Slovenija

Jelinčičeva pisna poslanska pobuda glede letališča Maribor

Ljubljana, 06. 04. 1999 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poslanec Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič je v poslanski pobudi vlado in ministrstvo za promet in zveze pozval, da omogočita nadaljnji strateški razvoj Letališča Maribor. Jelinčič namreč meni, da ima Slovenija pri tem letališču poseben interes.

Po njegovih besedah letališče predstavlja v svojem okolju infrastrukturni objekt, ki ima lahko sinergičen učinek na razvoj gospodarstva in regije. Poseben pomen ima za državo tudi kot alternativno letališče zaradi varnosti zračnega prometa, transporta, zaradi schengenskega sporazuma in za potrebe Slovenske vojske, je zapisal Jelinčič v poslanski pobudi.

Jelinčič predlaga ministrstvu za promet in zveze, da uredi dovoz do letališča tako, da bo funkcionalen, enostaven in pregleden tako iz ljubljanske kot tudi iz mariborske strani. Pri letališču je izredno pomemben dostop do njega, trenutno pa je po Jelinčičevih besedah stanje takšno, ''da se uporabniki letališča nikakor ne znajdejo in se obvezno odpeljejo mimo''.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.