13°C

Jaša Jenull Policiji prijavil tvit vodje rumenih jopičev Urbana Purgarja

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA / Ti.Š. /
KOMENTARJI
407
Vidni član petkovega protestnega gibanja Jaša Jenull je Policiji prijavil tvit predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urbana Purgarja. Ta je namreč na družbenem omrežju objavil fotografijo izpred Jenullovega doma in pripisal: "Narod povejte, končam jaz to po hitrem postopku?" Gre za povsem direktno grožnjo, menijo v Protestni ljudski skupščini.

Aktivist Jaša Jenull ob enem od petkovih protestov na kolesih.
Aktivist Jaša Jenull ob enem od petkovih protestov na kolesih.FOTO: Miro Majcen

Pozivajo, da se politiki in stranke, ki so "problematizirale komunikacijo s predstavniki ljudstva na povsem javnem prostoru, opredelijo glede primera, ko pred domačimi vrati povsem direktno grozi posamezniku in njegovi družini". Ob tem se tudi sprašujejo, ali so to tradicionalne vrednote, ki so v interesu javnosti, Simonitija in kulturnega ministrstva. Prav tako k odgovornosti in komentarju pozivajo "politike, ki so te ljudi oklicali za bisere, jih javno zagovarjali in jim dajali nasvete", ter ministrstvo, ki jim je zagotovilo možnost brezplačnega najema državnih prostorov in prejemanja deleža dohodnine. "Ali pa živimo v novi normalnosti, kjer tovrstne grožnje s strani uradnega zastopnika organizacije v javnem interesu niso niti vredne omembe?" se še sprašujejo v Protestni ljudski skupščini.

Urban Purgar, sicer tudi vodja tako imenovanih rumenih jopičev in odgovorni urednik samooklicane Nacionalne tiskovne agencije, je tvit objavil minulo soboto. Isti dan je pred vrati domačega naslova Jaše Jenulla posnel fotografijo domofona "in zraven objavil povsem direktno grožnjo z omembo 'končanja po hitrem postopku'," navajajo v Protestni ljudski skupščini. Ta se je sicer oblikovala ob robu petkovih protivladnih protestov.

 V včerajšnjem sporočilu za javnost so zapisali še, da ne gre za prvo grožnjo oziroma napad, saj da je Purgar že po protestu 25. junija Jenulla pljunil v obraz in mu zagrozil z nasiljem. Jenull je takratni napad in tudi tokratne grožnje prijavil Policiji, so sporočili.

Podčrtali so še, da je društvo, ki ga vodi Purgar, od Ministrstva RS za kulturo (MK) pod vodstvom Vaska Simonitija dobilo status organizacije v javnem interesu.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana prejema prijave ali kako jo obravnavajo, niso mogli pojasniti zaradi varstva osebnih podatkov.

Purgar pa je že v ponedeljek prek družbenega omrežja Policiji "pred kakšno nesmiselno kazensko ovadbo" sporočil svoj pogled, in med drugim zapisal, da "levi z ljudskimi skupščinami rušijo ustavno ureditev Slovenije, mi ne".

PREBERI ŠE
Predsednik društva za promocijo tradicionalnih vrednot: Hitler je heroj