Slovenija

Jelinčič izročil dokumente za Miloševića?

Maribor, 28. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti naj bi se minuli teden, tik pred pričanjem nekdanjega predsednika Milana Kučana v Haagu, mudil v Beogradu. Tamkajšnjemu društvu, ki se bori za osvoboditev Slobodana Miloševića, naj bi izročil določene dokumente, povezane s Slovenijo.

Društvo Sloboda naj bi po pričanju nekdanjega slovenskega predsednika Milana Kučana v Haagu potrebovalo neki podatek oz. dokument, ki se nanaša na Slovenijo. Obrnili so se na Jelinčiča, ki naj bi jim dokument tudi prinesel. V Beogradu naj bi bil od okoli 16. do 21. maja, ko je nastopil tudi v televizijski oddaji Klopka, kjer je tekla beseda predvsem o razpadanju nekdanje skupne države.

Spletna stran društva Sloboda
Spletna stran društva Sloboda FOTO: POP TV

Dan pred Kučanovim pričanjem v Haagu naj bi Jelinčič Dragomirju Majkiću, članu društva Sloboda, ki ga uradno vodi Mira Marković in se s pravnimi ter finančnimi sredstvi bori za osvoboditev Slobodana Miloševića, izročil za Slovenijo obremenilne dokumente.

"Rad videl te obtožbe ter, kdo stoji za temi obtožbami, potem pa bi komentiral. Mislim pa, da gre zopet za podtikanje, kakršnih sem že navajen," je dejal Jelinčič. Na vprašanje, če zanika, da je društvu predal kakršnekoli dokumente, je Jelinčič odgovoril, da ne ve kakšne dokumente in komu naj bi jih predal.

Majkić je za današnji Večer še izjavil "Zmago Jelinčič ni prišel v društvo, ampak smo se dobili na ulici. Res nam je dal neke dokumente, vendar ne vem ali je to ena stran ali sto strani... Prav tako ne vem, kakšne dokumente nam je Jelinčič prinesel, ker je dokument že pri odvetniku."

Popoldne je Majkić izjavo že zanikal. "Nič nam ni dal, nismo se srečali. Morda bi se morali srečati in žal mi je, ker se nismo," je dejal Majkić.

Da sta se vseeno srečala, potrjuje tudi tretja priča. Njegovo identiteto hranimo v uredništvu, povedal pa je, da je v torek, 20. maja, ob pol tretji uri popoldne z lastnimi očmi videl Jelinčiča, kako zapušča prostore pisarne Slobode na Raićevi 16 v Beogradu, kjer je tudi sedež SPS. Društvo Sloboda so po Miloševićevem odhodu v Haag organizirali privrženci znotraj Srbske socialistične stranke (SPS).

Zmago Jelinčič obtožbe zanika
Zmago Jelinčič obtožbe zanika FOTO: POP TV

"Takoj bom telefoniral odvetniku in mislim, da bom zaradi teh laži zaslužil kar lepe denarje," je dejal Jelinčič.

Da so se v Miloševićevih rokah minuli teden pojavili dokumenti, ki so precej razburili slovensko politično javnost, ni skrivnost, saj so se mnogi spraševali od kod Miloševiću dokument notranjega ministrstva, ki naj bi dokazoval, da je Slovenija prodajala orožje Hrvaški ter Bosni in Hercegovini. Majkić pravi, da so dokumente dobili v Beogradu, iz pisarne Milana Kučana pa zgodbe niso želeli komentirati.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni