Slovenija

Janez Podobnik o mednarodni dejavnosti DZ

Ljubljana, 09. 04. 1999 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V okviru aktivnosti državnega zbora na področju mednarodne dejavnosti je predsednik DZ Janez Podobnik na mesečni novinarski konferenci med pomembnejšimi dogodki minulega meseca izpostavil nedavno srečanje parlamentarnih predsednikov Slovenije, Italije in Madžarske v Ljubljani ter napovedal udeležbo na rednem polletnem srečanju predsednikov parlamentov pridruženih članic iz srednje in vzhodne Evrope s predsednikom Evropskega parlamenta, ki bo konec tega meseca v bolgarski prestolnici Sofiji.

V zvezi s slednjim je predsednik DZ Podobnik še opozoril, da bo glede na dogovor zadnjega srečanja v litovski prestolnici Vilnius naslednje redno srečanje parlamentarnih predsednikov letos jeseni v Ljubljani.

Poseben poudarek na srečanju so namenili vlogi parlamentov pri boju zoper organizirani kriminal in vprašanjem o tem, kako bi parlamenti v prihodnje sprejemali čimbolj jasno in pregledno zakonodajo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.