Slovenija

Javna obravnava o zakonskem konceptu mature

Ljubljana, 08. 04. 1999 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osrednja tema javne obravnave predloga zakona o maturi - organizirane z namenom izmenjave in pridobitve dodatnih informacij, mnenj in izkušenj ob dosedanjem izvajanju mature - se je vrtela okoli vprašanja, ali je koncept mature, kot je predviden v omenjenem predlogu zakona, ustrezen in ali so morda potrebne njegove spremembe.

Predstavitev je pripravil odbor državnega zbora (DZ) za kulturo, šolstvo in šport pred prvim zakonodajnim branjem, ki ga bo zakon predvidoma doživel konec aprila, čeprav je bil v parlamentarno proceduro vložen že leta 1995.

Udeleženci so zlasti izpostavili vprašanje uspešnosti in učinkovitosti mature, obsežnosti faktografskega znanja, števila obveznih in izbirnih predmetov mature, zahtevnosti maturitetnih predmetov kot tudi zahtevnostne ravni opravljanja mature, eksternega preverjanja mature ter obremenitev dijakov in stresnost mature.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.