Slovenija

Počivalšek: Nekatere poteze SDS nas nervirajo, a ni čas za rušenje

Kočevska Reka / Ljubljana, 17. 12. 2020 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
N.Š., STA, Ti.Š.
Komentarji
967

Premier Janez Janša si želi, da bi se minister za zdravje Tomaž Gantar posvetil pripravam na cepljenje proti covidu-19, "ne pa da se ukvarja z rušenjem vlade". Pri cepljenju gre namreč za zahtevno logistično operacijo in najzahtevnejši del spopada z epidemijo, zato politična nestabilnost ne bo koristila nikomur, meni. Na dogajanje v stranki DeSUS in njenem izstopu iz koalicije pa se je odzval tudi gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek. "Sedaj je čas za operativno in vsebinsko politiko, ne pa za rušenje in ideološki boj," je pozval.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Stranka DeSUS izstopila iz koalicije, kaj sledi?
    02:42
    Iz 24UR ZVEČER: Stranka DeSUS izstopila iz koalicije, kaj sledi?
  • Iz 24UR: Koalicija v krizi
    03:00
    Iz 24UR: Koalicija v krizi

Cepivo proti covidu-19, ki ga bo zagotovila EU, je po besedah predsednika vlade Janeza Janše velika stvar, "luč na koncu tunela". Žal pa je to zahtevna logistična operacija in vsi bi si želeli, da politične turbulence ne bi vplivale na uspešno izvedbo cepljenja, je ob robu slovesnosti ob 30. obletnici prvega javnega postroja brigade Moris v Kočevski Reki dejal Janša.

Svet stranke DeSUS je danes izglasoval predlog za izstop iz vladne koalicije. Kot je pojasnil predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki ga je svet stranke podprl za mandatarja, odločitev glede usode aktualnih ministrov iz vrst DeSUS prepuščajo premierju Janši. Tako so se tako odločili zaradi kritičnih razmer. Dodal je, da ne izstopajo iz koalicije zaradi epidemije ali zaradi dela ministrov, ampak zaradi politike, ki jo izvaja predsednik Janša.

Zato bi si želel, da bi minister Tomaž Gantar, ki je za to pristojen, svoj čas posvetil prizadevanjem, da bomo na ta veliki korak pripravljeni, ne pa da se ukvarja z rušenjem vlade. "Tudi številne druge stvari morajo teči ne glede na to, ali je neki stranki bolj všeč ena ali druga barva," je dodal.

Po njegovi oceni v tej sestavi državnega zbora stabilnejše vlade od sedanje ni mogoče sestaviti. "Če bo kdo majal to strukturo, bodo nove predčasne volitve slej ko prej pred nami," je komentiral poskuse oblikovanja nove vlade. Volilna kampanja ali tedni politične nestabilnosti v času, ko pričakujemo najzahtevnejši del spopada z epidemijo, pa nikomur ne koristijo, je poudaril. Po njegovih besedah so štiri koalicijske stranke oblikovale sedanjo vlado v želji, da bi "preprečili ravno to, s čimer zdaj nekateri grozijo, se pravi politični spopad v izjemno zahtevnem času".

V aktualni vladi sodelujejo programsko različne stranke, ki pa so, "kljub temu da različno mislimo o preteklosti, sposobne sodelovati glede izzivov sedanjosti in prihodnosti". Kakršna koli izključevalna politika pa je v tem času katastrofa za ljudi, je poudaril Janša.

Janez Janša ocenjuje, da politična nestabilnost za državo ne bo koristna, Gantarju pa svetuje, naj se posveča cepljenju.
Janez Janša ocenjuje, da politična nestabilnost za državo ne bo koristna, Gantarju pa svetuje, naj se posveča cepljenju. FOTO: AP

Glede cepljenja proti covidu-19 je še opozoril, da gre za velik zalogaj, ki ga bodo izvedli nekje do začetka poletja. Preden bo cepljenje začelo zares delovati, namreč potrebujemo precepljenost do 70 odstotkov prebivalstva. Do takrat pa bo treba po njegovih besedah kombinirati pametno uporabo cepiva pri najbolj rizičnih skupinah z veljavnostjo nekaterih omejevalnih ukrepov.

Premierjeve besede pa je popoldne komentiral zdravstveni minister. "Minister bom, dokler bo predsednik vlade ocenjeval, da lahko še kaj naredim oziroma dokler ne bo druge rešitve. Mislim, da je situacija toliko resna, da resor ne sme ostati brez nekoga, ki bo to delo opravljal naprej," je poudaril Gantar. "Kar se pa tiče komentarja: z moje strani in strani moje ekipe je bilo v zadnjih mesecih v epidemijo vloženega toliko dela, da se mi takšnih izjav ne zdi smiselno niti komentirati, ker niso na mestu. Če je pa očitek na to, da sem danes na svetu in izvršnem odboru stranke prebil nekaj ur, potem pač naj očita, mislim pa, da tudi on to počne," je še dodal.

Janša pa je pozno popoldne pozval še, naj se kadri DeSUS v vladi odločijo, ali so v vladi ali v opoziciji. Spomnil je na statut DeSUS, ki določa, da mora v primeru izstopa DeSUS iz koalicije, njen minister odstopiti. DeSUS pa je odločitev o tem prepustila Janši. Težko je sodelovati z nekom, ki se niti lastnega statuta ne drži, dodaja Janša.

"Lep primer (ne)vladavine prava in pravil," je še navedel Janša. Opozoril je, da je zmeda zadnje, kar v tem skrajno resnem položaju potrebujejo.

"Res je, da je tako navedeno v 41. členu Statuta stranke DeSUS, vendar smo s sklepom določili, da tokrat naredimo izjemo. Ker smo odgovorna stranka, država pa se sooča z epidemijo covida-19, se nam ni zdelo primerno, da bi Vlada RS čez noč ostala brez ključnih ministrov," pa odločitev za takšno potezo pojasnjuje v stranki.

Stranka DeSUS je danes odločala o odhodu iz koalicije. To je svetu stranke predlagal tudi izvršni odbor DeSUS - svet je predlog potrdil.
Stranka DeSUS je danes odločala o odhodu iz koalicije. To je svetu stranke predlagal tudi izvršni odbor DeSUS - svet je predlog potrdil. FOTO: Miro Majcen

Zdravstvenega ministra Gantarja so gostili tudi v oddaji 24UR ZVEČER. Povedal je, da ga je Janša popoldne poklical in vprašal, ali je član vlade ali član stranke DeSUS. "Opozoril je na naš statut in predlagal, da če bi podal odstopno izjavo," je dejal. Odgovoril je, da bo razmislil in da mu bo pravočasno tudi sporočil. Gantar je še dodal, da so tudi o tem členu statuta razpravljali v stranki in soglasno sprejeli, da bi bilo neodgovorno, če bi - glede na situacijo - odstopil sam. "V kolikor pa premier misli, da ni potrebno, da v tem pomagam naprej, potem je pa njegova odločitev, da me razreši," pravi minister za zdravje. Na vprašanje, ali meni, da lahko do takrat še uspešno sodelujeta, pa Gantar odgovarja, da so danes popoldne na vlado ravno poslali predlog glede ukrepov, ki so potrebni preko praznikov. "Jaz ne vidim razlike v tem, delal bom do zadnjega trenutka, ko bom na ministrstvu, potem bo pa lahko nekdo drug nadaljeval."

 

Počivalšek: Res je, da nas nervirajo nekatere poteze glavne stranke koalicije, a kljub temu ni čas za rušenje

Na izstop stranke DeSUS iz koalicije pa se je odzval tudi gospodarski minister in prvak stranke SMC Zdravko Počivalšek. "Stranka modernega centra je v vlado vstopila zaradi izvajanja svojega programa in s tem vidikom sodelovanja smo zelo zadovoljni. Res je, da nas nervirajo nekatere poteze glavne stranke koalicije, a kljub temu pri našem stališču prevlada dejstvo, da ni čas za rušenje, ampak za sodelovanje," je izpostavil.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek podpira nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanja krize. To bo zagovarjal na organih stranke in v pogovoru s poslansko skupino, je sporočil po današnji odločitvi sveta DeSUS za izstop iz koalicije.
Predsednik SMC Zdravko Počivalšek podpira nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanja krize. To bo zagovarjal na organih stranke in v pogovoru s poslansko skupino, je sporočil po današnji odločitvi sveta DeSUS za izstop iz koalicije. FOTO: Bobo

"Smo sredi zdravstvene in ekonomske krize, ki se je razvila v psihološko krizo. To sedaj od nas zahteva skupen razmislek o spremembi same strategije zajezitve epidemije. Sedaj je čas za operativno in vsebinsko politiko, ne pa za rušenje in ideološki boj," je zatrdil.

Kot je izpostavil, zato podpira nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanja krize. "To bom zagovarjal na organih stranke in v pogovoru s poslansko skupino. Dovolj je bilo igric, še bolj organizirano moramo zagristi v delo, da rešimo zdravstveno situacijo in začnemo z gospodarskim okrevanjem," je sporočil predsednik SMC.

Na popoldanski vladni novinarski konferenci, namenjeni aktualnim zadevam v zvezi z epidemijo covida-19, pa je Počivalšek dodal še, da bo poslanski skupini in organom stranke SMC predlagal nadaljnje sodelovanje v vladi s ciljem realizacije koalicijske pogodbe.

Po oceni NSi država v zdravstveni krizi potrebuje stabilno vlado in politično stanje

Slovenija v zdravstveni krizi potrebuje stabilno vlado in politično stanje, je po današnji odločitvi sveta DeSUS za izstop iz koalicije dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat. Odločitev DeSUS je, kot pravi, legitimna, v NSi pa se ne vmešavajo v interne zadeve drugih strank. Vlada bo delala naprej, je še napovedal.

Kot je Horvat ugotavljal v izjavi za medije, zgodba še ni zaključena, saj najbrž sledi vložitev konstruktivne nezaupnice s strani dela opozicije. "Kako se bo to naprej razvijalo, je težko napovedovati. Karl Erjavec mora zbrati 46 glasov, če želi biti mandatar," je opomnil.

Če bi bili uspešni z oblikovanjem alternativne vlade, pa se po njegovih besedah napoveduje "zelo zanimiv položaj, ko bodo ključne politične vajeti v Sloveniji v rokah držali tisti ljudje, ki niso dobili podpore ljudi na volitvah". Spomnil je, da ne Erjavec ne predsednici SAB Alenka Bratušek in SD Tanja Fajon niso bili izvoljeni v državni zbor, prav tako ne Jože P. Damijan, s katerim so se opozicijske stranke pogovarjale glede kandidature za mandatarja.

NSi bo po določitvi organov DeSUS v vladi delala naprej. Ob tem je Horvat izpostavil, da so že v sredo pričakovali, da bi na vladi sprejeli sedmi protikoronski sveženj, ki bi upokojencem namenil dodatnih 60 milijonov evrov, a se predsednik DeSUS Erjavec ni udeležil koalicijskega srečanja pred zasedanjem vlade. "S tem se dokončno vidi, da Erjavcu nikoli ni bilo za upokojence," je bil kritičen.

Glede možnega rekonstruiranja vlade je Horvat dejal, da v NSi ni razmisleka, da bi zasedali kakšno drugo ministrsko mesto. V DeSUS odločitev glede usode svojih aktualnih ministrov namreč prepuščajo premierju Janši. Kot je dejal Horvat, ne bodo nikogar naganjali iz vlade in ob tem spomnil, da je pristojnost menjave ministrskih resorjev v rokah predsednika vlade. Je pa ocenil, da bi minister za zdravje Gantar morda rabil izdatno pomoč v "najzahtevnejšem resorju", ki ga vodi in omenil možnost dodatnih državnih sekretarjev.

Tonin: Po pravkar opravljenih pogovorih je jasno, da ima trenutna vlada trdnih 47 glasov v DZ

Prvak NSi Matej Tonin je po tem, ko so organi DeSUS danes izglasovali izstop iz Janševe koalicije, sporočil, da je po opravljenih pogovorih jasno, da ima trenutna vlada trdnih 47 glasov v DZ. Skupaj se bodo po njegovih navedbah posvetili zajezitvi covida-19, gospodarskemu okrevanju in okrepitvi zdravstva.

Tonin se je vsem poslancem zahvalil za državotvoren pristop "kljub izjemnim pritiskom".

Več o sestanku ni znano. Po neuradnih informacijah pa so bili danes opravljeni številni pogovori s poslanskimi skupinami in posameznimi poslanci.

Stranke KUL pozdravljajo izstop DeSUS iz koalicije

Stranke, združene v Koalicijo ustavnega loka (KUL), izstop stranke DeSUS iz koalicije pozdravljajo. O podpori Erjavcu, da bi postal mandatar KUL, bodo odločali v organih strank. Želijo si, da bi konstruktivno nezaupnico vložili čim prej, če je mogoče že letos, so povedale vodje strank v izjavi za medije.

Vodje LMŠ, SD, SAB in Levice današnjo odločitev DeSUS, da izstopi iz trenutne koalicije, pozdravljajo.
Vodje LMŠ, SD, SAB in Levice današnjo odločitev DeSUS, da izstopi iz trenutne koalicije, pozdravljajo. FOTO: Bobo

"Zavedam se, da je bil DeSUS pred težko, naporno odločitvijo. Danes so dokazali, da so dali svoje vrednote pred politično kalkulacijo," je v izjavi za medije povedala predsednica SD Fajonova. Predsednica SAB Bratuškova pa je dodala: "Želela bi si, da bi DeSUS to, da dela ta vlada slabo in državo pušča v hudi krizi, ugotovila že prej. Ampak bolje pozneje kot nikoli."

Koordinator Levice Luka Mesec pričakuje, da bodo iz koalicije izstopili tudi poslanci DeSUS. "Tako nekako razumem, da so zagotovili, da bodo poslanci upoštevali sklepe organov in koalicijo zapustili v najkrajšem možnem času," je povedal.

Vodje strank si želijo, da bi čim prej vložili tudi konstruktivno nezaupnico. "Kar zadeva LMŠ in mene, bi bilo najbolje, da se konstruktivna nezaupnica vloži čim prej. Ne morem dajati nobenih časovnih rokov, ampak čim prej bo to narejeno, boljše bo," je dejal predsednik LMŠ Marjan Šarec. Želi si, da bi bila vložena še pred prazniki. Bratuškova pa je poudarila, da si v stranki želijo, da se določi skrajni rok za vložitev konstruktivne nezaupnice.

Organi stranke DeSUS so danes podprli tudi kandidaturo Erjavca za mandatarja.

V strankah KUL so večinoma povedali, da se želijo z Erjavcem najprej sestati. V SAB bo o podpori Erjavcu odločal svet stranke. "Sem pa na prvi novinarski konferenci KUL povedala, da bo mandatar tisti, ki bo lahko na mizo prinesel 46 glasov. In več kot očitno je, da ima Erjavec vsaj štiri glasove več kot Jože P. Damijan," je dodala.

Mesec je napovedal, da bodo v Levici Erjavcu poslali vabilo na pogovor o sodelovanju in gradnji nove koalicije. V LMŠ po besedah Šarca še ne vedo, kdaj se bodo sestali. "Uradno bo kandidat za mandatarja, ko bo vložena nezaupnica. V tem trenutku pa je to glede na razmerja sil zagotovo edina možnost," je dejal. Fajonova pa je povedala, da je njena osebna podpora Erjavcu znana. "Podpiram njegovo kandidaturo. To bom predlagala tudi članstvu in predsedstvu stranke v prihodnjih dneh," je povedala.

V strankah KUL so izrazili tudi upanje, da bodo DeSUS sledili tudi v SMC. "Pričakujemo, da bo prišlo do spoznanja o naravi te vlade tudi pri vsaj delu poslancev SMC, sploh v luči tega, da na dan prihajajo zelo obremenilna poročila," je povedal Mesec. Pri tem je spomnil, da je Komisija za preprečevanje korupcije uvedla preiskavo suma kršitve integritete pri nabavah zaščitne opreme tudi zoper gospodarskega ministra Počivalška.

Če bodo KUL podprli štirje poslanci DeSUS izvršni odbor DeSUS je namreč danes podprl pobudo, da se Roberta Polnarja izključi iz stranke bo imela omenjena koalicija 43 glasov. Za izglasovanje konstruktivne nezaupnice potrebujejo še tri poslance. Ob tem vodje strank, združenih v KUL, računajo, da bo po današnjem razpletu na njihovo stran prestopil tudi kateri izmed poslancev SMC.

A težavo lahko predstavlja tudi daljša odsotnost poslanca iz vrst SAB Franca Kramarja, ki je na bolniškem dopustu. O konstruktivni nezaupnici Kramar namreč ne more glasovati na daljavo. Bratuškova je opozorila, da ima morda DZ zaradi tega celo ustavnopravno težavo. "V ustavi piše, da ima DZ 90 poslancev. V tem trenutku jih nima. Upam, da bomo našli rešitev, da bo tudi Kramar kot izvoljeni poslanec, ki ne more sodelovati na seji, glasoval glede najpomembnejše stvari," je povedala.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (967)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PUMA
21. 12. 2020 16.38
+1
Tudi Slovenci in Slovenke smo slepi zar ne vidimo da stranko SDS in predcednika JJ ne podpira pričakovano čas je za nujne nove volitve a brez JJ ker on je za odpad politične zgodovine pa zbudimo se že enkrat in na volitve čim več Slovenk in Slovencev in polnoletna mladina a nato komentirati sicer nihče nima pravico javno komentirati in pika amen..
DJ-Pero
21. 12. 2020 15.58
+0
Ni čas za rušenje,a? Vi se pa imate čas z vsem mogočim ukvarjat???
PUMA
21. 12. 2020 16.47
+1
A nihče več ne posluša JJ in SDS zato tudi takšni rezultati na COVID 19 ja je absoluten čas in zadnji čas sicer bo vse vzel vrag vse sosednje države bodo poostrile proti zaradi COVID 19 a naša pa popušča mere to so DIREKNO ODPRTA VRATA ZA TRETJI VIRUS KI BO HUJŠI pa kaj ta vlada nori za vraga ali ne ve kaj počne z tabo vred to je resnica si slep ali gluh nekaj je amen.
KrTakoNeki
18. 12. 2020 10.26
+0
...itak ne zagovarjam sedanje vlade, ampak da se Šarko zdaj nekaj repenči pa mlati prazno slamo... A ima tak slab spomin, še leto ni, ko mu je zmanjkal idej pa poguma, sedaj je pa najbolj pameten... Da pa o Bratovšovi sploh ne govorim... Sama nesposobna do konca, pa se spet oglaša... Oba sta imela škarje in platno trdno v svojih rokah, pa sta oba totalno popušila... Če bi bila sposobna in nam v svojih cajtih pokazala, da sta sposobna, bi bila na čelu vlade po vsakih volitvah... Sam nimam s tem problemov, če eden vlada pet al pa deset let...niti ni pomemmbno, kdo je in od kod prihaja... Pomembni so rezultati, teh pa žal še pri nobenem ni bilo...
Fejst pob?
18. 12. 2020 10.11
+2
Seveda ni čas za rušenje, ker se bodo tako hitro potrdile ugotovitve, da je pri opremi delal po domače za prijatelje, od katerih pa pričakuje protiusluge.
BETONSKI
18. 12. 2020 09.41
-2
NEUMEN JE POČIVALŠEK,ČE PODPRE LJUDI ,KI SO GA NEUPRAVIČENO OBTOŽILI ,DA SE JE OKORISTIL PRI NABAVI ZAŠČITNIH SREDSTEV,DA BI PODPRL LAŽNJIVCE ,PA KAJ MISLITE DA JE NEUMEN,NO ČE MISLI ,DA JE TO PRAV NAJ ČIMPREJ TO STORI.
Periot222
18. 12. 2020 09.24
+1
DOKLER BOSTE LOCEVALI LJUDI PO REGIJAH NIMATE KAJ DELATI NA CELU VLADE!!!!!!!!
Walter Pravicek
18. 12. 2020 09.06
+1
Če bi POČIVALŠEK šel v ZDRUŽBO Z ERJAVCEM BI LE ZATO,DA SE MU ODPRE NOVA VLOGA,TO JE PREDSEDNIK VLADE.A JE TO MESTO NAMENJENO ERJAVCU!UVIDEL PA JE DA Z JANŠO NI PRIHODNOSTI,KJUB GROŽNJEM IN DOSJEJEM,KI RAZKRIVAJO KRIVDO PRI NAKUPIH,NAROČILIH,NALOIH KAR PO TELEFONU,KOMU DATI 100%AVANS,KER PODJETJA NISO IMELA NITI ZA PLAČE,KAMOLI ZA NAKUPE MEDICINSKE OPREME NA KITAJSKEM.JANŠEV STIL VLADANJA,REPRESIJ IN GROŽENJ!BO NJEMU TUDI KDO POKAZAL KAKŠNE DOKAZE NA SODIŠČU,KATERE JE ŽE POZABIL?
AlexReal
18. 12. 2020 09.00
+0
Parodija ! Desus izstopa iz koalicije, ampak minister Gantar pa lahko počne, kar hoče. Kot da on ni član stranke, oziroma, so denarci prehudi za pokončno držo ?
staridida
18. 12. 2020 08.58
-4
Janša -še na mnoga leta-levaki pa v jok...
Periot222
18. 12. 2020 09.25
+0
Iniesta
18. 12. 2020 08.42
+1
Kahl je ze prvi dan po come backu naredil stalo 🤣
rb63
18. 12. 2020 08.29
+0
Cvika cvika Odmoravšek. Pod novo vlado bodo prišli na plan vsi njegovi nečedni posli.
zibertmi
18. 12. 2020 08.13
+3
desus in sds.ta pakt ,glede na njihovo politično usmeritev,je ravno tako ,kot bi v 40-setih letih ,kjer sds še vedno živi,skupaj sedeli partizani in nemški vojaki in to najbolj zagrizeni
Nimasmisla
18. 12. 2020 08.03
+3
v cerkev ja po zimske čevlje za otroke pa ne hvala vlada nikoli vas ne bom pozabil
puspan
18. 12. 2020 08.21
+1
V cerkev ne gre nihče na silo. To je edina ustanova, kamor lahko greš ali ne greš po lastni volji.
InaB
18. 12. 2020 08.48
+0
staridida
18. 12. 2020 09.00
+0
Walter Pravicek
18. 12. 2020 09.08
+1
in daruješ za župnika!Nima kontrole,ne oddaja v Nadškofijo denarja!
Walter Pravicek
18. 12. 2020 09.09
Ne ravno v cerkev greš na Karitas,ki pa je cervena ustanova za vse:Rome,Slovence in tiste,ki povedo,da to so!
kamu
17. 12. 2020 21.41
+1
A je Plemeniti danes postal nadkoalicijski? "Ne maram butlov" nič ne nabija o tem, tako kot je v primeru Levice.
kaktusar1
17. 12. 2020 21.26
+4
Kakršna koli izključevalna politika pa je v tem času katastrofa za ljudi, je poudaril Janša......sam ta res nima vse razpucan...kakšen........
puspan
18. 12. 2020 08.24
-5
Ko gledam, kakšni kekci se drenjajo okoli bodoče vlade, lahko z mirno vestjo ugotovim, da je Janša, z vsemi svojimi slabostmi, še vedno daleč pred vsemi temi,ki bi radi zafurali državo.
Periot222
18. 12. 2020 09.26
-1
puspan si ponosen na Janso ki je uničil Slovenijo!
ina5785
17. 12. 2020 21.19
+7
Bademajster se je že kaj kmalu ZA HRBTOM Šarca dogovarjal z ivanom, tako da kakršnokoli plačilo bo dobil, naj bo PRAVIČNO! - za njegove packarije!!! Samo iskal je luknje kako se DOKOPATI do hotelov, vedel je, da pri Šarcu to NE bo šlo!!! Naj za spletkarjenje plača, dvojno!!!
mr.poper
18. 12. 2020 08.27
+4
ina5785--Tako je ....kot minister ni naredil niČ
Pia235
18. 12. 2020 09.22
+1
S. Kaučič - nasprotno, naredil je ogromno - ŠKODE!
VAREN
17. 12. 2020 20.27
+7
Počivavšek se ti tresejo hlače. Nove volitve te izbrišejo ane pa te je strah.
za bojši jutri
17. 12. 2020 20.19
+9
Ta vlada je sestavljena iz samih norcev. Samo nekaj primerov: - Odpira cerkve, šole ostajajo zaprte, - Odpira smučišča za elite, občinske meje za uboge ljudi ostajojo zaprte, - Pasje trgovine so odprte, kupiti otroku oblačila in obutev pa ne, itd. -Čakat pred trgovino v gneči da, protestrat ne
Nidani
17. 12. 2020 20.17
+9
Zakaj hudiča pa sedaj ni čas za rušenje? Zaradi kovid situacije? Če zaradi tega, potem ravno zato! Vlada je pri tem totalno neuspešna v evropskem merilu!
Truth
17. 12. 2020 20.16
-1
Tale erjavc ....