Slovenija

Janša in Mesić za zaprtimi vrati

Ljubljana/Umag, 29. 07. 2007 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Janša se je pred finalom teniškega turnirja v Umagu sestal s hrvaškim predsednikom Mesićem. Vsebina pogovora ni znana.

Pred finalom teniškega turnirja v Umagu se je Janez Janša sešel s hrvaškim predsednikom
Pred finalom teniškega turnirja v Umagu se je Janez Janša sešel s hrvaškim predsednikom FOTO: POP TV

Slovenski premier Janez Janša se je danes pred finalom teniškega turnirja v Umagu sestal s hrvaškim predsednikom Stjepanom Mesićem, toda niti eden izmed politikov številnim novinarjem iz obeh držav ni hotel izdati podrobnosti pogovora. Njuno neformalno srečanje je trajalo pol ure, po njem pa sta se oba sestala še s slovaškim predsednikom Ivanom Gašparovičem, prvim možem istrske županije Ivanom Jakovčičem ter županom Umaga Vladom Kraljevičem.

Po neuradnih informacijah pa naj bi Janša in Mesić razpravljala o pobudi za rešitev vprašanja meje med državama.

Posredovanje tretjega?

V začetku tedna se je izvedelo, da je slovenska vlada Zagrebu posredovala pobudo za ureditev odprtih vprašanj med državama. Vsebina dokumenta z oznako strogo zaupno uradno ni bila razkrita, vendar pa naj bi Ljubljana v njem predlagala posredovanje tretjega pri določitvi meddržavne meje. Za morebitnega posrednika naj bi predlagala francoskega pravnika Roberta Badinterja oz. sodišče, ki ga ta vodi v okviru Ovse.

Najbolj zanimive tekme teniškega turnirja v Umagu si sicer pogosto ogledajo hrvaški, pa tudi slovenski in drugi politiki. Med drugim sta se leta 2001, le nekaj dni po parafiranju sporazuma Drnovšek-Račan, ob robu turnirja sestala takratni slovenski predsednik Milan Kučan in Mesič.

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exim@t-2.net
03. 08. 2007 10.46
hecno kaj: pomi in prvoborec-enak besedni (ne)zaklad. Nagca/nagec. saj si eden in isti, a ne!?
pomi@auspuh.com
31. 07. 2007 11.44
polžek exim, A sam sebi že pišeš?
exim@t-2.net
31. 07. 2007 09.44
victoriosus: me veseli, da si tudi ti sprevidel, da je PrvoBorec izredno primitiven osebek. Že kar nekaj časa je, kar sem mu jaz povedal, da sem opravil z njim za vse večne čase, pa se tip še vedno zaganja vame. Ni vreden, da ga pljuneš, škoda pljunka!
Prvo Bore
31. 07. 2007 09.15
victoriosus pljuvanje je bilo vedno hinavsko dejanje, ker si imel čas zbežati. Na gobec pa ni hinavsko dejanje. Tic Tac
victoriosus
31. 07. 2007 09.06
OK, borec, klerikalski fanatik. Kaj naj vam rečem, da ne? Čemu? Saj ne razumete! Zakaj bi se trudil? Odgovarjati na vaše primitivne komentarje je popolna zguba časa. Hočem pa da veste, da z žalitvami ne boste prišli nikamor. Opozarjam vas, da se na tako nizek nivo ne mislim spuščati, ker se za civiliziranega človeka ne spodobi. Kakšen ste pa vi, me ne zanima. Če pa mislite, da boste s pretepaškim nastopom kaj pridobili, se hudo motite. Smilite se mi kot žalosten produkt svinčene generacije, otrok komunizma, ki mu možgani delajo samo v okviru SFRJ. Floskule stare 40 let. Kaj vas ni malo sram za takšno omejenost? Ne, res me zanima, ker se eni trudimo, da bi svoje znanje razširili, kaj novega izvedeli ter smo odprti do novih idej.... vi pa slepo ponavljate kar vas je tovarišica naučila... Mislim, da nobeden od mladih bi v vaših letih rad postal to, kar ste.
Tonček Balonček
30. 07. 2007 12.54
Ker je imel to srečo, da je srečal Sv. Duha in sta se resno pogovorila, vsaj kar se politike tiče, mu je dal naloge, lahko smo veseli tega dogodka, potem se je spreobrnil, nas je pa preplavila sreča. Je pa kar nekaj takih, ni edini, tako da je za za med pretendente za beatifikacijo, vsaj na lokalni ravni, kar precejšnja vrsta! V bistvu čakamo le še na čudeže, drugega namreč ni pričakovati! Morda tudi zato rabi še en mandat ali dva!
Prvo Bore
30. 07. 2007 12.53
victoriosus ti klerikalski fanatik jest te pa ne bi pljunil, samo direkt na gobec
victoriosus
30. 07. 2007 12.46
Kakšni otroci... Rojc misli, da mora vse letet na njegova ušesa. Zakaj le, če bo komentiral neumnosti? Nič drugače gadni... A prej se pa nikoli ni nihče sestal brez da bi vam povedali? Kaj si zdaj zmišljujete?! S slovaškim predsednikom sta se sestala PO SREČANJU, berite članek! Prvemu borcu bi pljunil v obraz, če bi ga kdaj videl, ker se mi gnusi. Druge besede ne najdem, nagnusno je. Pa na koncu jožajoža naj spozna, da se določeni ljudje zbrihtajo, eni se pa ne boste nikoli. Hvala Bogu za tiste prve.
Jožajoža
30. 07. 2007 12.20
leta 1982 je bil zastavonoša na pohodu v rojstni kraj naše domovine JUGOSLAVIJE v mestece JAJCE nihče drug kot sedanji diktator JANEZ JANŠA. bivši pokvarjeni komunist.
Prvo Bore
30. 07. 2007 12.17
Ma daj malo pomogni Stipe, malo pomisli, da smo bili skupa na rdnim akcijama mi komunisti. Znaš, damo se domobrani i ustaše borili za istu stvar. Daj ne budi pička. Izjebat če me ovi slovenački partizani.
exim@t-2.net
30. 07. 2007 11.59
Sedaj, ko se premika in dogajajo spremembe, ki se preje pod Kučanom, Ropom, Drnovškom poldrugo desetjetje niso, pa nagci skačejo do neba. Kako enostavno vas je prepoznati, komunistični kolaboracionisti!
gadni@email.si
30. 07. 2007 11.56
Pogovarjala sta se o tistem orožju za katerega je denar poniknil. O čem drugem bi se lahko pogovarjali javno.
prisoten@email.si
30. 07. 2007 11.35
dokler bodo v setu stvari potekale tajno (pa ne gre tukaj zdaj za janšo) tako dolgo ne bo na svetu pravice za vse. saj če nimaš kaj skrivat bi morali vsi takšni pogovori biti javni
Tonček Balonček
30. 07. 2007 10.04
Tisti slovaški predsednik Gašparovič je gotovo stalno vlekel na ušesa, njega povprašajte!
eBuddy
30. 07. 2007 09.06
ode nam piranski zaliv.....je blo včeraj lepo vidno da nimamo tehtnih argumentov......zato tudi takšno zavlačevanje.....
Prvo Bore
30. 07. 2007 08.51
Pa daj malo popusti Stipe inače če da padne moja vlada. Samo toliko, da ljudi zaborave, a kasnije nastavljamo planom
jezero
30. 07. 2007 08.34
ali se ne pogovarjajo običajno predsednik države s predsednikom države in predsednik vlade s svojim ekvivalentom?
Matej Rojc
30. 07. 2007 08.12
Zelo verjetno rešujeta zagato z dogovarjanjem o incidentih v Piranskem zalivu. Do sedaj se še niso nikoli drugače dogovarjali za zaprtimi vrati, tako da mora biti kakšen poseben razlog.
ekvinokcij@gmail.com
29. 07. 2007 23.36
Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat' dan, de koder sonce hodi, prepir iz sveta bo pregnan, de rojak prost bo vsak, ne vrag, le sosed bo mejak!
piko2263
29. 07. 2007 23.06
Včasih se sprašujem, če so nekateri od piscev svojih mnenj pod vplivom dopinga!!!

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.