Slovenija

Janša s koalicijskima partnerjema ob 'pičli podpori' Erjavcu napoveduje nadaljevanje dela vlade

Ljubljana, 15. 02. 2021 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Premier Janez Janša je po tem, ko DZ ni izglasoval konstruktivne nezaupnice njegovi vladi, sporočil, da je za vladno ekipo še en naporen dan priprav na dve redni tedenski seji vlade. Medtem so se v DZ prešteli, KUL pa je dobila "pičlih 40 glasov".

Po Janševi oceni so v DZ ugotovili, da za KUL niso niti vsi iz SD, Levice, LMŠ in SAB.
Po Janševi oceni so v DZ ugotovili, da za KUL niso niti vsi iz SD, Levice, LMŠ in SAB. FOTO: Aljoša Kravanja

Po Janševi oceni so v DZ ugotovili, da za KUL niso niti vsi iz SD, Levice, LMŠ in SAB. Poslanci so sicer prevzeli 53 glasovnic, vse so bile vrnjene. Šest glasovnic je bilo neveljavnih, sedem poslancev pa je glasovalo proti nezaupnici.

Odzvala sta se tudi predsednika drugih dveh koalicijskih strank. Prvak SMC Zdravko Počivalšek je dejal, da gre za pričakovan izid in konec večmesečnega izgubljanja energije. "Zdaj bi lahko vsaj poskusili združiti sile za resne izzive pred nami. Premagajmo zamere in postavimo temelje za drugačno politiko. Gremo naprej," je pozval.

Prvak NSi Matej Tonin pa je dejal, da je "agonija brezupnice končno končana". "Vesel sem, da smo se prešteli. Po štetju je jasno, da je vlada trdna. Naše delo je usmerjeno v zajezitev širjenja epidemije, k zagotovitvi vsem dostopnega javnega zdravstva in krepitvi gospodarstva," je navedel.

Konstruktivno nezaupnico s predlogom za izvolitev predsednika DeSUS Erjavca za mandatarja je predlagalo enajst poslancev LMŠ, SD, Levice, DeSUS in SAB. Današnja celodnevna razprava je postregla predvsem z različnimi ocenami dela vlade. Medtem ko je bilo iz vrst predlagateljev nezaupnice slišati kritike na račun obvladovanja epidemije covida-19 in poseganja v vse družbene podsisteme, so v koalicijskih vrstah prepričani, da vlada dela dobro.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pejnovrt
16. 02. 2021 11.14
Leva 24 ur je pozabil napisat da jenša ponudil roko vsem strankam da stopijo skupaj
Bukovlist
16. 02. 2021 11.12
Dokler leve stranke ne zamenjajo vodstva ne bodo uspeli. Večina teh so popolnoma nekredibilni v družbi. Mislim predvsem na Fajon,Bratušek,Erjavec.
Salah al-Din
16. 02. 2021 09.28
Opozicija medla in naivna, koalicija brezobrazna in sovražna, ki se ji še sanja ne kaj pomeni pojem " demokracija."
lluckyss
16. 02. 2021 08.23
+1
"Poslanci so sicer prevzeli 53 glasovnic, vse so bile vrnjene. Šest glasovnic je bilo neveljavnih, sedem poslancev pa je glasovalo proti nezaupnici.".....Iz tega lahko logično sklepamo, da se Janez boji svojih in kupuje tuje poslance, seveda z našim denarjem........če pa gledamo po logiki zdravega razuma pa je bilo 40 glasov proti sedanji vladi in 7 za...ostale so kupili ali jim onemogočili glasovanje...Pa pustimo to. Lepo, da so se nekatere zadeve razjasnile, da se bodo volivci kasneje lažje odločali...Nezaupnica je torej dosegla svoj namen. Nihče ni namreč resno verjel, da bi opozicija dobila dovolj glasov...Tudi, če bi SMC obljubil podporo KULu, bi ne bilo nič drugače, bi jih pač Janez več podkupil, saj jih ne bi prvič....Torej smo davkoplačevalci nekaj prihranili, vsaj začasno, saj prilik za krajo bo še ohoho in obilo...Najprej pa bo spet na vrsti semafor, ki bo začel temneti...Ovce !
Bukovlist
16. 02. 2021 11.13
Tajkun Pirc Musar
16. 02. 2021 08.03
-1
Komedija je končana in sedaj spet akcija naprej. Gremo!!!