole je res sramotno. Marsikoga poznam iz tujine in vsi pravjo, da jim ni jasno, kako tukaj preživimo s takimi plačami, ker imajo pri njih enake cene, plače so pa trikrat višje. In da majo naši pilot, zdravniki, učitelji, kmetje in vsi taki pomembni in spoštovanja vredni poklici tako nizke plače, je zame sramota.
miskozna
25. 01. 2008 13.29
NI VOJSKE, POLICIJE, SODSTVA ...- NI DRŽAVE! Pa dajmo ukinit Slovenijo pametnjakoviči! Za stanje kakršno pa trenutno v letastvu je, pa so tako ali tako krivi generali kot je tale XY brigadir (ki lahko kaj takega izjavi in nato misli da eno opravičilo lahko spremeni vso njegovo delo in razmišljanje!!!), ter penzionistični načelniki, ki še nikoli za nič niso odgovarjali in tudi zdaj ne bodo. Kakršno vodstvo, takšne razmere. Upam trditi, da so pa piloti zadnji v vrsti vojaški banan, s katerimi se bodo zafrkavali, ker precej presegajo povprečni vojaški intelektualni nivo, zato POHVALA VSEM, ki odhajate v civilne družbe - bomo vsaj varno leteli z vami!
Darth Sidious
25. 01. 2008 09.49
In spet po večini komentirajo ljudje ki o vojski nimajo blage veze. Po možnosti so še golobradi najstniki. The Pope, parefin, in podobni... Seveda, če se vojska ukine ne bo več vojn...Pol pa svizec zavije čokolado u folijo. Potemtakem si zašij gobec pa ne boš več lačen, če jo to tvoja logika. Nisi ravno najbistrejša zvezda na nebu, kajne? Važno da te ima mamica rada :) Razni bonsai9 ki jamrate glede otrok...A je vojska kriva da so otroci lačni? Vsi se nekaj kurčite, nimate pa blage veze. Ko bo počilo boste pa iskali vojake. Vsak zna jamrat in pametovat, konstruktivnega odgovora pa ne znate dat. 2 frači? Bonsai, če si slučajno študent in ne golobradi mladenič, stavim desno jajce da si se naborništvu izognil tako ali drugače. Ker če se ne bi, ne bi klatil takih neumnosti. Stran metanje davkoplačevalskega denarja je tudi plačevanje zdravstva potemtakem, ker na en kurčev rentgen čakaš sto let. Prav tako je izguba denarja podpora faliranim študentom ki pacajo faks po 8 let. In to ne medicino ali pravo... Pilotov ne rabimo pravite. Potem pa še sami iz tistih lukenj v gorah zlezite, in ne kličite reševalcev.
tomazbodner
25. 01. 2008 08.04
Prehajanje vojaskih pilotov v komercialne letalske druzbe se dogaja po celem svetu, zato ta novica ni nic novega niti pomembnega. In pa, kateri pametnjakovic je dal meta refresh v vsako stran? Bi vsaj za par sekund razmislil, kaksne posledice ima taksna neumna odlocitev?
bonsai9@email.si
25. 01. 2008 07.45
Pa kaj rabimo vojaško letalstvo, če pa nimamo niti dovolj prostora za vzletet. Dve frači za protiletalalsko obrambo in za sklatit bombnike NATO pakta čist dovolj. Zapravljanje davkoplačevalskega denarja. Otroci pa lačni.
goso
25. 01. 2008 03.24
Nobena vojska ne more popravljat zanič politike! Evo, ZDA pa Irak...
Verjetno mislijo da bodo morali napasti hrvate zaradi ERC pa so spoznali da nimajo pojma o letenju.
zasfican_ful
24. 01. 2008 23.48
Ni čudno da ni pilotov, če jih na strojni vse pomečejo:)
Nenad Koji? 1
24. 01. 2008 23.25
MOČNA IN SPOSOBNA VOJSKA JE EDEN OD TEMELJEV ZA MIR! lahko bi se začeli malo drugače obnašat... pojma nimate, polovica vas cele dneve poseda po kavčih in gleda španske limonade, to pa lahko delate samo zato ker fantje in dekleta v naši in tujih vojskah skrbijo za mir po svetu... jaz sem ponosen na pripadnike SV, ki so v tujini na misijah, na katerih se pokažejo v najboljši luči in Sloveniji dvigujejo ugled!
badi 27
24. 01. 2008 23.01
gismo,parefin BEDAKA
Slavko ?erv
24. 01. 2008 22.51
Moram pa žal spet ugotoviti kako eni sploh nimate blage veze kakšne neumnosti pišete , in je res žalostno da ima Slovenija tudi tako zabite osebke!
Siniša Bizjak
24. 01. 2008 22.50
gismo...že v prvem stavku si ga tko v temo brcnu, da bolje da si tiho. Švica ima svojo vojsko kot tudi močno vojaško letalstvo (od akrobatske skupine z letali F-5 do bojnih letal F-18).Fora je le v tem, da se Švica še vedno drži načela, da ostaja nevtralna država in uporablja svojo vojsko izključno za obrambne namene. Če zate vojaško letalstvo dela samo hrup na nebu, ni problema ga bomo pa ukinili...ampak ne potem jokat, ko boš potreboval nujni medicinski prevoz, obrambo države, če pride kdaj v prihodnosti do vojne, saj se vojaško letalstvo ne zgradi v enem letu amapak za to traja več 10 let. Ko/če ti bodo kdaj padale bombe nad glavo, si boš še kako želel, da bi imel v svoji državi obrambo, kot se spodobi. Seveda je vojska en velik slon, ki veliko papca in malo daje ko je mir, ampak to je pač cena suverenosti države. Nikoli ne veš kdaj se bo kakšnemu norcu utrgalo v naslednjih 30 letih pa bo hotel pregaziti Slovenijo. Zdej se ti to zdi smešno....tako kot se je zdelo smešno ljudem leta 91 preden nas je napadla JLA. Toliko o potrebi vojske.... Kar se tiče tega, da če komu ni všeč delat za 1200eur (btw...plača pilota je cca 2500eur dalje) se pa to že sedaj dogaja...ljudje odhajajo, novi se niti ne bodo več odločali za vojaškega pilota pod takimi pogoji in tako se dejansko letalstvo ukinja, vojaki bodo pa pač hodili peš....če kdo v procesu vojne umre...pač umre ane? Važno da letalstva, ki bi jih eventuelno lahko hitro rešilo, ni več...gismo,parefin in ostali...kr živite v pravljici s polno ritjo...ko/če bo zapokalo boste pa prvi jokal...
Slavko ?erv
24. 01. 2008 22.48
gismo | 24.01.2008 | 21:45 Ne vem no, švica se ma pou fajn pa nima lih nekej fajn vojske. -----------------------------------------... ima Švica zel odobro opremljeno in usposobljeno vojsko. Od letalstva naprej ! Recimo glavno bojno letalo je F-18HORNET in mislim da jim imajo blizu 30 ,nisem pa siguren..Da o ostalih rodovih njihove vojske sploh ne govorimo. Torej po vaši logiki tudi Švica ne rabi vojske , sej od koga pa bi bili lahko napadeni :))
jansa-arms
24. 01. 2008 22.35
A naši še varujejo makova polja v Afganistanu?
ma.poje@gmail.com
24. 01. 2008 22.22
Me sam zanima kako ste glasovali vsi vi ki ste proti vojski in za njeno ukinitev ko se je odlocalo o vstopu v NATO, sedaj imamo pac za izpolnit dolocene obljube (2& BDP) zakaj se niste bunil ko so ukinili nabornistvo in se takrat ste neki s civilno nepokorscino nabijal ... Pa vseeno ko pride do anket komu najbolj zaupate je na prvem mestu vojska in policija zanimiv! The pope vzdevek ti super pristoji idealn za tvoja mnenja
jansa-arms
24. 01. 2008 22.15
Nas lahko varujejo motorni zmajarji ! Z zmajem se lahko vsaj obrneš v Sloveniji!
Trapist
24. 01. 2008 22.08
Zgolj dokaz več, da se vodstvo vojske tako kot večina javnih služb, ne zaveda od kod pride denar. Do krav molznic, t.j. davkoplačevalcev goje zelo neprimeren odnos. To je očitno tako v zdravstvu, sodstvu, policiji, birokraciji, šolstvu kot tudi v vojski. Šolanje pilotov je drago kot žefran. Kar počno je razmetavanje denarja na veliko. Tako je povsod kjer je plačilo gotova stvar, če se zanj trudiš ali ne. Jaz bi razna patriotska čustva pustil ob strani. Ni pričakovat, da bodo ljudje še verjeli v tako skorumpirano in pogoltno državo kot je Slovenija. Dežela pa je res lepa a tega z državo ne gre enačiti. Povsem podpiram sposobne ljudi, ki beže iz državnih služb!