Slovenija

Jakič: Slovenija naj sodeluje pri evakuaciji beguncev

Ljubljana, 06. 04. 1999 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:34
Komentarji
0

Poslanec Liberalne demokracije Slovenije (LDS) Roman Jakič vladi predlaga, naj sprejme politično sicer zelo težko, a zaradi razmer nujno odločitev o evakuaciji določenega števila beguncev s Kosova v Slovenijo.

Od začetka napadov zveze NATO na ZRJ je po oceni Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) domove na Kosovu namreč zapustilo že 650.000 ljudi. Glede na razvoj dogodkov pa je nerealno pričakovati skorajšnje prenehanje spopadov in s tem povezano vrnitev beguncev. Nasprotno, tudi v prihodnje se bo množična nasilna selitev albanskega prebivalstva s Kosova nadaljevala, meni v sporočilu za javnost Jakič in dodaja, da je postalo jasno, da bo nujna tudi evakuacija beguncev v tretje države.

Jakič zato vladi predlaga, naj se pridruži prizadevanjem mednarodne skupnosti in prevzame del ''bremena'' ter sprejme začasne begunce s Kosova v Slovnijo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.