Slovenija

Izbrisani sodni zaostanki

Ljubljana, 20. 06. 2010 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
19

Sodnih zaostankov, zaradi katerih Slovenija plačuje astronomske odškodnine na Evropskem sodišču za človekove pravice, skoraj ni več. Trenutno je nerešenih primerov najmanj v zgodovini države.

Sodnih zaostankov, zaradi katerih Slovenija plačuje astronomske odškodnine na Evropskem sodišču za človekove pravice, skoraj ni več. Trenutno je nerešenih primerov najmanj v zgodovini države.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
21. 06. 2010 21.35
JAJ,IZBRISANI NA RAČUN TA REVNIH
Buena Vita
21. 06. 2010 21.34
DEJTE NO NEHAT 1023 SODNIKOV IMA SLOVENIJA,AVSTRIJA JIH IMA MANJ IN POGLEDAJTE KOLIKO IMA VEČ PREBIVALCEV PA MI NAJ NIHČE NE REČE DA SE AVSTRIJCI NE TOŽIJO ZARADI KOKOŠI IN PETELINOV,,NIČ MANJ IN NIČ VEČ KOT PR NAS LE PO UČINKU SO PLAČANI V AVSTRIJI,MI PA TA RDEČE ČUVAMO NA OLTARJIH LENUHARSTVA.
xes
21. 06. 2010 09.01
Tolk lazi v enem samem prispevku pa ze dolgo ne ....
cirenij
21. 06. 2010 08.28
Seveda, ker brišejo velike. Navadnemu državljanu pa pošiljajo za nekaj sto EU. Kje so vse tiste velike, medijsko obarvane zadeve. Za naša sodišča so pretežke, ker je dokazljiva le mala, brez dragega odvetnika dokazana nepravilnost. Če imaš denar, te pa reši vsak odvetnik. Ne po svoji vesti, temveč po kapitalu. Največja kraja nikoli ne dobi epiloga.
frako
20. 06. 2010 23.02
ja če so pa ovišal normo prej so mel sodniki en proces na dan zdj majo pa dva ostalo pa pauza, sm meu neki posla pred kratkim na sodiščih kdr sm pršu ke je bil prej sudja na kafetu
nicemove
20. 06. 2010 22.45
bron Dokler sosed soseda toži zaradi tega, da mu nagaja in ker ima preveč časa, dela ne bo zmanjkalo. Sej komedija je pa tle, zakaj tožilci slabo delajo, ja zato ker so še slabše plačani od sodnikov. Kdo pa še hoče bit tožilec. Nihče! Pa pri sodnikih je tko, da je treba dela, delo domov nosit in res delat, pa je to javna uprava in take bedne plače. Kaj pa 99% ostale javne uprave, vsi so že delovno nesposobni, ker skoz na kavicah visijo in bluzijo.
spoooky
20. 06. 2010 22.42
@proofreader in podobni: norma sodnika na npr. okrožnem civilnem sodišču je 18 rešenih zadev na mesec, ob tem, da imajo sodniki obravnave 2-3 krat tedensko, preostale dni v tednu imajo na voljo za natančno študiranje zadev, ki jih obravnavajo naslednji dan, in pa seveda za pisanje sodb, za katere (ob predpostavki, da so res kvalitetne!) porabijo v povprečju cca 3 dni. Enostaven izračun ti jasno pove, da tistim sodnikom, ki želijo svoje delo opraviti kvalitetno in hkrati pravično do strank, ne preostane drugega kot da delo nosijo domov. In da ne bo pomote, za opravljene nadure ne dobijo niti centa plačila! Dokler se bo poudarjala kvaniteta pred kvaliteto, se bo na žalost dogajalo to, kar se dogaja sedaj: vedno več dobih sodnikov razmišlja o zamenjavi službe, saj za svoje odgovorno delo ne dobijo ustreznega plačila. Sama poznam sodnico, ki je v svojih krogih zelo cenjena, vendar pa se mora vsak mesec znova boriti, da doseže normo. @patriša: en strokovni sodelavec opravlja delo za 3 sodnike, tako da ne vem, od kje tebi, da sodniki samo vodijo obravnave in ne počnejo nič drugega. Pa še to, meni se zdi samo pozitivno, da se sodniki med seboj posvetujejo in izmenjujejo mnenja, saj je normalno, da več glav več ve! Ljudje, zavedati se morate, da v vsaki službi obstajajo dobri in slabi zaposleni, in takšno posploševanje, da so vsi sodniki leni, je povsem nekorektno in krivično do tistih sodnikov, ki svoje delo opravljajo kvalitetno!!!
bron
20. 06. 2010 22.34
MORJO POČAS DELAT ČE NE JIM BO ŠE POSLA ZMANJKALO PA TUDI PLAČ NE BO.
nicemove
20. 06. 2010 22.24
Jst tudi malo bolje poznam tele zadeve od nekaterih. Tko je, odkar so norme pridejo tisti sodniki, ki slabše in bolj površno delajo bolj do izraza. Kdor pa dela natančno in posledično manjšo količino podela pa na koncu naj...ker ni bilo norme! Veliko stvari bi bilo treba urediti, predvsem praktične narave. Pa svoje naredijo tudi odvetniki, ki nepripravljeni prihajajo na obravnave.
patriša
20. 06. 2010 22.14
Naši sodniki imajo srečo strokovnih sodelavcev, katerih v bivši državi sistem ni poznal v takšni obliki kot danes, ko v bistvu imamo sodnike le zato, da "vodijo" obravnavo, ko pa pride do problema, prekinejo obravnavo in potem iščejo rešitve v raznih posvetih s komerkoli že. Tolk o tem, koliko poznajo zakone in koliko samo naredijo. Odločbo pa le redkokateri še sam napiše, ali pa jo piše leto in več (primer moje sosede). V glavnem odločbe le podpišejo. Vem, da jih nekateri niti ne preberejo. Včasih jim že kaj podpisat odveč, da ne govorimo odredbe dajat. O mobingu pa raje nebi. Ne vem če je normalno, da prijateljica, ki je na sodišču že 20 let, hodi zadnji dve leti malodane vsak teden domov objokana. In to za 700 evrov plače. Verjemite mi, da nima nič več. Sodnikom trajni mandat ukinit, ne pa administracije normirat, kot to sedaj počno. Kaj pa je kriva ena strojepiska, koliko njen sodnik naredi. Kolikor že, toliko morda ona za njim podelat. Za enimi manj, za drugimi več, včasih pa še njihovo delo. Za štirikrat do šestkrat nižjo plačo.
samenkrat
20. 06. 2010 22.11
Se vidi kako zelo neizobraženi ste nekateri tule ter kako malo poznate pravo. Če bi vedeli, da so za slabe, nepravične in "na hitro" sodbe krivi zakoni sami (ki jih pišejo poslanci katerih 90% ne ve kaj pomeni pravo), bi komentirali drugače. Ko bi vi vedeli kako pogosto so sodniki brez moči, ker morajo soditi po zakonu, čeprav sami vedo da tako ni pravično. Mislite da lahko sodijo tako kot se jim zdi? Če to sodnik naredi samo enkrat ga najprej raztrgajo odvetniki potem pa še nadrejeni in ga odstavijo. To je popolnoma isto kot kometarji proti zdravnikom, ki so pa stisnjeni med zavarovalnice in farmacevtsko industrijo. Katerih pa nihče ne komentira. Največ sranja naredijo pa itak mediji, ki pišejo neumnosti, kre vedo da te neumnosti berejo še bolj neumni ljudje, ki jim nasedajo (medtem ko sami mislijo, da razmišljajo s svojo glavo) :))Komentirate samo tisti ki vidite samo pol metra pred sebe do ekrana in nimate pojma o delu ljudi ki jih kritizirate. Nekateri ste res smešni...
lutherking
20. 06. 2010 21.37
Kvantiteta NE pomeni KVALITETE! Ampak, v tem času se uresničujejo "vse vrste sanj",
pp312
20. 06. 2010 20.58
No, tole, kar govori ga. Zinka Strašek, predsednica Višjega sodišča v Celju, ni njena zasluga, ampak zasluga mobinga, ki ga izvaja nad svojimi sodelavci, kar se že vidno pozna na njihovem zdravju. Da en govorim o nekvaliteti takih "na hitro" spisanih sodnih odločb.
proofreader
20. 06. 2010 20.39
Sodnikom naj se plače izplačajo šele potem, ko ne bo več zaostankov. Boste videli, kako hitro bodo delali.
vetrolov
20. 06. 2010 20.30
naslovnica govori, da so tožbe za nazaj izbrisane .
Nagasaki
20. 06. 2010 19.49
Na račun slabih sodb. Dosodijo kar neki mal na u., samo da ni zamud. Katastrofa!
Roxy79
20. 06. 2010 19.47
in koliko plačujemo državljani RS za te odškodnine? sodniki dvomim da so plačali že kakšen cent.
am_staff
20. 06. 2010 19.40
Upam, da se sodni izbrisi ne bodo tako reševali kot izbris ljudi.
tinetone
20. 06. 2010 19.37
še vedno preveč... in dokler bo toženje soseda nacionalni šport nam nič ne pomaga...