Slovenija

Janković 'zrasel' čez noč

Ljubljana, 24. 12. 2006 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zoran Janković je takorekoč čez noč postal drugi najbolj popularen politik v Sloveniji. Visoka je tudi podpora vladi.

Zoran Janković je takorekoč čez noč postal drugi najbolj popularen politik v Sloveniji. To je pokazala javnomnenjska raziskava Vox Populi, kjer Jankovića prejšnji mesec na lestvici najbolj priljubljenih politikov sploh ni bilo. Zadnja raziskava je tudi pokazala, da podpora vladi Janeza Janše še naprej narašča, najbolj priljubljen politik pa ostaja Borut Pahor.

Vlado podpira slabih 56 odstotkov vprašanih
Vlado podpira slabih 56 odstotkov vprašanih FOTO: POP TV

Vlado premiera Janeza Janše podpira slabih 56 odstotkov anketiranih, kar je deset odstotkov več kot decembra lani. Proti njej je 33.8 odstotka vprašanih - še prejšnji mesec jih je bilo skoraj 44 odstotkov. Raziskovalci dober rezultat pripisujejo tudi praznikom, ko naj bi bili ljudje veliko bolj velikodušni - očitno tudi do politikov.

Padec priljubljenosti NSi

Odlično se je decembra odrezala tudi največja parlamentarna stranka SDS - če bi bile volitve v nedeljo, bi jo volilo kar 25,4 odstotke vprašnih, prejšnji mesec 20,1 odstotka. Na drugem mestu je SD, sicer s slabšim rezultatom kot novembra -13, 8. LDS zaradi notranjih razprtij še kar izgublja volilce, dobila bi le sramotnih 10 odstotkov. Ljudska stranka še kar žanje uspehe lokalnih volitev, volilo bi jo 4,3 odstotke vprašanih, sledi Slovenska nacionalna stranka z 3,7 odstotki in Desus s 3,2 odstotki. Na zadnje mesto pa je, verjetno tudi pomočjo Drobničeve strategije za dvig rodnosti, zdrknila Nova Slovenija z 2,7 odstotki podpore.

Odlično se je odrezala največja parlamentarna stranka SDS
Odlično se je odrezala največja parlamentarna stranka SDS FOTO: POP TV

Med politiki vodi Borut Pahor, ki je še bolj priljubljen kot novembra. Sledi popolno presenečenje - prejšnji mesec ga sploh ni bilo na lestvici, zdaj pa je tesno za petami prvouvrščenemu - Zoran Janković. Na tretjem mestu je Janez Drnovšek, ki je slabše ocenjen, za njim pa Janez Potočnik. Na petem mestu je premier Janez Janša, ki je prehitel predsedniškega kandidata Lojzeta Peterleta, sedmi je Milan Zver, osmi Gregor Virant, deveti je Matej Lahovnik in deseti Miran Potrč. Največja poraženca meseca decembra sta Jelko Kacin in Zmago Jelinčič, eden na repu lestvice, drugi - verjetno tudi zaradi sovražnega govora - pa je iz lestvice najbolj priljubljenih politikov izpadel.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

victoriosus
25. 12. 2006 23.40
Hahahaha!!! Ja, rijo, če štadijona ne bo, je Janša kriv, jaaa, seveda! Predlagam da se parkirišče na Bežigradu razširi in se s tem denarjem pokrije kaj od izpada. Saj džamije ne rabimo. Ali jim dajmo toliko davke nabijat, da je ne bodo hotl. Tako ali tako so se parkirnine podražile. Jaz sem ZA, da se Ljubljani proračun malo zmanjša. Kaj, a druga mesta niso nič? PRAVIČNA RAZDELITEV je odgovor. Naj se tale Srb zdaj znajde... saj je uspešen menedžer, kajne? On bo zmagal, on ima talep nasmeh :) in hej, malasutra..... če niso proStalin, so vse ideje fašistoidne? Drugače je ta vlada ogromno naredila-če ne drugega nas je osvobodila trdno zasidranih LDSovcev. Sploh v gospodarstvu... vsi so bili njihovi, sami bivši komunisti, zdaj so vsi demokrati, ane? Ali hinavci ali lažnivci, ker demokracija pa komunizem ne gresta skupaj. In Združena lista pa LDS sta kaj? ostanek rdečih časov... še danes pojejo Internacionalo. Sramota.... Janković jih bo zagotovo rešil. Zdaj stojijo pred prepadom. Z njim bodo naredili veeelik korak naprej :)
malasutra@gmail.com
25. 12. 2006 19.49
ma, jaka, ne filozofiraj. vzporednice so bolj med janšo in berlusconijem. mediji, mediji, jaka37. tu sta ista - tvoj jj in berlusconi. pa tudi fašistoidnih idej sta polna oba.
jaka37
25. 12. 2006 19.34
bucephalus321 , očitno si eden izmed redkih naivnežev, ki še caplja kot ovčka za Jankovićem. Kdor je videl Jankovića ali pa spremljal njegove izjave v medijih mu je jasno, da se je prav postaral. Nič več se ne smeji toliko, vse tiskovke so usmerjene v jokanje in obtoževanje vlade, krajanov iz Sostra, svetnikov, skratka vseh, ker je spoznal, da ne bo naredil nič. Jankovića so bila sama usta. Sedaj je tudi uradno izjavil, da štadiona ne bo. Preprosto je pogorel po mesecu dni. Pa tudi tvoja izjava, češ, da ima toliko denarja, da bi ne vem koga ali kaj pojedel. Znano je, da nikoli ni dobro pustiti bogataša v politiko, še posebno, če laže in če se s 4 miljardami deklarira za levičarja. Primer je Berlusconi (s to razliko, da se on ni deklariral za levičarja).
vodka-don
25. 12. 2006 19.12
jankovic jih bo pojedu vse,tip bo naredu velik plus za razliko ostalih nakladacev pa to je modelu osebno zadovoljstvo ne pa financno ka itak ma dost denarja da kup celo druzinsko drevo od janse ured iz sds -om!
Rijad Proši?
25. 12. 2006 18.54
Če ne bo stadiona, mislim, da bo imal Janša problem iz Ljubljančani.
balon200
25. 12. 2006 18.41
Jankovič je po moje voljan narediti veliko, po moje celo več kot je obljubil. Upam le, da ne bo vrgel puške v koruzo in popustil pod Janšo. Je pa Jankoviču verjetno jasno, da si je zadal zelo težko nalogo, pred vsem tudi zaradi Janše in politike SDS, Nsi. Ti bodo po moje vseskozi kajle spuščali in polena. Verjteno bo Jankovič do zadnjega vztrajal na uresničitvi svojega programa, v to sem prepričan. Upam, da bo kaj naredil, Zoki ne se dat, dejmo dejmo! ;-)
luzziano84@email.si
25. 12. 2006 17.28
Ma teh 700 vprasanih... malo je boljse, malo je slabse... iz tega zdaj take teorije razvijajo...
malasutra@gmail.com
25. 12. 2006 13.44
ma,tadejsadar, kar sanjaj, sanjaj... volitve so šele čez dve leti.dve dolgi leti, v katerih se bo dokončno pokazala vsa hipokrizija in diletantsvo nove vlade. kaj pa so sploh naredili pozitivnega? NIČ. prav nič. samo ogromno sranja. zdaj pa so sindikati, pa levičarji, pa cigani krivi. daj, daj. nič ni večno. še celo janša ne.
OldSkul
25. 12. 2006 13.26
To je pa če maš tako močne sindikate! Saj mi bi lahko mel že neevm kakšne reforme narjene, če ne bi bilo teh sindikatov, ki potem hodijo na ceste itd. Kaj boš potem naredil!?!?!? NIČ! Pa vidim, da se Janezu oz. vladi in SDS podpora samo še zvišuje. Levičarji in komunisti ste pa misli, da ga boste zarad ciganov spodnesli... ste se motili kot vidite. Eni cigani pa res ne bojo zrušili vlade, še posebej tisti cigani, ki se v novo zatočišče vozijo z BMWjem, medtem ko eni ljudje še za potico nimajo!
malasutra@gmail.com
25. 12. 2006 13.15
konjedic, stadion mi dol visi. da bo le vse drugo, pomembnejše za življenje in preživetje. za igre pa bo poskrbel kar jj v njegovih gardalandih in na umetnem otoku v piranskem zalivu. če bo pri tem še kaj kruha, pa bomo videli...
albertinum@excite.com
25. 12. 2006 13.06
Dimitrij, največji zavajalec javnosti je veliki vodja Janez Janša. Z obljubljenimi reformami ni bilo nič. Preberi si program SDS-a in si poglej razliko med obljubami (programom) in dejanskim stanjem.
malasutra@gmail.com
25. 12. 2006 12.47
o, dolejo, malu mu pa že cvrči pod ritjo, ko si se tako vznemiril. en mesec. kaj šele bo... jj, akrug se abrn, pa urno domov, na dolenjsko.
malasutra@gmail.com
25. 12. 2006 12.45
aja, jaka37, danes je janšev agitprop biro, v katerem očitno delaš, zaprt. saj res, prazniki in to. no, jaz bom voščila pošiljal šele za dedka mraza.
dolejo
25. 12. 2006 12.36
Tut če nas Srbi ponovno okupirajo, samo da ne bo Janša glavni, kajne malasutra ... daj obuj opanke in pojej že svojo baklavo
malasutra@gmail.com
25. 12. 2006 11.51
ej, jaka37, dobro je potegnil janković. hahaha janković v mesecu dni že drugi, janša po dvajsetih letih šele peti. hahaha samo še nova stranka, pa bo tudi ta povozla sds. hahaha
dimitrij@triera.net
25. 12. 2006 10.10
Janlović moram ti čestitat, odlično zavajaš javnost. Zakaj pa pred volitvami nisi tako podpiral ciganov. Zato, ker verjetno ne bi bil nikoli župan. Ali pa takrat ko si hotel Merkator zase, pa so ti še zadnji moment pristrigli krila. Sicer pa si dal lepe obljube, samo kaj bo po koncu mandata, ko nič ne boš napravil. Res me zanima kdo bo krivec ker ne boš nič napravil.
hinko.murovec@siol.net
25. 12. 2006 05.15
Hinko MUROVEC, Bolj verodostojnih argumentov pač ni za pričakovat, sicer pa je vsakemu pametnemu jasno, da se sedanji " Šefi" obnašajo v stilu mularije, ki neprestano hodi spraševat ali ne, da sem bil priden, a ne da sem to naredil prav. Veste kdo to počne, tisti, ki ni vase siguren, tisti, ki rabi potrditve drugače je zbegan. Samo otroci to počnejo iz razumljivega razloga in ne manipulirajo tako kot ta zbirka " Šefov", ki pač vpraša tam , kjer ve, da so doma " kimavčki". Zame je stalno " anketiranje" kot jok prestrašenega otroka, ki upa, da le ne bo preveč tepen za svoje neumnosti. Veliko sreče pri nadalnji izbiri anketiranih.Hinko MUROVEC
asd345
25. 12. 2006 02.27
Drnovešk in Podobnik svaka čast !!!!! Janša tebi pa zamerim, ker nisi bolj ostro nastopil proti tem vaščanskim primitivcev iz Ivančne Gorici, ki trenutno sami delajo red v Sloveniji... Banda nestrpna.....
mcgregorslo@hotmail.com
25. 12. 2006 02.12
nobenga ne poznam ki bi se nagibal k SDS
kritika@email.si
25. 12. 2006 01.22
ernest, ne tupi ker sem pisal o jankovičevi arogantnosti in narcisoidnosti in ne o temu, da se nekdo dobro počuti v svoji koži kot bi bilo normalno. sam pa vesel, da je jankovič okarakteriziran kot politik, ker se sam tega ves čas izogiba iz jasnih razlogov. JE PA DEJANSKO VES ČAS BIL POLITIK V PREOBLEKI GOSPODARSTVENIKA.