Slovenija

Plaz očitkov nad Terčetom – mobing, izsiljevanje, grožnje, sum utaje davkov

Ljubljana, 23. 04. 2020 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 12 min
Avtor
Alenka Marovt
Komentarji
456

Mitja Terče je po manj kot treh tednih ostal brez pogodbe z Zavodom RS za blagovne rezerve. Prekinil jo je gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je Terčeta kot zaupnika tudi pripeljal le tri tedne po tem, ko je sam odstopil kot direktor smučišča Golte. Tamkajšnji lastniki, najemniki, zaposleni in tudi lokalni prebivalci trdijo, da se je v letu in pol skregal z vsemi, grozil s tožbami, izsiljeval, izvajal mobing in odpuščal. Tako naj bi bilo tudi v ECE in Tušu. V Bosni pa je bil osumljen utaje davkov. Terče vse zanika in poudarja, da gre za blatenje njegovega imena.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je Mitjo Terčeta povabil na ministrstvo, nato pa mu je po treh tednih odpovedal pogodbo.
Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je Mitjo Terčeta povabil na ministrstvo, nato pa mu je po treh tednih odpovedal pogodbo. FOTO: 24ur.com

Že 12. aprila je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek prekinil pogodbo z Mitjo Terčetom in je tako manj kot tri tedne – od 25. marca, vodil projektno skupino za koordinacijo in izvedbo nabav zaščitnih sredstev in opreme, ki jo je imenoval prav minister Počivalšek. Da je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) z njim prekinilo pogodbo, nam je potrdil tudi Terče sam. Terče je veljal za tesnega sodelavca in zaupnika ministra Počivalška, ki naj bi bdel nad podpisovanjem pogodb za zaščitno opremo. To na MGRT odločno zavračajo. "Mitja Terče pri tem ni imel nobene vloge," ker da je za "preverjanje ustreznosti ponudbe in posledično dobavitelja zaščitne opreme pristojen Urad RS za zaščito in reševanje, Zavod RS za blagovne rezerve pa izvede vse potrebne aktivnosti za podpis pogodbe in njeno realizacijo." 

Izvedeli pa smo, da je Terče redno hodil na sestanke Medresorske delovne skupine v imenu blagovnih rezerv, da je komuniciral preko elektronske pošte mitja.terce@dbr.si, odnosi na Zavodu za blagovne rezerve (ZRSBR) pa naj bi se zelo hitro skrhali, kar je potrdil tudi razrešeni direktor ZRSBR Anton Zakrajšek. "Po informacijah, ki sem jih dobival od mojega namestnika Ivana Galeta kot tudi ostalih sodelavcev in sodelavk, je Terče brez kakršnih koli pooblastil in odgovornosti začel izvajati mobing nad njimi. Po pripovedovanju tudi drugih omenjeni gospod ni prišel v konflikt samo pri nas, temveč tudi z Damijanom Jaklinom, vodjem Medresorske delovne skupine."

Terče ni želel povedati prav nobenih podrobnosti v zvezi z zavodom za blagovne rezerve, ves čas nas je usmerjal na MGRT. 

Čemu potem skupina, ki jo je vodil Terče? Zapisali so, da je bila projektna skupina imenovana "zaradi okrnjenega števila zaposlenih na zavodu za blagovne rezerve in z namenom zagotovitve hitre in predvsem nemotene nabave zaščitne opreme." Terče na MGRT-ju ni bil zaposlen, zavod za blagovne rezerve je "z Mitjo Terčetom posebej podpisal pogodbo za brezplačno mesečno svetovanje zavodu." Terče nam je pojasnil, da je pogodba predvidevala le povrnitev stroškov.

Terče je "svež" samostojni podjetnik. S. p. je namreč odprl pred 14 dnevi, 7. aprila s sedežem v Celju, registriran je za podjetniško in poslovno svetovanje. Kaj bo počel, še ne želi razkriti, "v času covida ne izvajam nobenih plačljivih zadev," še zatrdi. 

Desna roka ministra Počivalška postal že tri tedne po slovesu od Golt

Mitja Terče je 4. marca po letu in pol zapustil direktorsko mesto smučarskega središča Golte v Zgornji Savinjski dolini vsem ambicioznim napovedim navkljub. Vsega 21 dni kasneje je že postal vodja projektne skupine oziroma Počivalškova desna roka pri nakupu na primer zaščitnih mask. Od kod se poznata, ni jasno, saj so v Stranki modernega centra (SMC) poudarili, da Terče ni bil nikoli njihov član. Se je pa minister mudil na stojnici Golt v Termah Olimje. 

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek na stojnici Golt v Termah Olimje.
Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek na stojnici Golt v Termah Olimje. FOTO:

Pandemija slabih odnosov na Golteh?

Deset lastnikov, najemnikov ali nekdanjih zaposlenih s smučišča Golte nam je pripovedovalo zelo podobno zgodbo. Terče nas je izsiljeval, nam lagal, pošiljal inšpekcije, zapiral dostope, grozil s tožbami, izvajal mobing in odpuščal. Skregal da se je z večino lokalnega prebivalstva, ki jih ni želel nikakor vključiti v Golte, v lokalno zgodbo. Takšna je njegova bilanca na mestu direktorja Golt v letu in pol po besedah njegovih nasprotnikov. 4. marca je odstopil iz osebnih razlogov, podrobnosti ni razkril, dodal je le, da se je odločil kariero nadaljevati drugje, z Golt pa da odhaja brez zamer in da ni skregan z lastniki.

Poklicali smo tudi Terčetovega predhodnika na Golteh Sandija Brezovnika, ki je preko svojega podjetja Sicom Invest četrtinski lastnik smučarskega centra. Ob njem še podjetji BDG in BONNAM z ukrajinskimi lastniki, ki pa se po besedah Brezovnika iz lastništva umikajo. Brezovnik je zatrdil, da so se s Terčetom razšli zaradi različnih pogledov na razvoj centra, Terče je želel investirati pet milijonov evrov v razvoj, lastniki tega zaradi izjemno slabe zimske sezone, kjer so zabeležili milijon evrov izpada prihodkov, zimo pa tako zaključili s pol milijona evrov izgube, niso želeli. "Terčeta smo na Golte pripeljali kot razvojnega menedžerja, ker to zdaj ni bilo več mogoče, smo se prijateljsko razšli."

Sandi Brezovnik je preko podjetja Sicom Invest četrtinski  lastnik smučarskega centra Golte.
Sandi Brezovnik je preko podjetja Sicom Invest četrtinski lastnik smučarskega centra Golte. FOTO: Facebook

Na vprašanje, kako so se spoznali s Terčetom, ali je to morda povezano tudi z njegovim delom v Ukrajini, glede na to, da so tričetrtinski lastniki Ukrajinci, sicer preko slovenskih podjetij, pa Brezovnik odvrne: "Terče se je v Ukrajini ukvarjal z energetiko, ne s turizmom. Prijavil se je na razpis in mi smo ga izbrali." Terčeta je zdaj na Golteh zamenjala Suzana Srdič, ki je v času Terčeta vodila finančno službo.

Za nakup Zimsko letnega turističnega centra Golte se zanimata kitajski investicijski sklad in poljsko podjetje, ki se že ukvarja z gorskim turizmom. Dogovarjajo se tudi z morebitnimi domačimi vlagatelji, da bi Golte vendarle rešili pred stečajem, saj se v rdečih številkah vrtijo že 20 let. Brez odobritve kredita SID banke v višini enega milijona 350 tisoč evrov ne bo šlo, zatrdi Brezovnik, "saj to državno pomoč z vstopom v lastništvo pogojujejo tudi tuji lastniki."

S pritiski in izsiljevanji na lokalne turistične ponudnike

Terče je na Golte z 12 hektarji smučišč, novim hotelom in apartmaji prišel avgusta 2018 kot krizni menedžer, ki bo smučišče in turizem Savinjskega bisera spet povzdignil na piedestal in povlekel iz izgube. "Veselili smo se sodelovanja, bili prepričani, da bodo Golte še bolj zaživele, prišel je mlad človek z energijo," nam pripovedujejo. A kaj hitro se je situacija obrnila. Terče in lokalni turistični ponudniki – Smučarska šola Beli zajec, Apartmaji Jakop, Koča Pr’ Žlajferju, Planinsko društvo Mozirje ter drugi gostinci, lastniki in upravljavci turizma na Mozirskem, ki ne želijo biti imenovani, nikakor niso našli skupnega jezika, kako sodelovati in urediti nerešena razmerja na mozirski planini. Družinska podjetja trdijo, da jih je izsiljeval z nerazumno visokimi zneski za Golte, ki imajo v primerjavi z Roglo, Cerknim vsaj štirikrat manj prometa.

Terče pravi, da je želel na Golteh po 15 letih zadeve končno urediti. Trdi namreč:"Tam so se vsi obnašali, kot da je vse njihovo, stvari so plačevali v slovenskih tolarjih, zdaj pa so prišli novi lastniki, ki so to hoteli urediti, kar pa očitno posameznikom ni bilo všeč." Izsiljeval, trdi, da ni nikogar. "To nikakor ne drži, vedno iščem kompromise." V njegovo podporo govori tudi Brezovnik in takšen odziv pripisuje urejanju razmer, kar je očitno moteče. "Prihajalo je do kraje elektrike, črnih gradenj, vsi so delali po domače, imeli brezplačne dostope. Ker je vsa infrastruktura v lasti Golt, pač morajo zanjo plačevati."

Pingpong med Terčetom in lokalnimi ponudniki turističnih storitev

Lastnik Smučarske šole Beli zajec Bojan Napotnik, ki je imel šolo na Golteh 15 let, pripoveduje: "Ker nisem mogel sprejeti enormno visokih pogojev poslovanja, ki mi jih določil Terče, se je proti meni začela gonja, nagajanje, maščevanje na osebni ravni." Napotnik trdi, da mu je Terče želel koncesnino za šolo z 10 tisoč evrov zvišati na 40 tisočakov, potem sta se pogodila za 17 tisočakov, a se je takrat šele začelo. Šolo je Terče prenehal oglaševati, organizacijo Fis tekem je pogojeval s 100 prenočitvami v hotelu, ker tega Napotnik ni mogel zagotoviti, tekem ni bilo. "Gostov, ki bi kupili smučarske vozovnice, pili in jedli, torej tudi ne," ob tem pove Napotnik, ki je ogorčen, saj je vedno plačeval vse račune, se držal vseh dogovor, zdaj pa so morali Golte zapustiti.

Terčetova zgodba je drugačna, trdi, da sta z Napotnikom podpisala pogodbo in da je prav Napotnik Terčetu pošiljal inšpekcije.

Koča Pr’Žlajferju. Še en spor med Terčetom in lastnikom Iztokom Bezjakom. Terče je od Bezjaka za podporo in ostale storitve zahteval 60 tisoč evrov letno. "Ker tega nisem sprejel, saj znaša moj letni promet 90 tisoč evrov, se je začelo." Bezjak to podkrepi samo z enim členom iz pogodbe: "Naročnik se tudi zaveže, da bo izvajalcu mesečno plačeval prispevek za obratovanje njegovih žičniških naprav, za obratovanje smučišča in za reklamiranje na smučišču, katerega ureja in vzdržuje izvajalec. Takšen prispevek znaša 4.000,00 evrov mesečno."

Terče da mu je nenehno pošiljal inšpekcije, pot zaprl z zapornico, izklopil elektriko in vodo, trdi Bezjak. "Zato sem proti Goltem vložil tožbo za motenje posesti." Na drugi strani Terče: "Bezjak obratuje v črni gradnji. Stvari je treba plačevati po tržni ceni, zapornica pa stoji na zasebnem zemljišču."

 Mitja Terče trdi, da so se na Golteh vsi obnašali, kot da je vse njihovo, stvari so plačevali v slovenskih tolarjih, zdaj pa so prišli novi lastniki, ki so to hoteli urediti, kar pa očitno posameznikom ni bilo všeč. Izsiljeval trdi, da ni nikogar.
Mitja Terče trdi, da so se na Golteh vsi obnašali, kot da je vse njihovo, stvari so plačevali v slovenskih tolarjih, zdaj pa so prišli novi lastniki, ki so to hoteli urediti, kar pa očitno posameznikom ni bilo všeč. Izsiljeval trdi, da ni nikogar. FOTO: POP TV

Predsednik Planinskega društva Mozirje Mitja Poličnik ponovi slabo izkušnjo z nekdanjim direktorjem in izpostavi dolg, ki da je bil značilen za Terčeta. "Naše društvo na planini ureja planinske poti, družbi Golte pa oddajamo Mozirsko kočo. Z najemnino je Terče ves čas zamujal, dokler ni prenehal plačevati, zdaj je dolga že za sedem tisoč evrov, kar je za nas izjemno veliko denarja."

Lastnik Apartmajev Jakop, Bojan Jakop, ki ima na Golteh že 25 let štiri apartmaje, enako: "Terče je izsiljeval, kjer je bilo mogoče, z njim se ni dalo popolnoma nič dogovoriti." Da je pošiljal visoke račune za vodo, smeti, razsvetljavo slišimo še od drugih, v pogodbo je želel vključiti nesorazmerno visoke zneske za pluženje ceste. 

Da Terče nikakor ni našel skupnega jezika z domačini, kar je ključ za uspeh turizma v kraju, potrdi tudi župan Mozirja Ivan Suhoveršnik. Ob čemer doda, ni dvoma, da je Terče podjeten, da pozna zadeve, da je želel narediti red na Golteh, je pa tudi neizprosen pogajalec, kar pa v urejanju razmer z domačini ni prednost. "Kljub mojim prizadevanjem, da bi pomagal vzpostaviti dobra razmerja med domačini in Terčetom, prosil sem jih naj se dogovorijo, mi to ni uspelo, saj se je Terče počutil samozadostnega."

Mitji Terčetu očitajo mobing, izsiljevanja, laži.
Mitji Terčetu očitajo mobing, izsiljevanja, laži. FOTO:

Najprej mobing, nato odpuščanje

Govorili smo tudi s tremi nekdanjimi zaposlenimi, ena izmed njih, ki je bila na vodstvenem položaju in jo je po mobingu tudi odpustil, zdaj toži Golte zaradi nepravilno sklenjene odpovedi. 

Bil je mobing, izjemen, pripovedujejo, vsak teden da si je izbral novo tarčo, tudi zaposloval je po dva človeka na isto delovno mesto. "Če jih ni odpustil sam, so številni odšli, ker pritiska niso zdržali." Terče pojasni: "Nisem veliko odpuščal, saj ni bilo niti veliko zaposlenih, kot vodja pa lahko sam izberem ekipo. Zdaj mi je popularno naprtiti mobing, a tega ni bilo."

Da je znan po mobingu, nam potrdijo tudi nekdanji zaposleni v ECE, kjer je bil direktor. Trdijo namreč: "V njegovem času je bilo ogromno bolniških zaradi psihičnih težav, stresa, bile so tudi premestitve, ko je odšel, tega ni bilo več." Tako naj bi deloval tudi v Tušu, pa Eurotas hotelih.

In ne nazadnje, po zelo kratkem času je očitno mobing tisti, ki ga je odnesel tudi iz blagovnih rezerv, kot je navedel Zakrajšek. 

Terče zatrjuje: "Tega ni bilo nikjer, gre za blatenje mojega imena, ker sem zahteval urejene zadeve, pa verjetno res nisem bil vsem všeč."

V Bosni so ga sumili kaznivega dejanja utaje davkov

Davčna uprava Republike Srbske je 26. marca 2015 Tožilstvu BIH predložila poročilo o razlogih za sum kaznivega dejanja davčne utaje odgovornih oseb v bihaški podružnici Tuša Prnjavor, in sicer za Mitjo (Slavka) Terčeta in Branka (Franca) Cokana, nam potrdijo na Davčni upravi Republike Srbske. Terče in Cokan sta Tuš s sedežem v Bihaću vodila od leta 2009 do 2013.

Ko se je Tuš umaknil iz Bosne in Hercegovine, kjer je razglasil stečaj, je družba ostala dolžna 256 upnikom v višini več kot 37 milijonov evrov. Za Tušem je v BiH ostalo za najmanj 1,8 milijona evrov neplačanega davka na dodano vrednost ter še približno 1,27 milijona evrov neplačanih prispevkov in davkov od plač zaposlenih.

Na dan so prišle še druge afere. Glas Srpske je takrat objavil podrobnosti o domnevni davčni prevari, ko so davčni preiskovalci šli v nadzor nad bihaško podružnico Tuša v Prnjavoru na podlagi domnev, da je delala nezakonito in ni prinašala nobenega dohodka. V nadzoru so ugotovili, da je bihaški Tuš konec leta 2009 oz. v začetku 2010 preklical vse svoje podružnice v Republiki Srbski s strani sodišča in davčne uprave. Hkrati pa so ustanovili novo podjetje Tuš Trade, ki se ukvarja s trgovino.

Tuš Bihač je nato najel poslovne prostore Tuš Trada v Brodu, Modričih, Prnjavoru, Lukavici, Ugljeviku, Doboju in Bijeljini. Zaradi dejstva, da je bil Tuš Bihać ukinjen, je pa še vedno ustvarjal dohodke od najemnin, je davčna uprava ugotovila, da ima zaostala plačila v višini dobrega pol milijona mark. Dolg ni bil poplačan, zato so zoper Cokana in Terčeta tožilstvu predložili poročilo, v katerem so ju sumili zlorabe pooblastil in vložitve lažne davčne napovedi.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) za poreske obveznike so nam sporočili, da so pripravili in predali tožilstvu BiH poročilo o razlogih za sum, da sta pravna oseba Tuš Trade in odgovorna oseba pravne osebe Tuš Trade Bihać storili kaznivo dejanje utaje DDV.

Kljub temu pa je 8. februarja 2019 tožilstvo BiH izdalo odredbo o prekinitvi preiskave osumljencev z utemeljitvijo, da ni zadostnih dokazov, da so storili očitano kaznivo dejanje.

Terče je ob tem zatrdil, da ni nikoli utajil nobenih davkov, več ni želel komentirati.

Kdo je Mitja Terče?

Terče je 42-letni ekonomist iz Celja z bogato direktorsko kariero, govori pet tujih jezikov, zapiše na svojem Linkedin profilu – angleško, nemško, hrvaško, srbsko, rusko. Zaprisežen deskar na snegu in ljubitelj potovanj. Kariero je začel na Golteh, nadaljeval kot pomočnik glavnega direktorja opekarne v Ljubečni Klinker, dobra štiri leta je bil direktor Tuš Nepremičnin, skoraj pet let je bil direktor Elektra Celje Energije, nato odšel za leto in pol v energetske posle v Ukrajino, se vrnil za par mesecev v celjske Eurotas hotele in nato začel direktorovati na Golteh. 

Sam se opiše kot izkušenega direktorja v različnih panogah in državah, kot sposobnega vodjo, pogajalca. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izkoristi dan in pri tem maksimalno uživaj, je njegov moto, ki ga je pred leti razkril za revijo Story. "Bodi aktiven kreator svojega življenja in ne pasiven opazovalec življenja drugih, ne pusti, da ti drugi diktirajo tvoje življenje. Vsak dan živim na polno, kot da je zadnji."

Terče naj bi želel, kot ga opisujejo naši sogovorniki, vedno biti v središču pozornosti in vedno prvi. Tako si je prizadeval postati predsednik Hokejske zveze Slovenije, a se je tik pred koncem umaknil in mesto prepustil zdaj kranjskemu županu Matjažu Rakovcu. 

Velja za neposrednega, z močnimi stališči. Dva primera. "Še ene take bedarije, kot je Teš 6, si ne moremo privoščiti." "Slovenija ne potrebuje novega jedrskega bloka.”

Za Terčeta naj bi tako veljajo, da je neizprosen pogajalec, ki ne sliši drugega in ne drži besede. Terče to odločno zanika, doda pa: "Če si na vodstveni funkciji, gotovo ne ugajaš vsem, ker je treba sprejemati odločitve, vleči poteze."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (456)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecnarf
05. 05. 2020 11.09
-1
bla bla na koncu pa nč drgač, kot jara kača
Actuator
01. 05. 2020 19.54
+8
Že ko je gospodarski minister povabil takega človeka za svetovanje je jasno iz kakšnega testa je minister. Mogoče gresta skupaj vsaj po dejanjih in lažnivosti.
M teorija
27. 04. 2020 15.18
+10
#mobing, izsiljevanje, grožnje, sum utaje davkov,...# in baje je to vse delov zastonj, pro bono!?
M teorija
27. 04. 2020 15.13
+5
K se blatno ime lahko sploh še blati!? To je kot bi iz zlata delali zlato!?
Actuator
24. 04. 2020 20.38
+10
Ivan Gale globok poklon, ker določene stvari morajo priti na plano, saj se vse preveč dela pod mizo. Ne gre se samo za afero maske, ampak na splošno, če je človek bil prej pred afero slab ne more postati čez noč boljši in spoštljiv do drugih v tej naš Sloveniji. Politika pa je k...... so že davno govorili. Je pa resnica da se določeni ljudje tega športa ne bi smeli iti ker niso primernega EGA za to.
Actuator
24. 04. 2020 20.26
+17
Ja g. Terče je poglavje zase in takšnega človeka je boljše ne spoznat. Ko je v soju žarometov je prijazen ko je treba reševat probleme naprej tišči druge ljudi. Ko je treba rešit spore vedno grozi z odvetniki. Do svojih nadrejenih je sladek do podrejenih pa pasji in za njega ne predstavljajo ničesar človeškega ampak so smeti. Mobing je zanj svetinja. Laž je prva liga če bi bilo treba bi rekel da se sploh ni rodil da se skrije. In kaj imajo takšni ljudje za iskati v podjetništvu. Razen če smo država terorja. Aha, je strokovnjak za svetovanje. Ampak kakšno? Kot je razvidno mu nikjer ne gre brez terorja in laži. Toliko podjetij pa vsepovsod okostnjaki iz omar. Kaj naš sistem dopušča. ????
Karlo
24. 04. 2020 14.13
+22
Zopet eden iz družine Herpes - se ga ne moreš znebiti.
Karlo
24. 04. 2020 14.12
+10
cigu migu@ Epiloga najbrž ne bo. Cela falanga Janšistovih trolov od poslancev do forumskih kibicev, trobi po forumuh un twiterjih o lažeih in svinjarijah novinarjev.
barjan?ek1
24. 04. 2020 14.08
+18
Saj ni čudno da je v Sloveniji tako kot je. Naše vodstvo z nekaterimi vplivnimi prijatelj je največjo leglo korupcije v naši državi.
Berdem
24. 04. 2020 14.07
+15
To je karierist, ki hodi preko trupel
CIGU MIGU
24. 04. 2020 14.06
+4
in kdaj po epilog
Karlo
24. 04. 2020 14.09
+8
Epiloga najbrž ne bo. Cela falanga Janšistovih trilov trobi po
BUONcaffee
24. 04. 2020 13.16
+10
Nacionalni šport MOBING nekaterih Slovencev nad Slovenci.
mr.poper
24. 04. 2020 12.52
+18
Terče tale bi bil rad pameten pa še bogat Ker pozna počivalška
simbol
24. 04. 2020 12.06
+36
Vsi smo Ivan Gale! #Upor2020
Julio
24. 04. 2020 11.59
+25
"Bodi aktiven kreator svojega življenja in ne pasiven opazovalec življenja drugih, ne pusti, da ti drugi diktirajo tvoje življenje. Vsak dan živim na polno, kot da je zadnji." Osredotočiti se na njegove osebnostne lastnosti: patološki narcis, egocentrik ...
jakec1575
24. 04. 2020 11.15
+36
Moram reci, da se je jashari veliko naucil iz Patrie. Niti ene povezave do njega. Namocil je pocivalska-tekaca. Pocivalsek je skriti jansist, ki je namakal vse okoli sebe. Če policija ne bo oddelala, bomo pac protestniki. Na zacetku nas bo 100 na koncu 30 tisoc. in ne bomo prijazni. Policijski top bo premalo.
janezpodre
24. 04. 2020 10.39
+36
Zadnji čas, da zaprejo Dob in spustijo varovance na prostost - Janši bo kmalu zmanjkalo novega kadra.
FAUSTOS1
24. 04. 2020 10.24
+46
sistem orožarske afere sedaj po tem sistemu sorodniki vlade dobivajo milijone za nič-cene tudi 10x od nabavne cene-ventilatorji ki jih je dobila hrvaška po 9500 eurov pri nas pridejo 40000 toliko vojni dobičkarji zaračunavajo vladi janeza janše-mafija
Doctore111
24. 04. 2020 10.16
-33
Peto kolono bivših vladnih strank takoj odstraniti iz služb. Ti ljudje kradejo informacije pa še lažejo. Moj ata pravi kdor laže tud krade, pa se jim nične zgodi. Zakaj niste vprašali včeraj Šarca kje je milijon in pol od šole ki je ni?
?ebula
24. 04. 2020 09.40
+35
Kmalu se bo oglasil Vizjak, je še pofruštkal pol litra šmarnice.