Slovenija

Javni poziv

Ljubljana, 12. 08. 2006 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Stanovanjski sklad RS bo 9. septembra objavil javni poziv za varčevanje v nacionalni stanovanjski shemi.

Stanovanjski sklad RS bo 9. septembra objavil nov javni poziv varčevalcem za varčevanje v šesti nacionalni stanovanjski varčevalni shemi. Sklad je že zaključil izbor bank, in sicer bo letos v shemi sodelovalo vseh sedem prijavljenih bank, ki so skupaj zaprosile za 15.000 od 20.000 razpisanih lotov. Sklepanje varčevalnih pogodb bo potekalo od 2. oktobra dalje na izbranih bankah, je sklad objavil na svoji spletni strani.

V še 'aktivne' sheme je vključenih 34.030 varčevalnih pogodb
V še 'aktivne' sheme je vključenih 34.030 varčevalnih pogodb FOTO: POP TV

Pri izvajanju nacionalne varčevalne sheme bodo sodelovale Abanka Vipa (2000 lotov), Banka Celje (1200 lotov), Banka Domžale (200 lotov), Banka Koper (2000 lotov), Gorenjska banka (600 lotov), Nova Ljubljanska banka (6000 lotov) in SKB (3000 lotov).

"Nacionalna stanovanjska shema še vedno ostaja primeren način varčevanja za reševanje stanovanjskega vprašanja mladih družin, prvih iskalcev stanovanja, skratka vseh tistih, ki jim je potrebno pomagati, da si uredijo svoje bivanjske težave," je poudaril direktor stanovanjskega sklada Primož Pirc. Kot je dodal, sklad pričakuje dober odziv na razpis. Sklad je prvi javni poziv za varčevanje v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi objavil v letu 1999. Do leta 2003 jih je skupaj objavil pet, v letih 2004 in 2005 pa razpisov ni bilo. Doslej so se iztekle že tri petletne sheme.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kgb@akcija.net
12. 08. 2006 15.31
najenodajalec bo pač podražil najemnino in s tem mu je vseeno za višino davka
xes
12. 08. 2006 14.28
Obdavcitev JE resitev! Za vsako stanovanje, ki ga imas poleg tega v katerem zivis bi moral placevati tako visok davek, da se ti ga bolj splaca prodati! Isto velja za razna stavbna zemljisca, ki stojijo po 10 let, ker hocejo lastniki iztrziti miljone zanje! Seveda bi morali tudi mocno kaznovati oddajanje na crno - gre v bistvu za utajo davkov! Verjemi, ko bo najemodajalec moral placat tolk davka drzavi, za tisti drugo stanovanje, da mu od najemnine ne bo ostalo kaj dosti bo raje prodal vseskup. Te male veleposestnike je treba razgnat pa konec!
kgb@akcija.net
12. 08. 2006 12.31
obdavčitev ni rešitev ker bi potem povišali že tako oderuške najemnine in na koncu bi spet podnajemniki potegnili kratko
xes
12. 08. 2006 12.16
Resitev ni v varcevanju ampak visoki obdavcitvi malih veleposestnikov, ki imajo v lasti po vec stanovanj in jih oddajajo popolnoma neobdavceno za oderuske najemnine. OK, druga resitev je, da se prikaze ze enkrat ta stoletni potres (ze zamuja nekaj let) in porusi pol Ljubljane. Mislim.... ta politika "varcevanja" je pesek v oci! Za nikamor! Stanovanja bi bilo potrebno primerno obdavciti.. ne govorim zdaj o tem, da bi morali obdavciti vse ampak samo tiste, ki imajo v lasti vec kot potrebujejo! Torej tiste, ki imajo v lasti po vec stanovanj! Osnova za bivanje naj bo nizko obdavcenja za nadstandard pa naj se placa! Ce bi imeli taksno zakonodajo bi se trg z nepremicninami hitro sprostil in mlade druzine bi lahko v doglednem casu (in to NI 30 let sparanja!) prisle do stanovanj!