Slovenija

Janković bo ovadil bivšo županjo

Ljubljana, 12. 07. 2007 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Janković bo zaradi zemljiških poslov kazensko ovadil bivšo županjo Danico Simšič.

Zoran Janković je sklenil vložiti ovadbo zoper bivšo županjo Danico Simšič takoj po končanih sodnih počitnicah.
Zoran Janković je sklenil vložiti ovadbo zoper bivšo županjo Danico Simšič takoj po končanih sodnih počitnicah. FOTO: Kanal A
Ljubljanski župan Zoran Janković je prejel mnenje odvetniške družbe Čeferin glede spornega neodplačnega odstopa zemljišča v Šiški, ki ga je odobrila prejšnja županja Danica Simšič.

V odvetniški pisarni so po županovih besedah ocenili, obstaja utemeljen sum kaznivega dejanja, zato je Janković sklenil vložiti ovadbo zoper bivšo županjo Danico Simšič in to takoj po končanih sodnih počitnicah.

Po besedah Jankovića je v primeru zemljišča ob Celovški cesti, ki ga je nekdanja županja neodplačno vrnila nekdanjim lastnikom, oškodovan mestni proračun.

Kot pravi, je s Simšičevo o tem govoril v torek dopoldne in ji pojasnil, da bo o tem obvestil medije ter da išče pravno mnenje o tem, ali obstaja utemeljeni sum kaznivega dejanja v tem primeru.

Tudi drugi sporni podpisi Simšičeve?
Občina preučuje še pet ali šest spornih podpisov v času županovanja Simšičeve
Občina preučuje še pet ali šest spornih podpisov v času županovanja Simšičeve FOTO: Dare Čekeliš

Kaj bo zraslo na omenjenem zemljišču, Janković še ne zna povedati. Odškodninske tožbe proti Danici Simšič ne bo zahteval, ker meni, da je to izguba časa. Po njegovem mnenju je svojo dolžnost opravil, ker 'je občina dobila zemljišče oz. denar kot nadomestilo nazaj' in ker bo vložil kazensko ovadbo.

V MOL so zemljišče ob Celovški cesti uvrstili v program prodaje za letos, potem pa ugotovili, da to ne bo mogoče, ker je bilo neodplačno vrnjeno. Pogodbo za to naj bi po podatkih MOL podpisali Simšičeva in nekdanja načelnica oddelka za zemljišča Nuša Dolgan.

Občina preučuje še pet ali šest spornih podpisov v času županovanja Simšičeve. Po Jankovićevem mnenju naj bi to bili tudi Šumi, PCL, SCT in Sitar.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tadeja.krapez@gmail.com
13. 07. 2007 09.03
On že dobro ve zakaj obvešča prej medije in izpostavlja odvetniško pisarno. Ovdbo naj poda takoj ne pa šele v jeseni.Šele ko bo obtožnica pravnomočna naj mediji za to izvejo
Luka Kovi? 1
12. 07. 2007 18.08
Korektna informacija. Podpis pogodbe je lahko zloraba pooblastil, morda pa ni. O tem bo odločeno v sodnem postopku. Jankoviću očitati, da dela narobe, ker brani interese MOL, ni prav. Kdor kaj ve o njegovih sumljivih poslih, naj poda ovadbo. V Merkatorju je niso, kje drugje pa, kolikor vem, tudi ne.
kritika@email.si
12. 07. 2007 17.10
zoran, zoran, kaj pa tvoji posli? in kako primerno, da si jankovič izbere čeferina za pravnega zastopnika...skoraj ironično...