Slovenija

Izola dobila župana

Izola, 09. 01. 2007 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Občinska volilna komisija je odločila, da je Tomislav Klokočovnik novi župan Izole. Pečanova napoveduje pritožbo.

Tomislav Klokočovnik
Tomislav Klokočovnik FOTO: Dare Čekeliš

Predsednik izolske občinske volilne komisije (OVK) Mojmir Suhar je po zasedanju OVK povedal, da so člani komisije, sledeč sodbi novogoriškega upravnega sodišča in razveljavitvi poročila o drugem krogu županskih volitev v Izoli, ponovno presojali glasovnice prispele po pošti in ugotovili, da so glasovnice neveljavne, zaradi česar se je posledično spremenil tudi volilni izid.

Kandidatka SD za županjo Izole Breda Pečan je tako prejela 4202 glasova, kandidat stranke Izola je naša Tomislav Klokočovnik pa 4208 glasov, s čimer je zmagovalec županskih volitev v Izoli.

Suhar je povedal, da je OVK presojala le o glasovnicah, prispelih po pošti, ne pa tudi o še štirih spornih glasovnicah, ki jih je pri prejšnjem štetju štela za veljavne (od tega so bili trije glasovi za Pečanovo, en pa za Klokočovnika), saj te glasovnice ne bi vplivale na volilni izid. Zaradi dejstva, da 12 glasovnic, ki so prispele po pošti, ni bilo ožigosanih z datumom, je OVK, sledeč navodilom upravnega sodišča, ocenila, da teh glasovnic ne bo upoštevala.

Breda Pečan je napovedala pritožbo
Breda Pečan je napovedala pritožbo FOTO: POP TV


Kot je povedal Suhar, je upravno sodišče tudi ugotovilo, da je bilo ravnanje letečega volilnega odbora skladno z navodili o delu volilnih odborov. Glede sodelovanja ožjih družinskih članov kandidatov v volilnih organih pa je upravno sodišče ocenilo, da le to ne predstavlja nezakonitosti in ni imelo nikakršnega vpliva na ugotavljanje izidov glasovanja pri OVK in volilnem odboru, je zaključil Suhar.

Breda Pečan je po razglasitvi rezultatov OVK povedala, da je odločitev volilne komisije na nek način presekala dolgotrajno čakanje na rezultate in dodala, da se bo na odločitev najprej pritožila na občinski svet. Ker predvideva, da bo ta Klokočovnika potrdil kot župana, se bo, kot ima možnost, v osmih dneh pritožila še na upravno sodišče.

Seja občinskega sveta, na kateri bodo obravnavali torkovo poročilo OVK o izidu drugega kroga županskih volitev v Izoli, bo v četrtek ob 16. uri.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alan Ford 1
11. 01. 2007 09.19
še zmeri smrdi!
rahne@email.si
10. 01. 2007 13.31
Zgleda, da se bo gospa Pečanova do nezavesti pritoževala, dokler ne bo obveljala njena miselnost.V kolikor izgubi, kar kaže, da je že, bi morala sama poravnati vse stroške njenih pritožb, ne pa davkoplačevalci.
pavel.ferluga@siol.net
10. 01. 2007 13.18
Vegos. Saj dam mir, le povem kakšni so trendi indoktrinacije. To pa je prozorno že iz samih začetkov RS. Kučana ste izvolili za predsednika, namesto lustracije, kot je bila povsod drugje za načelnike zločinske organizacije, kar je KPS bila. To je vse, zato imamo še danes težave s temi elementi (Kučan, Drnovšek, Juri, Pečan, Potrč, Ribičič etc.etc.etc.)
aldainternational@yahoo.com
10. 01. 2007 13.07
vse narediti za zmago, tudi, če je: bom vse preštela ... o ne zakaj pa on... naj pove sodišče ... o ne ustavno ... dobro, da ne ževim v Izoli, se je pa težko odreči stolčku, a ne !!!
Vegos
10. 01. 2007 09.39
Pavel, daj mir, če bi zmagala pečanova bi zdaj bili skup spisani že dve strani o partiji, vsaj ponavadi je tko :D
pavel.ferluga@siol.net
10. 01. 2007 09.34
Zanimivo. Če bi zmagala Pečanova, ne bi bilo nobenega odmeva. Vse bi bilo takoj utišano. Isto se dogaja od osamosvojitve naprej. Če je zmagal eden prejšnje titoistične nomenklature je to izpadlo normalno (n.pr. Kučan, Drnovšek...kljub vidnemu maslu naglavah). Vik in krik in vse mogoče korupcije, nelegitimnosti, nejasnosti in vseh mogočih manipulaciji se pojavijo, če zmaga oseba, ki ne nosi prtljage ideološke indoktrinacije. Še koliko časa bomo potrebovali, da bomo spoznali, da so ljudje, ki ne sledijo preteklemu malikovanju neke zagreble doktrine, normalni ljudje z lastno osebnostjo, sposobni opravljanja državnih ali občinskih in drugih poslov z odgovornostjo in demokratičnim pristopom moderne družbe, v katero še večina ne spadamo popolnoma?
darcs
10. 01. 2007 07.51
g. Hinko, se popolnoma strinjam z vami, res se bo vedno pojavljal dvom o pravilnosti, vidi pa se tudi dvoličnost ge. Pečan
hinko.murovec@siol.net
10. 01. 2007 06.17
Hinko MUROVEC, po vseh mahinacijah in manipulacijah bi bilo edino in res pošteno vreči vse v smeti in še enkrat pod " zunanjim nadzorom " komisija za nadzor iz drugih krajev , izvesti nadzorovane volitve. Gre za to, da prave kredibilnosti ne bo imel nihče , kdor koli bo na koncu " ustoličen" bo vedno podvržen sumičenju in nezaupanju druge strani in bo imel več dela z vsemogočimi spletkami kot z delom za dobro občanov.Hinko MUROVEC
Vegos
10. 01. 2007 05.46
FOLK, a vam ni jasno, da župan nima nobene prave moči, če za njim ne stoji občinski svet? Občinski svet je tisti, ki vodi občino, ne župan. Ah, brez skrbi, fantje, brez skrbi, partisjki agenti imajo še vedno ljudi v občinskem svetu in partijo abo naovega župana j*bala v živi mozeg naprej in nazaj. Kučan bo pač opravil par klicev, Tito se bo oglasil iz groba in povedal, kako Klokočovnika sesuti, da ne govorimo o tem da bo ziher Janković poskušal s kako 'poslovno ponudbo' direkt v izolski rotovž! BOJTE SE PARTIJE, PARTIJA JE VIR VSEGA ZLA! CELO SLABEGA VREMENA! DA NE GOVORIMO O IZUMRTJU DONOZAVROV IN MAMUTOV!
malasutra@gmail.com
10. 01. 2007 00.42
ja, ja. vsak ima svojega busha. še dobro, da nisem iz izole. res florida in ameriški sindrom.
user491
09. 01. 2007 23.06
victoriosus
09. 01. 2007 22.52
Hm, če so za Pečanovo volili ljudje v domu upokojencev, ki so priključeni na dihalno napravo, pol niso ravno zelo pri sebi....
_@email.si
09. 01. 2007 22.51
ameriška Florida tudi v Sloveniji?? Je pa razlika med ribiškim selom ali pa tristimiljonsko državo!
HandOfSteel
09. 01. 2007 22.27
No, ameriska florida bi bila, ce bi bili rezultati drugacni ...
Aleks Šuštar
09. 01. 2007 21.40
primorec, si se vprašal, kdo so ti ljudje? Veliko jih sploh ne živi v Izoli!
janez105@gmail.com
09. 01. 2007 21.32
Vrabčki zopet čivkajo, da g. Kos ne opravlja svojega dela ter da je le še en nepotreben prisesek...
limonca4
09. 01. 2007 21.23
Če je dejala, da bo spoštovala odločitev, pa naj jo tudi spoštuje. Ne pa da reče to, dela pa drugo. Po tem se že vidi, kakšna županja bi bila. Obljube, obljube, obljube ... Upam, da razumete, na kaj mislim. Za Klokočovnika vem, da je dober srčni kirurg, za župana - no, to bo pa že čas pokazal.
tomi.passion@gmail.com
09. 01. 2007 21.19
Čestitam novemu županu. Končno prava odločitev in padla je še zadnja rdeča trdnjava. Pečanova pa bi naredila bolje, če bi ohranila vsaj malo dostojanstva in pošteno prenesla poraz.
Nilič
09. 01. 2007 20.00
Saj do zdaj je bila situacija ista, kot v Ameriki. Zdaj je bila samo popravljena napaka. Na koncu je zmagala volja ljudi.
anzetko@siol.com
09. 01. 2007 19.57
ja pravjo da drama mora bit... Pečanova pa je itak sama sebi v skledo pljunla ko je rekla da bo spoštovala odločitev in bo spoštovala vsako odločitev... zdej pa tkole.. naj gre v pokoj