Slovenija

V koži obtoženega: od doma do mesta umora v slabih osmih minutah

Ljubljana, 19. 03. 2019 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sodišče je sodno preverjalo čas, ki bi ga Milko Novič potreboval, da bi od svojega doma prišel na kraj, kjer je bil umorjen Janko Jamnik. Po oceni Novičeve obrambe je rekonstrukcija pokazala, da Novič v času, ki ga je imel na voljo, niti teoretično ne bi mogel pravočasno priti na kraj umora. Tožilka je preverjanje ocenila kot preveč "turistično".

Današnje merjenje je pokazalo, da bi Milko Novič za pot izpred svojega doma na Žaucerjevi ulici do restavracije Via Bona na Tbilisijski ulici, kjer se je zgodil umor nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Jamnika, z avtomobilom porabil nekaj manj kot osem minut, skoraj enak čas je izmerilo, če bi pot opravil s kolesom. Sodišče je dodatno preverjalo, koliko časa bi potreboval še, da bi se pred tem oblekel, vzel iz sefa pištolo, iz kleti kolo in speljal izpred svojega doma. Neuradno naj bi izmerilo nekaj manj kot pet minut.

Novičevi odvetniki: Niti teoretično ni mogel priti na kraj umora

Po besedah Novičevega odvetnika Jožeta Hribernika slednje pomeni, da Novič niti teoretično ni mogel pravočasno priti na kraj umora, saj bi od takrat, ko bi se začel oblačiti, do takrat, ko bi prišel pred Via Bono, skupaj potreboval nekaj manj kot 13 minut. Vrhovno sodišče pa je ob razveljavitvi prvotne obsodilne sodbe po njegovih besedah štelo oziroma ocenilo, da je imel Novič usodnega 16. decembra 2014 le pet minut časa, da pride na kraj umora, to je od 19.33 do 19.38, ko naj bi se zgodil sam umor.

Pooblaščenec Jamnikove žene Miha Kunič se s takšno oceno danes ni strinjal. Po njegovem izračunu je imel Novič na voljo 12 minut. Opozoril je, da je Novičeva hčerka klic kolegice, ki jo je prišla iskat na dom, dobila ob 19.28, takrat je Novič tudi ugasnil svoj računalnik, umor pa se je po njegovih besedah zgodil ob 19.40. Na splošno je vse potekalo precej hitreje, kot je potekala današnja rekonstrukcija, je menil.

Po oceni tožilke Blanke Žgajnar je bila rekonstrukcija narejena preveč "turistično". "Ob takem načinu oblačenja, izračunavanja, upoštevanja vseh mogočih stvari, ki do zdaj niso bile znane, dejansko nihče ne bi mogel priti do Via Bone pravočasno," je dejala. "Rekonstrukcija je bila narejena na način, ki ne pritiče položaju, ko bi se nekdo odpravljal na to, kar se očita obtoženemu", je dodala.

Novič merjenje ocenil kot zelo mučno

Sam Novič je današnje merjenje ocenil kot zelo mučno, saj da je z njim podoživljal dogajanje, ko so ga policisti za potrebe rekonstrukcije v prvem sojenju iz zapora domov pripeljali v lisicah. "Naj se človek še tako prepričuje, to pusti svoje sledi," je dejal. Hribernik je dejal, da je zadeva danes zanje zaključena in da bodo "zdaj stvari samo še formalno izpeljali do konca". "Tožilstvu dajemo možnost, da umakne ta sramotni obtožni akt, ki se vleče že peto leto," je dodal.

Janko Jamnik je bil umorjen 16. decembra 2014 okoli 19.38 na parkirišču pred restavracijo Via Bona na Viču v Ljubljani. Milko Novič naj bi imel alibi do 19.33. Sodišče zato skuša preveriti, ali je v zgolj petih minutah, kolikor je razlike med obema dogodkoma, lahko prišel na kraj umora, bodisi z avtomobilom bodisi s kolesom.

Danes so preverjali, ali je lahko Novič v 12 minutah prišel od doma do mesta zločina.
Danes so preverjali, ali je lahko Novič v 12 minutah prišel od doma do mesta zločina. FOTO: Damjan Žibert

Sodnik Zvjezdan Radonjić je danes v spremstvu tožilke, Noviča in njegovega zagovornika preveril, koliko časa bi Novič potreboval z avtomobilom in s kolesom od svoje hiše v Žaucerjevi ulici do restavracije Via Bona v Tbilisijski ulici ter obratno. Ogledali so si tudi Novičevo hišo. Po izvedbi današnje rekonstrukcije so ugotovili, da je kolesar za pot do prizorišča umora potreboval slabih osem minut. Temu času je oporekala tožilka, ki opozarja, da je ob tem času več prometa, kot ga je bilo na dan umora Jamnika, ki se je zgodil v večernih urah.

Podobno rekonstrukcijo je sodišče že opravilo ob prvem sojenju. Takrat je ugotovilo, da bi Novič za omenjeno pot s kolesom potreboval okoli šest minut in pol, z avtomobilom pa nekoliko manj. Tokrat so sicer rekonstrukcijo izpeljali po nekoliko drugačni poti. 

Natančno preverjanje alibija v ponovnem sojenju je zahtevalo vrhovno sodišče, ko je razveljavilo prvotno obsodilno sodbo. V svoji odločitvi je med drugim zapisalo, da bo moralo v ponovljenem postopku sodišče z izvedbo predlaganih dokazov razčistiti predvsem od obrambe ponujeno možnost popolnega alibija oziroma ugotoviti, ali je sploh obstajala teoretična (fizikalna) možnost, da bi obsojenec prispel na kraj dejanja v času, ki mu je bil na voljo od odhoda hčere na fitnes.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (677)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TitCankar
20. 03. 2019 17.47
-9
Ni dvoma morilec je Nović le SDS-ovci so protestirali in vzganjali komedijo in norce iz sodstva. Noviću je hčerka dala alibi vsi ostali dokazi ga bremenijo. Sodnik je izrazito nenaklonjen tožilki Žgajnerjevi in zaradi tega bo morilec Novič lepo na svobodi in še odškodnino bomo plačali. Ves ta cirkus je zaradi SDS-ovcev.
trdovrat
20. 03. 2019 18.01
+6
Tito, nekam korajžno uporabljaš besedo "morilec"! Pazi na jezik! Beseda je kot puščica, ko je izstreljena je ni moč ustaviti! Z isto pravico bi te jaz lahko obsodil uboja kateregakoli pogrešanega! Pa ne misli, da simpatiziram s sektaši! Niti njihovih plakatov se ne bi niti s palico dotaknil, samo zame, kot poštenomislečega, je vsak nedolžen, dokler mu krivda ni DOKAZANA! Še enkrat NEDVOUMNO DOKAZANA! Zato pa imamo SODIŠČA! V nasprotnem bi imeli linčarski sistem!
TitCankar
20. 03. 2019 18.57
+0
trdovrat...... morilec Nović zaenkrat ni oproščen.... vrhovno sodišče je zahtevalo zelo natančno kaj je potrebno v dokaznem postopku obnoviti in na novo presoditi. Tako kot Janša ostaja arestant ki ni bil ničesar oproščen ponovno sojenje je pri Janši zastaralo Janša ne more zahtevati odškodnine torej je bil za svojo nečednost kazensko odgovoren!
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 19.29
-1
Eno je kaj odloci sodisce... eno pa kaj si sam kdo
Darko32
21. 03. 2019 09.45
+3
Poglej takšni kot si ti so naredili že veliko škode v SLvoeniji. Po izračunih za več kot 15 miljard €. Tukaj je v ozadju delovanje UDBE, katera je v času komunizma trgovala in prekuščevala z šverc robo. MAr niso nekaj govorili, da na tem inštitutu nekaj mešajo in to potem prodajajo. Sočasno pa kot berem je vse skupaj bolj na trhlih temeljih. Žal je danes korupcija v javni upravi in raznih para agencijah tako močna, da so zmožni ljudi pobijati za šalo.
Bolcev Pepi
21. 03. 2019 09.55
-1
Dej Darko spet ista zgodba. Spet zgodba, ki sloni na dilerju, ki je zaprt v juzni ameriki. Da ti ni nerodno tega ponavljat... en sam Zvon je bil 1 milijarda... kje je se ves ostali kes, ki ga je cerkev nakradla..
Darko32
21. 03. 2019 09.56
+2
Zanimivo je tukaj nekaj od 19.3.2019 je prijavljen na tem portalu BOLČEV PEPI in ima izredno veli za povedati v tem primeru in dokazuje kako je moril NOVIČ. Sočasno pa se kar podtika, da so otroci vpleteni. Zelo zanimivo je aktivnost tega pisca, saj se je registriral za potrebe tega primera, kar je sila nenavadno.
Bolcev Pepi
22. 03. 2019 16.49
-1
Bil sem registriran kot Bolcev Pepe in so mi 19.3. ravno zaradi komentiranja tega primera blokirali racun. Zato sem se prijavil pod novim mailom Bolcev Pepi. Bo slo?
Bolcev Pepi
22. 03. 2019 16.55
+0
In res si se izkazal. Ce bi si primer malo natancneje pogledal a? Vsaj toliko kot spioniras za mano. Res ti je glavna resnica! Bravo! Ampak niti enega mojega argumenta nisi problematiziral, ampak raje isces razloge za osebno diskvalifikacijo. Toliko o metodah udbe. V ogledalo se poglej.
kaoslovenac
16. 04. 2019 17.38
+1
Gornik
07. 07. 2020 08.00
Tit, mal poglej ozadje dogajanja na Kemičnem -Iran gate
Andree
20. 03. 2019 17.31
-2
A Uber lahko dokaže,da je bil 19.33 še v bajti? Bodimo realni večina otrok bo svojim staršem dala alibi
Andree
20. 03. 2019 17.31
-2
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 19.33
-1
Ne. Ob 19:28 je dobila klic prijateljice, ki jo je cakala zunaj. Sklepajo, da je rabila vsaj kaksno minuto dve, da je zapustila hiso. In baje je oceta videla predno je sla ven. Vem, da je nekaj to pricanje problematicno, vem pa ne natancno. Tudi na ponovljenem sojenju so temu posvecali posebno pozornost. In mislim, da je bil ta del obravnave celo zaprt za javnost. Nekdo tu gor je pa omenil, da je baje to izprical sele mnogo kasneje in, da se prej ni spomnila, da bi oceta videla predno je sla od doma...
Darko32
21. 03. 2019 09.48
+2
BOLANO do skrajnosti. ANDREE sedaj pa si tudi ti preteral z svojo filozofijo podtikanja. Ker vam ne gre dokazovanje od rok pa sedaj napadate še otroke zraven in tako jih hočete uničiti. Če gledam malo zgodovino in poročila so to identičen metode UDBE, katara je za dosego svojih ciljev bila pripravljena tudi otroke nedolžih pospraviti samo zato, da opraviči svojo obtožbo. ZAto daj se malo skuliraj in poglej smo leta 2019 in ne leta 1960.
Bolcev Pepi
22. 03. 2019 16.52
-1
Ce je kdo bolan tukaj, je vec kot ocitno, da si to ti...res neverjetno kako malo samovpogleda premores. Razlagas, da smo leta 2019 in nekaj pametujes, en stavek prej pa udbo omenjas. Res smesno kako si zabluzil. In kako majhen je tvoj svet..
lakala28
20. 03. 2019 14.34
+1
Kako zelo slučajno se 10 stvari uskladi in pokaže na velepoštenega Noviča. Še sreča, da imamo obrambo ki potem "razišče", da je vse le slučajnost. Enaka, kot ta bi bila obtožena Pujsa Pepa, ki je bila takrat na križarjenju v okolici Jamajke. Pa to je šov teater, ne resna ustanova, ki se ji pravi sodišče.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 15.04
-3
Ja. Ampak v koncni fazi je to naloga obrambe. Men se zdi bolj problem, da napumpana javnost pritiska na sodisce, namesto, da sodisce opravi svojo delo...
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.41
+0
Vceraj ni slo za rekonstrukcijo umora, ampak za rekonstrukcijo poti. Ugotavljalo se je v kolikem casu je mozno priti na prizorisce umora in ne kako je sam umor potekal. Nekateri ne locite te razlike, in se zato bedasto sprasujete, ce sta bila Novic in Jamnik dogovorjena kdaj se bosta srecala na parkiriscu.
jesenvoyo
20. 03. 2019 10.46
+6
Kaznivo dejanje umora se mora strokovno raziskati, dejanje pa zelo konkretno storilcu dokazati na sodišču. Če sam primer visi zgolj na vprašanju časa za pot med domom in mestom umora, potem je to precej dvomljiv argument za dokaz krivde, še posebej, ker ni vprašanje ali je kdor koli sposoben opraviti to pot v določenem času, ampak ali je to sposoben opraviti tisti, ki ga sumijo umora. Kako pa temu dokazat, da na testu ni bil na meji sposobnosti, oziroma, da ni mogel hitreje ? Tožilka, dejanje je treba dokazat, če se ga ne da, pa žal ne zapravljat časa in denarja zato.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.20
+0
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.35
+0
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.35
+0
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.35
+0
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.35
+0
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.37
+0
Pot v bistvu sploh ni dokaz, ampak obramba dokazuje, da Novic tega ni mogel storiti. Zakaj odvetnik Novica ni zelel prisotnosti odvetnika Jamnikove zene??? Ce je pot res tako nemogoce prevozit v danih okvirih..
kreator20
20. 03. 2019 14.29
+1
A ni fora da smodnik na rokah ostane samo do 8ur na rokah? novič je pa prišel en dan kasneje na policijsko postajo
kreator20
20. 03. 2019 14.34
+2
No nekje pravijo tudi samo od 4-6 ur. Ampak strokovnjaki uporabljajo bolj varnih 8ur
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 14.59
Nekako tako. Ce razumem Novic itak pravi, da je iz obleke... kar pa ne razumem... kako se to izkljucujezz
kreator20
20. 03. 2019 15.30
+2
na nekaterih materialih pač smodnik ostane lahko še zelo dolgo. sploh la ne vem kako naj bi mu na hrbet priše smodnik po dveh strelih... vse skupaj deluje kot montiran proces
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 15.37
-2
Aha ker je mel smodnik na rokah je zate montiran proces? Zanimivo. Glede na to, da naj bi bil smodnik na oblekah zaradi streljanja na streliscu pred vec kot pol leta... smodnik na hrbtu ni nic presenetljivega... aha ze razumem ... ti menis, da ga je nacrtno nekdo od zadaj posul s smodnikom???
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 15.40
-2
kreator20
20. 03. 2019 15.46
+2
S tabo se ne da razgovarjat ker vidiš samo tisto kar ti hočeš... Tukaj sva končala. Lp
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 15.51
Kaj si pa zdaj uzaljen? Ko je treba razlozit svoj dvom, dat nek argument, je pa konec debate? Kaj sem pa takega napisal? Motiv je nekaj najbolj obicajnega, kar se isce pri umoru. Kaj ti zdaj to vprasanje predstavlja problem? Vprasam te ane .. ti pravis, da vse skupaj deluje kot montiran proces... in vprasam s kaksnim motivom? Kaj jenzdaj tukaj tako nemogocega???? Smesno..
kreator20
20. 03. 2019 16.11
Oprosti ma imam okrog sebe veliko ljudi, da se lahko pogovarjam o teh stvareh kot pa viset tle na forumu 24ur kot ti... Motiv je jasen. Ne raziskat vseh možnih okoliščin. Kolikim pa so pregledali mobitele in računalnike, kateri so bili povezani z jamnikom? Zakaj noče sodišče opravit poligrafa? Se česa bojijo? Zakaj unemu muđahadinu ki je imel motiv ubit nekoga na tem inštitutu niso pregledali telefona in racunalnika? Ne trdim, da je novič nedolžen, ampak ta proces je pa smešen za se usrat. Dejansko je možno, da novič ve kaj je v ozadju, ampak noče povedat.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 16.19
-1
Ja prav mas. Zelo jasno si razlozil motiv. Zraven se malo forum in mene pokritiziral. Poligraf ne velja. Kako ves, da unemu niso pogledal telefona in racunalnika. Kako ves da ga Jamniku niso. Kr neki. Ta primer je smesen. Se strinjam. Smesni so vsi ti komentarji. In ja. Ti ne pravis, da je Novic nedolzen. Smesno.
vomo
20. 03. 2019 10.30
+5
Omenjena tožilka se brezglavo zaletava in do sedaj kot je videti iz poročil napada samo nedolžne.
Andree
20. 03. 2019 10.27
-2
Ko vidiš referendum Vilija pot veš,da bo spet šlo 4 milijone v nič
User1035444
20. 03. 2019 10.41
+1
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.20
+2
Andree
20. 03. 2019 10.22
+2
A bo Vili zahteval referendum?
Mauzahecmauzares
20. 03. 2019 10.06
-4
Novič glumi s to tupo, hladnokrvno, nedolžno faco...SDS je postala morilska organizacija. Novačijo likvidatorje na direktorje državnih firm.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.43
+1
Naj si vsak ustvari sam svoje mnenje... na tudi je dveurna oddaja v kateri Novic razlaga ..
xyxyxyxyxyxyxy
20. 03. 2019 09.59
-1
To je zopet ena velika farsa. Vse je tako napeljano, da morilec ne bo obsojen, ker je Janšev.
mario7
20. 03. 2019 09.52
-1
Saj sektaši sekte janeza janshe ,niso nikoli nič krivi...
wolfterier
20. 03. 2019 09.49
+12
Novič ni vedel,da bo direktor pol ure zamudil,zato ne bi mogel izvesti umor niti v 20 minutah,a ne...
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.22
+2
Kdo pa pravi, da ga je ravno na parkiriscu hotel umorit?
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.56
+1
Ce se je zabava zacela ob sedmih. Potem je zamudil 40 minut. In Novic je vedel kdaj se je zacela zabava. Torej je vecja verjetnost, da ni pricakoval, da bo Jamnika srecal na parkiriscu, ampak bi lahko imel kak drug nacrt, ki se je zaradi Jamnikove zamude v hipu spremenil.
helter skelter
20. 03. 2019 09.43
+21
Žgajnarjeva protestira, da bi se dalo hitreje s kolesom priti na kraj zločina ... Pa ravno Žgajnarjeva...... hahaha, sinonim za hitrost, ki v primeru Jankovićeve farmacevtke dve leti ni uspela spisati obtožnice, da je zadeva lahko zastarala ....
Darko32
20. 03. 2019 10.22
+0
Sem prebral to izjavo in mislim, da je gospa se skregala z logiko in splošno razgledanostjo. Z kolesom po pločnikih nemoreš peljati hitro. Sem videl pred leti primer, ko je frajer peljal po pločniku hitro in je prišel na robnik z polno brzino (tisti manjši robnik, k ivodi na kolesarsko stezo). Je udarec v feltno bil tako velik, da mu je feltna postala osmica in je padel. Zato me čudi, da lahko nekdo nekaj takšnega izjavi, da lahko nedkdo hitreje vozi, če pa ima levo in desno ter pred seboj takšne in drugačne ovire. Tukaj vidim drugi problem in to je obtožba nekoga, kot dežurnega krivca in nič drugo.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.22
-1
Ja tale tvoj primer pa najbolje, da kar v pravne knjige napisejo.
Karantanija
20. 03. 2019 09.38
+0
Novič je na novo pokazal, kako je bilo.
Thomasb
20. 03. 2019 09.35
+15
tu bo država še drago plačala,koliko primerov pa je že dobila ta tožilka?
Karantanija
20. 03. 2019 09.29
+11
Nazadnje bodo prišli do tega, da se je ta nesrečni človek ustrelil sam. Bolj ko raziskujejo, bolj se oddaljujejo od krivca.
wolfterier
20. 03. 2019 09.51
+12
Kemijski inštitut je že dolgo povezan z raznimi mafijami,tam iščite krivce !!!
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.24
-1
Ker je tako rekel mafijc v juzno ameriskem zaporu? Neverjetno kdo vse vam pride prav..
bebo3
20. 03. 2019 09.01
-9
ponovno so dokazali da je on kriv, kar se je vedelo že od prvega sojenja
brabusednet
20. 03. 2019 08.54
+11
Drugič naj Rogljiča pripeljejo bo hitrej.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 08.48
+0
1,5 km v 8 minutah? Res brzina!
Blue Dream
20. 03. 2019 08.50
+5
Darko32
20. 03. 2019 10.00
-1
Ali ti ne razumeš, da je v naseljih so neke poti, k iniso naravnost ampak se prilagajajo objektom, železnicam in glavnim cestam. Na koncu še imamo pločnike, kateri resnici na ljubo podaljšajo čas potovanja. Tako recimo po tej verziji, kot je napisna v članku je čas potovanja z kolesom 23 minut in ne 8. Zato me čudi, da se sedaj daješ za te minute, če pa so pomešane. Glavni cilj je obtožiti nekoga in ni važno če je krivec ali ne. Čas pa bo pokazal, da imamo pred vrati novi primer UHERNIK, kateri je sedaj z imenom NOVIČ.
2K18
20. 03. 2019 10.18
+1
Približno toliko imam jaz do službe (1,5km) in ga opravim...kolo iz kolesarnice, pot in registracija prihoda v 10minutah. Včasih naredim še dva prekrška.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.25
+1
Ja res je 420. Bi me pekla vest, ce bi mirno spal doma, med tem ko bi bil nedolzen obsojen na 25 let..
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 08.44
-8
In se ena zanimivost. Kaj je o noci umora izjavila Noviceva zena. Ve kdo? Pomagam? Da se je ustrasla za moza, ko je slisala kaj se je zgodilo, ter, da se je pomiril, ko ga je po umoru nasla doma v pizami..
Karantanija
20. 03. 2019 09.49
+4
Saj Novič ni bil povabjen na zabavo. Zakaj bi se potem ustrašila? Pomagam?
Darko32
20. 03. 2019 10.15
+4
Dragi PEPE vidim, da si zelo ogret za navedeni primer. Tudi mene zanima zaradi tega, ker vidim, da gre vse v propad in da je komupcija v sodstvu, POLICIJI in javni upravi presegla in prebila vse plafone. Imamo delo po liniji najmanjšega odpora in imamo skrivanje dokazov po sodiščih samo zato, da se prikrije malomarno delu POLICIJE uradnikov in zaposlenih po sodiščih. Imamo uničevanje dokazov kar po sodiščih. Poznamo primere založenih OPOROK in imamo Policaje, kateri so sodelovali z kriminalnimi združbami. Vse to lahko preberemo v dnevnem časopisu. Če vsako informacijo vzameš z rezervo in potem zbereš vse informacije iz vseh strani boš videl, da se ne smemo čuditi, če so kar obtožili nekoga, kateri je določen za grešnega kozla. Tukaj pa moramo pogledati vso ozadje in vse detajle. NOVIČ se po tvoji logiki dogovoril z pokojnikom, da ga bo NOVIČ poslal k MATILDI. Tukaj je skregano z logiko. Na parkirišču se po tvoji logiki JAMNIK kar nastavil in dovolil, da ga bo počil NOVIČ. TA logika absolutno odpade, ker pokojnik po moje tega nebi naredil. Če greva naprej na psiho človeka. Novič bi rabil več časa, saj bi se moral maskirati in skriti, da bi lahko počil človeka pred seboj. Torej po sedaj slišanem matematično ta verzija ni mogoča. Tako, da NOVIČ po vsem, kar je razvidno iz članka ni storilec in si upam trditi, da je storilec plačani morilec, kateri je povezan z podzemljem ALA LJUBLJANA. Če so govorice resnične, da se je tgovalo na tem inštitutu z drogo in mešanjem le te in da je povezano z podzemljem in UDBO se ne čudim, če so našli grešnega kozla tega NOVIČA. Zato BOLČEV PEPI če si vpet v ta primer je pošteno od tebe, da si se predtavil pod lažnim imenom in povprašal ljudstvo kaj si misli. Predlagam pa, da naredi simulacijo pri sebi in boš videl, da z kolesom 1,5 km razdalje ne moreš priti v 8 minutah. Če pogledamo NOVIČA in njegovo postavo pa absolutno ne, saj ni dirkač. ZAto te obtožbe zoper njega niso na mestu.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.27
+1
Darko to je tvoja logika. Od kje pa tebi, da ga je zelel ustrelit tocno na parkiriscu? Sel je tja in Jamnika srecal na parkiriscu. Ce bi Jamnik ze bil na zuru, pa bi se morda stvari drugace odvile.
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.29
+0
In zdaj se enkrat o drogi, mafiji, udbi. Ta zgodba sloni na pricanju mafijca, ki sedi v juzno ameriskem zaporu in za svojo resnico
Bolcev Pepi
20. 03. 2019 11.32
+1
Pozabljas na pricanje hcere, ki ni prepricalo. Te sploh ne zanima. In tudi na moje ostale trditve, se ponavljas kot lajna. Dej razloz kako si razlagas spisek za odstrel, ki ga je imel Novic?