Slovenija

Janša želel postati Berlusconi?

Ljubljana, 05. 06. 2008 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Pivovarni Laško so prepričani, da jih je Janša uporabil za obračun s stranko SLS. Napadi na pivovarno naj bi bili le sredstvo prikrivanja afere Patria.

Janša naj bi pivovarno uporabljal kot orodje za obračunavanje.
Janša naj bi pivovarno uporabljal kot orodje za obračunavanje. FOTO: POP TV

V Pivovarni Laško ocenjujejo, da je bila torkova izredna seja DZ namenjena zgolj obračunavanju predsednika vlade in stranke SDS s stranko SLS, pri čemer je kot orodje uporabila Pivovarno Laško. Kot pravijo v Laškem, "premier pivovarno krivi, da mu ni uspelo postati medijski tajkun tipa Berlusconi".

V Pivovarni Laško so v izjavi za medije zapisali, da je iz podpisanih opcijskih pogodb razvidno, da je premier Janez Janša "želel izpeljati prikriti manadžerski odkup in tako v svoj poštni nabiralnik spraviti osrednji slovenski časopis Delo". Dodajajo, da mu tega ni preprečila Pivovarna Laško, temveč njegovi sodelavci, "ker jih je hotel izigrati".

V Laškem pravijo, da so neupravičeni napadi na Pivovarno Laško brez dvoma namenjeni prikrivanju afere Patria. "Kot kaže, se bo ta afera dotaknila najvišjih vrhov in starih znancev orožarsko vojaških poslov, ki bodo kmalu prilezli iz kovčkov," so zapisali.

"Milijardne ocene premoženja" predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota so po navedbah družbe "popolnoma zlagane in služijo politiki za nabiranje poceni političnih točk in diskvalifikaciji političnih tekmecev".

Milijardske ocene premoženja predsednika uprave Boška Šrota naj bi bile napačne.
Milijardske ocene premoženja predsednika uprave Boška Šrota naj bi bile napačne. FOTO: POP TV

V pivovarni pravijo, da je fiduciarno razmerje pri nakupu družbe Kolonel v skladu z veljavno zakonodajo. Prevzem Centra naložb je bil po navedbah družbe izveden z javno prevzemno ponudbo in po tržni ceni, prav tako so bile objavljene javne prevzemne ponudbe za ostale prevzeme, ki so bili izpeljani v okviru Centra naložb in Infonda Holding. V družbi so prepričani, da so vsi, ki so delnice prodali, dobili pošteno tržno ceno, tisti, ki so ostali v lastniški strukturi, pa so svoje premoženje oplemenitili.

"Očitki o zlorabi notranjih informacij so popolnoma nerealni in služijo kot izhod v sili uradu za varstvo konkurence in agenciji za trg vrednostnih papirjev, ki sta napovedala kazenske ovadbe, preden sta preučila dejstva," so zapisali in dodali, da sta direktorja omenjenih institucij očitno pod hudim političnim pritiskom.

V Laškem pravijo, da je "poleg politično vezane trgovine pri prodaji Mercatorja" treba pojasniti vlogo ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka pri Termah Čatež, "kjer je tudi on želel postati tajkun". Po njihovem je izvajal pritisk, da je treba delnice treba prodati slamnatim lastnikom, ki da jih je določil, da odigrajo vlogo njegovega poštnega nabiralnika.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (114)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mac4_m
10. 06. 2008 21.24
sodniki so pa pahorjevi, pa smo spet tam...
resslovenka
09. 06. 2008 07.53
Jaz ne vem katere druge bi volila, ko pa spreminjajo barve kot kameleoni. A mi lahko kdo sugerira, če so v Sloveniji še takšni kandidati? Exim, dober dan ti želim. Ja do sedaj pri težkih aferah pri nas niso še nikomur nič dokazali, ali pa je stvar zastarala, ker jo je dal kak tožilec na dno omare. Po tem pa si je na sodišču opral roke. Fuj in fej!
hinko.murovec@siol.net
07. 06. 2008 16.22
Ja ja , jaz bi bil pa tarzan, mi skoraj nič ne manka, le kakih 50 kg mišic, živim itak med opicami , kralj đungle je sicer po pomoti hijena, je pa okrog njega dovolj raznih plazilcev , da je slika popolna. Torej samo še mišice in otem bom " Tarzan ". LP
DarthRevan
07. 06. 2008 15.30
mac4_m, djestvo je, da je pahor s svojo mlahavostjo in neodločnostjo zelo uničil svoj rating. Kdor je pameten, bo v slovneski politiki vzpostavil tretji pol, ki bo distancirtan tako od JJ-ja kor od barbike.
mrajste1
07. 06. 2008 15.26
Olala,mi žal nismo ne za Pahorce,Golubiče in še manj za Janšovce.Smo popolnoma za druge osebe,ki bojo na volilnem listu!
mac4_m
07. 06. 2008 12.53
he, he, he, takale propaganda lahko pomeni samo eno. Pahorjevi so začeli iskati volilce med analfabeti, ki nimajo nikakršnega pojma o dogajanju in med umsko prizadetimi. Ja kdo bo pelljal takele? Zgleda je nastala panika, so bili razkrinkani pri vseh zahrbtnih, lažnjivih in primitivnih poskusih blatenja... Res nimajo več od kje streljati...He, he, kere bolane....
mrajste1
07. 06. 2008 11.33
Oče od J.J. je povedal marsikaj,ko je popil kakšen kozarček preveč,toda zdaj vem,da je govoril le to kar se je res dogajalo.Žal ga ni več med nami.On je bil vsaj dec,ki je vse povedal,drugi pa itak ne upajo nič!UPAJMO,DA SE BODO LJUDJE KONČNO ZBUDILI IN JESENI POČISTILI S TO GOLAZNIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
titovka
07. 06. 2008 10.36
to je bila CENA za osamosvojitev....vatikanski pogoj, da je pol slovenije njihove!!!!demos in pomladno sranje so bili grobokopi slovenije in slovenskega naroda!!!!!to so še danes!!!!!!
SEJ BO
07. 06. 2008 07.58
MA JA SAJ VSI VEMO,DA JE ON RAZPRODAL SLOVENIJO....
mrajste1
07. 06. 2008 02.06
A mogoče kdo ve kam je šel denar od orožja,ali kdo ve kakšno hišo je zgradil svojemu bratu,ali kdo ve kam je dal J.J.denar,ki je bil namenjen za vojaški muzej.Jaz sem živel blizu tega SUPER LOPOVA,pa sem raje prodal hišo in se odselil,ker mi je šlo na bruhanje kaj vse sem videl,aja pa kako,kar čez noč je bila zaprta njegova super moderna trgovina z orožjem,ki jo je imel pri bratu.Pa tudi vem kje ima tenis igrišče,pa še in še.No vsaj za 20 generacij svojega rodu je poskrbel.Sram me je,da sem imel takšnega soseda!PA ŠE TO,TUDI TO VEM KATERI GOSPOD JE PRINESEL TISTI STROGI ZAUPNI PAPIR,DA SO BILI ZAPRTI,GOSPOD JE DOMA BLIZU VRANSKEGA.LAHKO BI PISAL ŠE IN ŠE,PA TUDI BOM,ČE BO TREBA.Ni kaj pametni lasje zapuščajo trapasto glavo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
hinko.murovec@siol.net
06. 06. 2008 19.26
Janša bi bil rad marsi kaj pa ubogi Titov pionirček nikakor ne uspe. Vedno je vsiliv in gospodovalen, ko ga opomnijo postane trmast in malo smrkav, cepeta in grize od jeze in trme vse kar doseže. No ja ko bo janezek končno zrasel in dojel, da z maščevalno trmo koplje jamo sebi, da španovija pač traja dokler se pošteno deli itd. bo že tako star in senilen, da bo pozabil it sam lulat. Le na koga bo takrat jezen ?? LP
kamilica
06. 06. 2008 15.53
Dodala bi še, da sta bili obe agenciji do nastavitve novih kadrov v pomoč prejšnji vladi. Tako so nastali Tajkuni iz certifikatnih delnic, Lah, Valant, .....ko sem hotela pred leti neke podatke oz. urgiranje, mi je bilo s strani ATVP odgovorjeno, da niso pristojni. Pa je bila stvar kristalno jasna ampak če ni volje, se pač nič ne zgodi. SLS ima tako slab raiting, da upam, da bo imela čim manj poslancev, kajti zame je združljivost poslanske in županske funkcije sporna. SLS pa se trdno oklepa, da se zakon ne bi spremenil.
exim@t-2.net
06. 06. 2008 15.52
resslovenka: kaj vlečeš na plano orožarsko afero? Nimaš kaj bolj pametnega? Dokazljivega? Daj no mir, "slovenka"
kamilica
06. 06. 2008 15.42
SLS je bila v vseh vladah doslej, torej so imeli vse možnosti spreminjanja zakonodaje od leta 90 dalje. Vedno so imeli v rokah ministrstvo za promet(DARS), kmetijsko ministrstvo in še kakšno. Boško je bil do nedavnega član SD. Tudi ta stranka je bila večino časa v koaliciji. Seveda ni slučaj, da je bila do leta 2004 zakonodaja prirejena tako, da je bilo dovoljeno vse, kar ni bilo izrecno prepovedano. Parkiranje delnic se je vršilo v tistem obdobju, sedaj pa je koncentracija kapitala le zaključek. Dinastija Šrot je v Celju dobro poznana in bogata, pa prej nikoli ni bilo slišati zanjo. Pred dvema mesecema je Bojan Šrot ponudil svoje prostore članom SNS (sedaj Lipa), SLS so priklljučili SMS, Bojan Šrot in Karl Erjavec sta kot v enoumju kričala o srebrnini (ZT), ki da se ne sme prodati, tako se je govorilo tudi takrat, ko se je bil boj za Union. Pa je sedaj vse v slovenskih(Šrotovih) rokah. Delo je postalo poligon za nabiranje političnih točk, g. Markeš (odstavil ga je Šrot) je žrtev zagovarjanja avtonomije odgovornega urednika. Torej Delo ne vodi politika (jo je pa v Kučanovih časih) ampak kapital. Žal g. Šrot ni novinar in ne zna upravljati z mediji, preko ASK in g. Zdolška pa dela štalo in škodo Delu.
resslovenka
06. 06. 2008 15.04
exim, exim, ti pa res ne moreš iz svoje kože. Vsepopvprek pljuvaš po mnenjih tistih, ki se ne strinanjo s tvojo vlado. Ne vem, na tvojem mestu ne bi bila tako prepričana kako bo jeseni. Po trenutnem javnem mnenju bo kar težka. Če bomo plačevali Šrotovo lagodno življenje, kdo pa potem že plačuje čigavo že, orožarsko afero, pa prevzeme, ki jih bodo odplačevali še rodovi delavcev? Kar se pa bilanc tiče ne, bi ti pa lahko nečak ekonomist povedal, da se jih da napisati in podatke prilagoditi, kakor komu drago. Ah ja, revizije ne? Daj no!
SaraG
06. 06. 2008 14.34
Meni je tole vse skupaj podobno noveli Zakona o CPP. Kot da so policaji krivi, ker so kazni tako visoke in jih morajo izvajat. Poslanci so sprejeli ta zakon, večina je iz SDS. Sklep: pretežno zaradi njih so kazni višje. Kaj imajo kazni s Šrotom in Janšo? To, da je vsak dober politik tudi dober gospodarstvenik, dober gospodarstvenik pa ni nujno tudi dober politik. V tej naši dolini šentflorjanski ni Bavčarja brez Janše in ni Janše brez Ropa in ne drugega brez drugega. Zadnjih 15 let ene in iste face. Kaj vse je moral g. Türk prestajati na začetku, da ga je ta naša vesela politkontarska ti. prvoligaška srenja sploh spustila vmes ? Pol pa še čisti šok za kar 35% slovenjceljnev, ko je gladko ugnal še enega večnega mladeniča z orglicami na volitvah. Resnici na ljubo, verjetno je res večina postopkov v zvezi s Pivovarno Laško legalna in skladna z Zakonom. In še večji šok bo verjetno čez par let, ko bo Janša še vedno vladal...s podporo raznih Šrotov ipd. Ni Šrota brez Janše in Janše brez Šrota. Žal. Kar pripravite se!
hakihak
06. 06. 2008 14.20
lahk bi bil že prej, bi se ga vsaj znebili za en čas.
bonsai9
06. 06. 2008 14.07
Mu pa še precej fali Janšati v glavi in na glavi, da bo postal g. Berlusconi. Zarukan kmečfi mafiozo proti gentlmen mafiozotu. Ha, ha, kake primerjave.
Ranunculus
06. 06. 2008 14.04
manjakranjc Ne bodi no tako striktna, to je tako, kot da ne verjameš, da gori, če vidiš samo dim...
manjakranjc@hotmail.com
06. 06. 2008 13.44
same puhlice in indice, če ne že prisluhi, jaz pa verjamem v paprirje...torej sva zmenjena Ranunculus. Hvala M.K