Slovenija

Je v Janševi koaliciji prvič resneje zavrelo?

Ljubljana, 14. 07. 2020 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Miha Orešnik, Anže Božič
Komentarji
1101

Premier Janez Janša je na hitro sklical predsednike koalicijskih strank in vodje poslanskih skupin, zlasti zaradi viharja, ki ga je sprožil premierjev tvit o genocidu v Srebrenici in zaradi sprememb medijske zakonodaje. Ključni spremembi sta drastično zmanjšanje denarja za RTV Slovenija in uvedba sklada za financiranje televizijske produkcije, v katerega bi se z novo dajatvijo nateklo kar 25 milijonov evrov.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Predlog nove medijske zakonodaje
    03:46
    Iz 24UR: Predlog nove medijske zakonodaje
  • Iz 24UR: Janševo in SDS-ovo odpiranje ideologije
    01:54
    Iz 24UR: Janševo in SDS-ovo odpiranje ideologije
  • Iz SVETA: Spremembe medijske zakonodaje
    02:57
    Iz SVETA: Spremembe medijske zakonodaje

O delitvi denarja bi v skladu s predlogi nove medijske zakonodaje odločal kulturni minister. Kulturno ministrstvo pa je za precej korenite spremembe medijske zakonodaje predvidelo vsega pet dni javne razprave. Na nogah so v medijih, v največjih sindikatih, pa mnogi medijski strokovnjaki, varuh človekovih pravic in tudi del koalicije. 

Danes dopoldne so predsedniki strank in vodje poslanskih skupin dobili SMS-sporočilo, da jih ob 15. uri čaka koalicijski sestanek, o temi pogovora pa naj ne bi vedeli ničesar.

Aleksandra Pivec
Aleksandra Pivec FOTO: Svet

Predsednica Desusa Aleksandra Pivec je ob prihodu na sestanek dejala, da vztrajajo pri tem, da se javna razprava o medijskih novelah ustrezno podaljša, in da je treba v pripravo teh sprememb bolj vključiti tudi stroko. Podobno smo poslušali tudi od predstavnikov SMC in Nove Slovenije, vse pa je zmotil način, kako je kulturno ministrstvo pod vodstvom Vaska Simonitija iz SDS ta postopek izpeljalo. 

Minister je namreč pred dvema tednoma partnerjem temeljne rešitve zgolj informativno predstavil, ni bilo pa nobenih vsebinskih usklajevanj, prav tako niso vedeli, da bo ministrstvo spremembe že poslalo v javno razpravo. In to zgolj petdnevno. 

V opozicijski SD, ki je kulturni resor vodila v prejšnji vladi, so medtem vendarle uspeli pripraviti svoj Zakon o medijih, nameravali so ga vložiti danes, a ker pri partnerjih v opoziciji niso naleteli na navdušenje, neuradno daleč od tega, bodo s tem še počakali vsaj do jutri, ko bo o predlaganih spremembah razpravljal parlamentarni odbor za kulturo. 

In medtem ko opozicija poziva k umiku vladnih predlogov, se je koalicija danes dogovorila, da se čas javne razprave za vladne medijske novele podaljša do začetka jeseni.

Srebrenica ni edini primer odpiranja ideoloških tem

"Glede Srebrenice bom še enkrat povedala, kar sem povedala že včeraj. Za tem stojim in vztrajam, da se takšne stvari ne dogajajo," je danes pred začetkom sestanka koalicijskih partnerjev povedala Pivčeva.

Sicer pa Janšev kontroverzni tvit o Srebrenici ni edini primer, ko so koalicijski partnerji predsednika vlade in njegovo SDS opozarjali na neprimerno odpiranje ideoloških tem. Prvič je počilo ob solo akciji vladnega urada za komuniciranje pri odgovoru Svetu Evrope, ko smo kot uradno stališče Slovenije brali o domnevnem komunističnem izvoru medijev.

Partnerji so nato en za drugim poudarjali, da o depeši niso vedeli nič. Od zapisa so se distancirali in zahtevali politična pojasnila. Toda, kmalu je sledil osebni pogled SDS-ovega ministra Logarja na slovensko pravosodje. Ko je v pismu evropskemu komisarju - spet v imenu države - problematiziral sodnike, ki da uporabljajo totalitarne simbole. Koalicijski partnerji so znova vse izvedeli iz medijev. "Nedopustno je, da se usklajeno poročilo dopolnjuje z osebnimi pogledi," je protestirala prva dama Desusa. Še bolj ostri so bili v SMC, ki vodijo resor za pravosodje, češ da Logar ruši ugled sodstva in škodi ugledu Slovenije. 

Toda na parlamentarnem odboru je koalicijska večina obsodila do Logarja kritično pismo dveh evroposlancev LMŠ. Največ slabe volje pa je gotovo povzročila Janševa kolumna o vojni z mediji. Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je ocenil, da gre za škodljiv zapis, ki bi lahko predstavljal kršitev koalicijskih zavez. Aleksandra Pivec pa je ob protestu dejala, da bodo v primeru ponavljanja v Desusu razmislili o nadaljnjem političnem sodelovanju. 

Primerov, ki so na noge dvignile partnerje je sicer še več. Od dovoljenja za Thompsonov koncert do državne proslave brez borcev NOB. A je vse ostalo pri ostrih besedah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1101)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kornfleks
15. 07. 2020 19.32
+13
Še bosanci so spoznali, da so Janezove povesti nastale na podlagi neinformiranosti ali pa neuravnovešenega uma. Hhkrati so ugotovili, da Janez in neinformiran. Kdaj bodo to spoznali še določeno Slovenci? Natančneje 224.617 Slovencev od 2.000.000? Ta majhen delež Slovencev je težek fenomen na dveh frontah - na eni so zabiti ko dile, na drugi pa so na vseh volitvah že ob 08:00 zjutraj in to s svojim pisalom! In to je to kar nas tepe - dejmo se še ostali spravit na volitve, ker ti s svojimi kuliji so poguba za našo državo, ker nič ne dojemajo. Ne gre jim. Niti če bi jim z voščenakm narisal jim ne potegne.
Kornfleks
15. 07. 2020 19.34
+10
Taki trululu komadi ne morejo voditi naše države. Zato na volitve - vsi! Pokažimo da demokracija deluje in da demokracija lahko spakira neuravnovešene egocentrične ume nazaj v pisarno tam nekje na vogalu. Ne pa v vlado. Pa volite karkoli, res karkoli, kar se vam zdi najbol pošteno.
FAUSTOS1
15. 07. 2020 16.40
+11
Nažalost eni enostavno niso zmožni videti ,da nas ta strahovlada pelje v polje profašizma in uvedbo diktature,ter da je janša nevaren za celotno državo,enostavno ne more iz svoje vučje kože.
Kornfleks
15. 07. 2020 19.37
+12
Janezu se je že pred leti odpeljalo. Sedaj se samo stopnjuje. Problem je v njegovih volivcih, ker mislijo da smo mi žleht, ki skušamo ustaviti ta voz norosti. Upam, da nas bo dovolj, da ta voz ustavimo na naslednjih volitvah, ker sicer si bo podredil vse. Od medijev, policije, sodstva,... Potem priti nazaj bo težko. In jokati prepozno bo dejansko prepozno. Zdaj se moramo zbuditi!
namor0
15. 07. 2020 15.40
-7
Zadnji čas da prevetrijo RTV
Kornfleks
15. 07. 2020 19.37
+7
Še en, ki je želht zgolj iz nezadovoljstva.
Razumen osebek
15. 07. 2020 15.25
+10
Kdaj je sploh nova 24 postala ''popularna''?Ze v naslovnicah je tako mocno zavajla da je neverjetno.Lazi za lazjo in konkretnim napihovanjem dogodkov. Primer: ''neverjetno kaj se je zgodilo,Ronaldu se je zmesalo''Odpres clanek in vidis sliko z otroci v banji.To je to. In to pocnejo ze od samega zacetka!Zgleda da se tej clickbait clanki dobr klikajo in z tem stejejo ''obiskovalce''.In na koncu izves da je tudi v lasti JJ...In sedaj bi radi zmanjsali finance rtv ter jih pripisali sebi?Pa dobr a ste zmesani!?Pa to je legalna kraja vsem na ocem haloo!
Razumen osebek
15. 07. 2020 15.27
+14
Upam da je to zadnji zebelj ki si ga je zabil v krsto
Kornfleks
15. 07. 2020 19.38
+4
Zasavc
15. 07. 2020 13.34
+13
Legalna mafija
Gorazd Petek
15. 07. 2020 12.25
-12
Vse več političnih analitikov slovensko skrajno levico-opozicijo svari eno in isto ,da se kulturni boj,NOB izem,antijanšizem,antifašizem in izkanje fašistov izpeva,kot tudi izključevalnost in ekstremnost vse to levo ekstremno opozicijo vse bolj poriva v mariginalo in od nje odaljuje vedno večji krog levih volilcev,ki pač niso ideološko verki blazneži.
prašek
15. 07. 2020 12.49
+9
prašek
15. 07. 2020 12.51
+6
Gorazd Petek
15. 07. 2020 13.04
-6
Saj veš kaj simargina-IZRAZITA MANJŠINA pljudno.
prašek
15. 07. 2020 13.12
+8
Gorazd Petek
15. 07. 2020 12.20
-10
Obup pri levih vse hujši........ Ni Novega oraza in še dolgo ga ne bo. Lepo je Pertinač bivši SD jevec levim nalil čistega vina;Z Našim Marjanom in Mehanikom nihče trezen ne bo šel v politično španovijo-sploh z politikom ,ki je za svojo oblast zlorabljal policijo in vohunil za svojimi političnimi kolegi-z takim politikom zagoovo nihče več ne bo sodeloval. Se pa neuradno sliši,da naj bi Janša z informacijami pomagal Pivčevi počistiti z udbo komunisti v Desusu in Gantarjem,ki je baje popolnoma nesposoben in ščiti korupcijo v zfdravstvu in je bil zaradi tega že trkrat na zagovoru pri Janši. Kot se sliši naj bi Janša pomagal Pivčevi reformirati v skrajni sili Desus tako ,da bi večina odborov,ki Pivčevo podpira in poslanci ter Pivčeva ustanovili Novi Desus starega pa prepustili podobni usodi kot jo je doživela LDS in tako še dodatno stabilizirali koalicijo in dobili nekaj novih volilcev.
Gorazd Petek
15. 07. 2020 12.23
-5
Tako konsolidirani Desus bi lažje zajemal širšo upokojensko bazo,"Stari" pa bi moral z kadri vred na kanibalizacijo levo ekstremistične opozicije med sabo v izginutje z njo vred.
Kaktus111
15. 07. 2020 12.23
+16
A na Trstenjakovi ankete pregledujejo da ti nič novega ne napišejo ..... eno in isto lajnaš kot pokvarjena plošča ....??????
Gorazd Petek
15. 07. 2020 12.30
-13
Boli ,a ne in Janši in SDS rase popularnost to mora bolet.
MAJOH
15. 07. 2020 14.18
+11
Ko prebiram vaše nebuloze se mi poraja vprašanje ali je z vami vse o.k. Toliko gneva mečete na leve kakor da bi desni(belogardistični)reševali Slovenijo? Res je da ni vse dobro vendar pogled na bližnjo zgodovino nam v številkah in dejanjih pove da desni pol z Janšo na čelu znova in znova neti že zdavnaj okamenele spomine ki ne služijo ne levim ne desnim v dobro. Seveda je za verjeti da dokler bomo imeli v državi zdraharje - in upam da med njih ne sodite tudi vi -tako dolgo se bo slovenski narod soočal z marginalnimi stvarmi ki že zdavnaj sodijo na pogorišče zgodovine.
Kornfleks
15. 07. 2020 19.39
+6
Obup bo pri tebi, ko boš ugotovil kam te je neuravnovešeni um pripeljal. Še hojše bo spoznanje da te je tja pripeljal s tvojim gorivom.
Kaktus111
15. 07. 2020 12.18
+13
Volitve bojo SDS pošilja ankete ...... Za donacije pa niso navedli a jih hočjo v forintih ali v BIH markah .....
Gorazd Petek
15. 07. 2020 13.05
-5
Seveda bodo,kdo pa pravi ,DA NE? "" in kot se sliši po večinskem sistemu tko ,da ne vem kaj se dereš? nihče ni rekel ,da volitev ne bo.
big_foot
15. 07. 2020 11.56
+15
Vlada razpade, pa naj bo npd Ljudmila vodja začasne vlade. Je sprejemljiva za oba pola. Njeno delo bi bilo pa samo speljat to kar je naložilo ustavno sodišče... da se na volitvah bolj upošteva volja posameznega glasu. Se pravi preferenčni glas. Potem pa volitve in če Janez zmaga nimam s tem problemov. Bo legitimna vlada. Ta pa sedaj nikakor ni.
fljfo
15. 07. 2020 11.33
+3
Pa naj razpade koalicija...Jaz bi makrske nove volitve...Edino, kar se bojim je, da bodo stranke, ki bazorsjo na poceni populizmu za maloumne še dodatno pridobile. Tukaj mislim SDS in Levico
fljfo
15. 07. 2020 11.34
+2
Bofur
15. 07. 2020 11.36
+10
Lej ta koalicija ne obstaja. O vsem odloča Janez Janša, kar je že nekaj povedal Jelko Kacin ... Tako da nekaj, kar ne obstaja, ne more razpasti. Gre samo za to, da naj se ti poslanci dogovorijo za neko obliko prehodne vlade, ki bo opravila tranzicijo in janšizma, torej tega janšističnega enoumja, nazaj v demokracijo. Predsednica vlade bi lahko bila tudi Ljudmila Novak. Če že ne morejo najti novega obraza.
fljfo
15. 07. 2020 11.38
-4
Bofur...Ti pa imaš neke insakderske informacije
fljfo
15. 07. 2020 11.38
-3
Bofur
15. 07. 2020 11.41
+9
Nimam. Samo, ne vem, Po dolgem času sem včeraj prebral komentar Ljudmile Novak o stanju demokracije v Sloveniji ... In tako dobrega opisa stanja še nisem prebral. Pa nisem nikoli volil in tudi nikoli ne bom volil Nsi, ampak ne maram "komunizma", in ne levih in tudi ne desnih komunistov.
Gorazd Petek
15. 07. 2020 12.10
-7
Torej tapravi Tavarišč kumunist od gave dopet si.
Bofur
15. 07. 2020 11.33
+7
DESNI-komunisti, dvourni prenos maše vsako nedeljo na Prvem programu TV SLO vas pa ne moti ? Pa Pričevalci Jožeta Možine, kjer ta sprevrača in manipulira z zgodovino NOB, pa tudi ne ... TV ni levičarska. Žal ne. Zato jo sam tudi ne gledam. Ker Peskove, Pirkoviča in Možine in desno-komunističnega pranja možganov NE PRENESEM !
Kaktus111
15. 07. 2020 11.23
+7
A to zdaj so pa uni grimsovi begunci navalil ......... pa ste se tolk hvalil kako boste meje mirkal zdaj se pa vidi da jih svečkarji svercate ......
prašek
15. 07. 2020 11.21
+10
Spoštovani tovariši in tovarišice , želim vam dober dan !
prašek
15. 07. 2020 11.21
+4
Čakam samo , da Sandra da zblojenega na čevelj !
Uporabnik8879
15. 07. 2020 11.35
+6
Ne more prašek, ker bi izgubila svoje poslance, za katere tudi ti prav dobro veš, da bodo ostali v vladi zaradi lastnih interesov, pa četudi bi morali iz stranke iztopiti. Že v Marjanovi vladi so se po scenariji nekoga "spreobrnili" in mu obrnili hrbet,( zato je tudi moral odstopiti). Nič ne bo, ta vlada se bo obdržala do konca mandata, kakšna bo pa cena, se bo pa šele takrat pokazalo.
Gorazd Petek
15. 07. 2020 11.55
-7
Gorazd Petek
15. 07. 2020 12.12
-9
Zakaj lažeš? Marjan je sam pobegnil zaradi NH,ki je bila dejanje korupcije,kar je potrdila že kadrovnica z Sove in sedaj ga dohiteva Mega Afera zloraba policije in vohunjenje le te po njegovih navodilih za poslanci strank,pod komando Mehanika,Marjan je že političen mrlič-nihče pameten in normalen po tem ne bo več šel v koalicijo z njim.
Deznik2
15. 07. 2020 11.15
-7
Zavrelo je Hrvaško vino 🍷 od Židana 🍷
Enadvatristiripet
15. 07. 2020 11.12
+12
To ne bi verjel ce ne bi slisal.. vsak dan fanatiki obtozujejo leve tega kar Janez trenutno izvaja. Prevzem medijev in svobode medijev, razkol sodisca in pravne drzave, se malo pa bo imel policijo in vojsko na svoji strani, potem se pa zacne politicno ciscenje in ustvarjanje vzvodov za vecno oblast. Ovce bodo pa vklikale be be be Janez bravo resil si nas izmisljenega levega totalitarnega sistema a vpeljal si nam pravega svojega. Be be
Bofur
15. 07. 2020 11.08
+15
Naj mi nekdo od desnih komunistov razloži, kako je lahko RTV SLO "levičarsko trobilo", če vsako nedeljo najmanj dve uri programa nacionalka nameni neposrednemu prenosu cerkvenega obreda, maše, brez krajšanja, brez komentarja, v celoti z vsemi zdravamarijami in podobnim ???? To je direktna kršitev USTAVNE določbe, da je Slovenija laična republika in da je Cerkev ločena od države, torej javnih zadev, torej ne bi smela imeti vstop na javno televizijo. Ali ima Cerkev svojo TV, svoj program, kjer lahko 24 ur na dan prenaša molitve, je povsem stvar cerkve, ampak ko pa je nacionalni medij, javni medij, trobilo ene verske skupnosti, mi pa "poči film". To je neustavno ! Zato ne mi govorit o levičarstvu nacionalke, KER TO NI !!! Tam dela Igor Pirkovič, tam dela Jože Možina, ki sta oba DOKAZANO simpatizerja SDS in del propagandne mašinerije te stranke. JAVNA RTV naj bo JAVNA ! Torej nobenih Pirkovičev, Možin in prenosov nedeljskih maš
vinogradnik33
15. 07. 2020 11.17
+17
Bofur
15. 07. 2020 11.25
+10
Rosvita, vsaj odkrito ne agitira za ljubljenega vodjo, čeprav Janezu Ratku Mladiću Janši ne zmore postaviti ENEGA provokativnega vprašanja, ki ni v slogu, kaj boste naredili za blagor slovenskega naroda in ali sta naredili že dovolj dobrega :)))
PEACE
15. 07. 2020 11.07
+13
Kradejo že od 91 leta naprej. Stop kriminalnim politikom!!!!!
Gorazd Petek
15. 07. 2020 10.58
-30
Levim ubožcem fuzla,nič od predčasnih volitev in še vse bolj verjeten eden mandat Janeza Železnega,ravno to je levim topoglavcem jasno obrazložil Verčič v Delu in zakaj. Še dodatno pa je levim skrajnežem nalil čistega vina bivši vidni SD jevec,ki je tudi razkril od kod Naš Marjan pravzaprav prihaja. Obe analizi sta za levico naravost uničujoči,če pa dodamo še analizo Nežmaha pa "ubitačni". Verčič je razkril kako Kučanisti po Sloveniji tekajo in iščejo osla,ki bi šel na grmado za obdržanje levega ekstremizma na oblasti,ki se izpeva. Vsi trije pa bolj ali manj jasno povedo,da zdajšnja leva ekstremistična opozicija taka kot je nima možnosti za kar koli in se bo le še zaradi lastne nesposobnosti še bolj zradikalizirala,kar bo še bolj odgnalo volilce in potencialne zmerne "Nove Obraze" ,ki bi zajemali levo-desno. Ravno radikalizacija,retorika in trenutni voditelji leve ekstremne opozicije so glavna težava za nastop,takega,ki bi zajemal levo-desno,kajti ta bi moral biti pragmatik in sklepati konsenze tudi z Janšo,to pa levi ekstremisti apriorij zavračajo zato še dolgo ne bodo našli človeka,ki bi bil "Nov obraz",ki bi lahko pariralJjanši in vsi trije bolj ali manj Kučanu namigujejo ,da se mora tako ali drugače znebiti nesposobnih voditeljev levih ekstremistov od Meseca,kordiša,Vajolete,Tanje,Našega Marjana,ker so preprosto destruiktivni in nesposobniin odganjajo zmerne "Nove obraze" so pa definitivno brez kakršnih koli možnosti več za kak politični večji uspeh in ravno to opozarjajo vsi trije analitiki,bo Janšo trdno zabetoniralo v zdajšnjem mandatu in ob nadaljevanju zgrešene Kučanove agresivne politike in ne izgona levoekstremnih bedakov iz vodstvenih mest opozicije odpira že 50% možnosti za še en celoten mandat Janše. Kot opzarjajo vsi trije analitiki bi morali opozicijci z sebi privrženimi mediji nehati napadati Janšo,saj ga delajo v očeh ljudi žrtev,ki se brani in mu tako dvigujejo rejting Tako Verčič kot Pertinač sta bolj ali manj enotna v tezi,da "Pravega Novega Obraza" na levi še dolgo ne bo in da so predčasne volitve le mokre in pobožne sanje naivnih in neumnih,ker Janša pač ni Naš Marjan. No osebno pa bi dodal še nekaj,Kučan postaja s svojim krogom prestat in ne razume ,da mora iz igre,kajti težava je,da imajo mlajši drugačne interese kot njegov krog in pogosto nehote pomagajo pri sabotaži njegovih ciljev,skratka,Kučan ne zmore več zaradi starosti indelno tudi senilnosti, več konsolidirati svojega bloka zaradi notranjih zdrah in razprtij,časi,ko pa je bil šef CK ZKS pa so minili in koso poklicali UDBO,ki je partiji neposlušnega "pasivizirala" pa NEPREKLICNO MIMO.
barjan?ek1
15. 07. 2020 11.01
+19
Ja tvoj zblojeni vodja je pa vsak dan mlajši Gorazd Petek. Najbolj da si ga domov odpelješ, ker je tako uspešen in dober za ljudi.
MladostNiNorost
15. 07. 2020 11.01
+24
komunist bo pocistil s komunizmom hahahaha jansisti ste na glavo padli
Kaktus111
15. 07. 2020 11.03
+25
Bogi ....... te pa na trstenjakovi močno obremenjujejo ...... imaš kakšen forint na pogoje dela ......??????????
Gorazd Petek
15. 07. 2020 11.10
-19
Glej boleča resnica,ki je podprta bolj ali manj z levimi poplitičnimi analitiki,očitno še en politični levi slepec,ki ne razume,pred čem vas svarijo ravno lastni bolj trezni od vas skrajnežev.
Gorazd Petek
15. 07. 2020 11.11
-19
Kolikor vm,levi z Marjanom na čelu na glavo v prazen bazen skačete,torej ne drugim podtikat ašega "športa".
Gorazd Petek
15. 07. 2020 11.12
-15
Obup vas levih je vse bolj smešen,kot vam lastni trezni povedo predčasne volitve in konstruktivne nezaupnice so le vaše naivne,mokre in pobožne sanje in NIČ VEČ.Tko pač je preje se sprijaznete preje bo manj bolelo tko pač je.
Bofur
15. 07. 2020 11.13
+13
@GorazdPetek ti si desni komunist !!!! V bistvu nimam drugega komentarja. Dvourni prenos maše vsako nedeljo na Prvem programu TV SLO te pa ne moti ? Pa Pričevalci Jožeta Možine, kjer ta sprevrača in manipulira z zgodovino NOB, pa tudi ne ... TV ni levičarska. Žal ne. Zato jo sam tudi ne gledam. Ker Peskove, Pirkoviča in Možine in desno-komunističnega pranja možganov NE PRENESEM !
Kaktus111
15. 07. 2020 11.19
+5
Vam ni treba ...... ste že dost zabit v glavo ............
Uporabnik8879
15. 07. 2020 11.19
+2
Veš petek, bolj razvajaš folk, bolj ga filaš s takimi ali drugimi informacijami, manj ga interesira vlada in še manj so zainteresirani, da bi na morebitne volitve sploh šli. Tako ostane večja možnost da dobijo večino glasov tisti, ki imajo svojo stalno bazo volilcev. Če bi bila udeležba večja, bi tudi kak nov obraz prišel, tako nas pa že 30 let vodijo eni in isti, ki bi že davno morali biti v pokoju, eni in isti, ki so omogočili razprodajo državnega premoženja, eni in isti, ki so nas zapufali za miljarde, pa tu ne omenjem ne levih in ne desnih, prav vsi so se izkazali v teh manipulacijah. Za večino nas navadnih smrtnikov ni ne levih in ne desnih, večina nas ne potrebuje ideoloških preprekanj iz zgodovine, edino kar nas zanima je to, da bi imeli urejene varne in socialne pogoje življenja. Po domovih se pošilja vprašalnik o sodstvu in obljubljeni skiro za nagrado, ja koliko od nas pa je imelo probleme s sodstvom, s tem imajo probleme le lumpi. Mi sodstvo potrebujemo le za urejanje normalnih zakonsko predpisanih postokov in to nas je v večini takih, vsaj 90%. Prav vseh primerih pa je to enako kot s policijo ali drugimi, če si dobil neko štrafngo, boš po naši folklori obsojal vse, le pri sebi ne boš razčistil, zakaj si jo, ker ti ego ne pusti.
vinogradnik33
15. 07. 2020 11.22
+7
To ti je tudi povedal tvoj princ teme in ti zvesto ponavljaš , kot vsi sektaši , ker ne smete razmišljati s svojo glavo , ampak pišete in govorite , kar vam naročijo , kajne Gorazd !
Gorazd Petek
15. 07. 2020 11.56
-9
Glej obup je huda stvar,vendar je za vas realnost taka kot sem vam jo zapisal,pa patetično obupno stiskanje minusov gor-aldol to realnosti za vas ne spremeni. Priporočam pa ti obisk kakega strokovnjaka,sa sebi nevaren postajaš.
Gorazd Petek
15. 07. 2020 11.58
-8
Hja,ko ni možno več argumenitrano pa neumno,kot naš Marjan ipd. In potem se čudite ,da ne bo predčasnih volitev,preberite si poste ,ki jih pišete pa vam morda potegne-če že lastnim,ki vas svarijo nočete prisluhniti.
Gorazd Petek
15. 07. 2020 12.03
-8
Tipičen odgovor političnega nepismenca,ki bi "one,ki mu ne pašejo" kar prepovedal z zakonom kot tudi njih kandidature. Da si dokazal ,da nimaš pojma o demokraciji je jasno,volilci odločajo kdo ostane na sceni kdo ne,sicer pa v tujini je normalno,da volilci volijo predvsem že etablirane stranke,redko kupujejo kot Slovenci kučan mačke v žaklju.Je pa res da podprejo in podpirajo lahko tudi vse močneje "novejše" stranke,kot npr v Nemčiji vse močnejšo AfD,kar pa je posledica neumnega vodenja in trenutnih politikov,ki kreirajo Nemško samodistrukcijo.
Gorazd Petek
15. 07. 2020 12.04
-7
Glej tipček živčen intervju z verčičem imaš v VAŠEM Delu preberi si ga če ni prehud napor zate,kar verjetno je. Očitno ste mentalno toliko nazadovali ,da niti lastnih treznih niste zmožni več poslušati,ja dokonca vam je sfuzlal.
MAJOH
15. 07. 2020 14.30
+0
Ali resnično nimate boljšega dela kakor da klatite cel ljubi dan same nebuloze. Dajte skulirajte se že vendar-ali ni škoda časa da obremenjujete sebe in še posebej druge?
barjan?ek1
15. 07. 2020 10.53
+23
V Janševi koaliciji vre že od začetka in bo vrelo čedalje bolj do bridkega konca. S takim predsednikom vlade kot ga imamo sedaj iz dneva v dan izgubljamo še tisto malo ugleda v svetu, ki smo ga imeli in če ne bo hitro odšel za nas državljane ne bo nič dobrega. Žalostno da predsednik, ki bi moral zastopati svoje državljane in to vse od prvega do zadnjega le te veliko večino sovraži. Rad ima samo svoje najbolj tesne in bližnje sodelavce za ostalo jih pa bolj malo briga. In to se vidi iz neba.
NovodobnoSuženstvo
15. 07. 2020 10.55
-20
ja v vaši koaliciji pa vre kukuruz.....bodo kokice v petkih zastonj?!!!!!
barjan?ek1
15. 07. 2020 10.57
+17
Pri nas bodo vsaj zastonj, veliki vodja pa bi jih bogato zaračunal.
brabusednet
15. 07. 2020 10.45
-31
Levičarji a znate še,kaj drugega delat,kot zdrahe.Mediji vam pa pomagajo z lažmi in podtikanji neresnic.