Slovenija

Janez Janša meni, da v Sloveniji ni nadzora nad tajnimi službami

Ljubljana, 29. 01. 1998 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Socialdemokratske stranke Slovenije (SDS) Janez Janša je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani kritično ocenil nadzor nad tajnimi službami v državi in menil, da Slovenija tako ne izpolnjuje enega od pogojev za vstop v EU.

"V tej državi ni parlamentarnega nadzora nad tajnimi službami," je izjavil Janša. Opozoril je, da člani komisije v letu dni niso obiskali varnostno obveščevalnih služb, da niso bili seznanjeni z dogajanji na obveščevalno-varnostnem področju, "kaj šele, da bi nadzorovali njihovo delo".

Janša meni, da sklicevanje na pomanjkljivo zakonodajo z varnostno-obveščevalnega področja ne more biti izgovor pri učinkovite nadzoru nad delom teh služb, ker dajejo zadostno pravno podlago že sprejeti odloki. Meni tudi, da je velika razlika v delu komisije za nadzor nad tajnimi službami pred leti, ko je bil sam obrambni minister, in med aktivnostjo te komisije v sedanjem mandatu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.