Slovenija

Izredna kongresa SLS in SKD

Krško/Maribor, 14. 04. 2000 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kongres SLS, ki pred jutrišnjo združitvijo s SKD zaseda v Krškem, je soglasno podprl akt o združitvi. V pozdravnem nagovoru je predsednik SLS Marjan Podobnik kot kandidata SLS za predsednika nove združene stranke izrecno podprl predsednika glavnega odbora SLS Franca Zagožna. Podobnik je ob tem poudaril, da na današnjem kongresu ne postavljajo le temeljev za jutrišnji združitveni kongres s SKD, ampak se odločajo o ljudeh, ki bodo od jutri naprej vodili najmočnejšo stranko v Sloveniji. Podobnik je tudi izrazil prepričanje, da bodo kljub odprtim vprašanjem našli način za sodelovanje s SDS in programsko sorodnimi strankami.

Tudi na kongresu SKD je nekaj čez 230 delegatov pred jutrišnjim skupnim kongresom potrdilo sklep o združitvi z SLS ter usklajena predloga statuta in programa nove stranke. Delegati so o vseh treh aktih odločali v paketu. Med razpravo pa so se dotaknili tudi imena nove stranke, ki naj bi se glede na večinsko prepričanje med krščanskimi demokrati imenovala Krščansko-ljudska stranka.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.