Slovenija

Izgubo beleži le podjetje Soline

Ljubljana, 15. 04. 2000 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupina Droga Portorož je lani po revidiranih in konsolidiranih računovodskih izkazih zabeležila 1,14 milijarde tolarjev čistega dobička, kar je za osem odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček matične družbe Droga je v istem obdobju znašal 1,15 milijarde tolarjev, v primerjavi z letom prej pa je bil višji za devet odstotkov. Prihodki iz prodaje skupine so se lani v primerjavi z letom poprej povzpeli za osem odstotkov na dobrih 15 milijard tolarjev, medtem ko so ob štiriodstotni rasti omenjeni prihodki v matični družbi dosegli 13,9 milijarde tolarjev.

Negativni so le rezultati v podjetju Soline, kjer podjetje beleži 15 milijonov tolarjev izgube, poleg povečanega dobička pa beležijo v Drogi Portorož tudi 4-odstotno povečanje prodaje, visoko, 11,6-odstotno, donosnost kapitala in 13-odstotno povečanje dodane vrednosti na zaposlenega. V Drogi Portorož letos napovedujejo sedemodstotno rast dobička v primerjavi z minulim letom in kar 10-odstotno rast poslovanja.

Investicije v višini 912 milijonov tolarjev so v minulem letu v Drogi namenili predvsem za posodobitev proizvodnje in prenovo informacijskega sistema družbe. V minulo leto segajo tudi začetki gradnje nove tovarne v izolski industrijski coni, ki naj bi bila sklenjena do konca leta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.