Slovenija

Jug: Sanacijski program v UKC Ljubljana ne bo krčil pravic pacientov

Ljubljana, 16. 12. 2023 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Marko Jug poudarja, da bo sanacijski program potekal tako, da ne bo krčil pravic pacientov do zdravstvenih storitev. Komisija in odbor DZ sta namreč po novicah o izgubi svet kliničnega centra pozvala, naj pripravi sanacijski program ukrepov na prihodkovni in odhodkovni strani.

"Najlažje je izvajati sanacijo na način, da se ukinjajo storitve, ukinjajo dežurstva, ampak dokler bom jaz ostal na tem mestu, se to ne bo zgodilo. Denar bomo pobrali tam, kjer je, in to tudi delamo," je na novinarski konferenci ob sklenitvi dogovora z ljubljansko medicinsko fakulteto minuli teden poudaril Jug. Ob tem je spomnil, da po trenutnih podatkih UKC v prvih šestih mesecih letošnjega leta izkazuje celo pozitivno poslovanje.

Marko Jug
Marko Jug FOTO: Bobo

Predsednica sveta UKC Ljubljana Irma Gubanec pa je povedala, da je bila od nastopa funkcije članice sveta med tistimi člani, ki so zahtevali posamezne revizije, te pa so pokazale nekatera odstopanja in neskladnosti, ki jih "naslavlja generalni direktor s svojo ekipo".

"V to vključujemo tako posle z dobavitelji, obvladovanje zalog, obvladovanje terjatev in tudi dolga," je poudarila. Odziv sveta UKC Ljubljana na sklepe komisije in odbora DZ bo "vsebinski", je napovedala. Pripravili bodo tako imenovan sanacijski načrt, je pojasnila.

Poslanci DZ so na skupni seji komisije za nadzor javnih financ in odbora DZ za zdravstvo 6. decembra razpravljali o primanjkljaju UKC Ljubljana. Sprejeli so nekatere sklepe, ki sta jih ločeno predlagala NSi in koalicija. Med drugim so svet UKC pozvali, naj na podlagi revizije poslovanja pripravi sanacijski program ukrepov na prihodkovni in odhodkovni strani.

Sklic skupne nujne seje so zaradi novic o skoraj 30-milijonski finančni izgubi UKC Ljubljana v prvih osmih mesecih letošnjega leta zahtevali v NSi. Kasnejši podatki z zadnjim poračunom Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa po navedbah UKC sicer kažejo, da je ljubljanski klinični center v prvih devetih mesecih leta beležil 19 milijonov evrov primanjkljaja in ne sprva napovedanih 29, v prvih šestih mesecih pa pozitivno poslovanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
17. 12. 2023 16.10
+1
Onemogočit korupcijo pa bodo milijoni viška. Samo kaj ko sami sebi korupcijo ne bodo onemogočili.
zmerni pesimist
16. 12. 2023 20.15
+2
Saj jih itak nimajo
Darko32
16. 12. 2023 19.38
+6
Kako je lahko JUG tašen barabin. Pa on ljudem govori o pravicah. Sam in njegova klika jih vsakodnevno krši in goljufajo zdravstveno blagajno z 1000 na uro. Potem pa on barabin sedaj grozi z tem. Ni rešeno kazenska odgovornost za malomarno delo zdravnikov in zaposlenih. Vixdeli smo kaj so delali v UKC v primeru smrti tistre osebe v času KOVID-a. Sedaj pa on naklada in grozi. Potrebno je narediti čistko in raznim dvoživkam, kjer tudi sam drži sveče tem barabinom. Zato sedaj pod okriljem njega sedaj grozijo dvoživke narodu. Ni kaj daleč smo prišli, da narodu že začela groziti klika tipa JUG
Levcekk
16. 12. 2023 19.05
+1
Krši mi pravice in zlorablja zdravstvo zoper mene država.Tako so mi z namenom,da me država utiša in ima v oblasti po vsakokratnih poskusih zlorabili zdravstvo in mi tako v UKC.LJ namernim.zavlacevanj več kot 2 leti z biopsijo in zdravljenjem te povzročili odpoved transplantirane ledvice.Poleg tega je vzporedno država zlorabila psihiatrijo,da bi me prikazali kot neverefostojnega govorca oz.pričevalca in me utišali.Sprašujem se do kam so še pripravljeni iti in kaj bi bo še naredila država/družba upravljena s slabimi interesi.Glej moj Facebook Instagram Borut Zabret.
Darko32
16. 12. 2023 20.19
+2
Levcekk Zanimivo vprašanje in ugotovitve navajaš. Glavni cilj je diskreditacija in nato likvidacija. Prijatu napisal sem ti direktno. Da je mera polna poslušaj to, kar smo videli v nekem primeru. Zdravnik je ponarejal zdravstveno kartoteko pacientki. Ta ženska je kot veliko žensk firbčna in je dobila doktarja, kateri ji je ponarejal kartoteko in ga vprašala zakaj to dela in je bil čisto tiho. V ambulatno je vstopila in povedala sestri, da bo zamenjala zdravnika. On jre stal za njo in je bil čisto tiho in pisknil niti besede. Vedel je kaj je naredil. Poslušaj naprej. Potem pa je dala prijavo na zdravniško zbornico zoper tega zdravnika in zahtevala ostre sancije. Namreč bila je operirana in barabin ji ni hotel dati nič, da bi šla na rehabilitacojo. Kirurg ji je dal, da jo postavi na noge, ker je prej bila že na vozičku. Na zdravniški zbornici so na odboru za etična vprašanja primer obravnavali in ji dali pisno poročilo ter navedli, d aje primer zastaral a po njeni smrti primer ne zastara. Jaz pa se sprašujem kako bomo pri tej kurupciji v zdravstvu, sodstvo in policiji obravnavali primere, če pa ponarejajo celo dokaze po sodiščih, kar vidimo vsak dan. Zato ti verjaem, kar si napisal, saj to kar sem recimo jaz videl v prej navedenem primeru in kaj počenjajo posamezniki v zdravstvu. POZOR tašne celo ima ZZZS celo v svojih komisijah. Pa tudi na ZPIZ-u takšni delujejo, kateri prej prirejajo zdravstvene kartoteke. Ko je ženska enemu takšnemu povedala v obraz in ga prosila, da naj bo pošten in odkrit ter pove na štiri oči resnico. No sedaj je ta oseba težek invalid in ko gre k zdravniku vsi zdravniki pošteno ji povedo, da oprostite jaz vas zdravim zato, kar ste tukaj. Za drugimi nebom reševal in napake popravljal nisem vam jaz to storil. Žal to je ena izmed zgodb, katera je podobna tvoji. KO človek vidi original lisitine in vidi kaj delajo določeni zdravniki se ne čudim, če se komu utrga film in poči ali zropota šnelfajerca.
zajebant1
16. 12. 2023 18.07
+3
Levaki tako kradejo z ukc jem kot so z zidarom z avtocestami in njihovem tešu zdaj pa še z drugim tirom
prašek
16. 12. 2023 18.10
+1
Sploh levaki iz NSi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mario7
16. 12. 2023 19.35
+2
nostalgik
16. 12. 2023 17.57
+2
DIREKTOR JUG , ALI SE ZAVEDAŠ KAKŠNE NEBULOZO KLATIŠ IN JAVNO LAŽEŠ? ZASLUŽIŠ , DA TE NEKDO TOKOJ OVADI ZA KRIMINALNA DEJANJA, ŠOKODE NI ZA 1000 EURO NA URO, AMPAK ZA 4000 EURO NA URO IN TO 31 DNI NA MESEC-- EDINA REŠITEV TAKOJŠNI PRIPOR NA DOBU
Darko32
16. 12. 2023 17.30
+5
Kako je lahko JUG tašen barabin. Pa on ljudem govori o pravicah. Sam in njegova klika jih vsakodnevno krši in goljufajo zdravstveno blagajno z 1000 na uro. Potem pa on barabin sedaj grozi z tem. Ni rešeno kazenska odgovornost za malomarno delo zdravnikov in zaposlenih. Vixdeli smo kaj so delali v UKC v primeru smrti tistre osebe v času KOVID-a. Sedaj pa on naklada in grozi. Potrebno je narediti čistko in raznim dvoživkam, kjer tudi sam drži sveče tem barabinom. Zato sedaj pod okriljem njega sedaj grozijo dvoživke narodu. Ni kaj daleč smo prišli, da narodu že začela groziti klika tipa JUG.
Fulmmer
16. 12. 2023 17.26
+5
A se jih sploh še da skrčiti? Ta princeska pa je za hece.....
ivan z Doba
16. 12. 2023 17.21
+8
O kakšnih pravicah govori, če čakaš več kot 5 let na rutinsko operacijo?! Verjetno bo čakalna doba ostala ista, ali pa se bo še podaljševala. Vsi na čakanju- vsi enakopravni. Razen politekonomske elite.
tron3
16. 12. 2023 17.16
+3
V UKC posluje po načelu izgubo saniraš z novo izgubi, tako, da je vedno plus, pove modro tale modrec v belem!!!!
Groucho Marx
16. 12. 2023 17.15
+5
Vse mora najprej razpasti, se uničiti, preden se karkoli ukrepa. Saj se spomnimo žilnih opornic po 4-kratniku nemških cen... in nobeden nič nikoli ne odgovarja. Kar je javnega, se v Sloveniji vse pokrade in izropa... kpk se loti 0.001% primerov.
Darko32
16. 12. 2023 17.44
+0
Žal to, kar praviš ti je resnica. Vse to pa je posledica sistemske korupcije in kriminala. To da JUG, kateri je sam dvoživka in veliko njegovih kampanjonov praznejo zdravstveno blagajno z 1000 na uro. Pa tem tipom ni v interesu skrb za zdravje naroda, saj je prvenst eni cilj kako si napolniti svoje žepe. Brali smo pred nekaj časa v zvezi nakupa stanovanj v Ljubljani za 1, 5 mio €. Pa vse to je potrebno doseči. Doseže se tako, da se grozi in na takšen način urejej ofinačni tokovi v svoje žepe. Če bi njemu bil ov interesu bi rezali vse dvoživke, rezali vsem uporabo prostorov UKC za osebe SP-je, kar počenja JUG z svojim SP-jem. Nemore on uveljavljati stroškov in material pa se nakupuje na račun UKC-ja. To, kar se je sedaj razpaslo je prešlo vse mere dobrega razuma. Jaz pravim, da smo na hitri poti v brezno in to resno. DOločeni mislijo, da bodo še vedno kradli in si polnili žepe. A bodimo realni. Teh k ipolnijo blagajno je čedalje manj.
-2
Hribovito2020
16. 12. 2023 16.51
+2
Super igra številk
XVXC
16. 12. 2023 16.47
+15
Antipatičen. Slovenci tale Jug je nsročil Škoda Equiak. Električni. 52.000 eur. Uvoznik nabavil avto. Tale Jug želel drugo barvo. Človek sedaj prodaja avto na betonu. Uvoznika je zeznil, ponovil razpis. Zelo podlo Marko. Zelo. Ne obnaša se takole do ljudi. Obup !!!
Podlesničar
16. 12. 2023 16.53
-3
A Jajo še vozi starega Volvota od sestrične? 😆
Omizje
16. 12. 2023 17.34
+0
dežava mora sprejeti zakon. Službena vozila vjavni upravi so lahko smo vozila ki so narejena v sloveniji. Ne pa da se afnajo na državne stroške
Darko32
16. 12. 2023 17.45
+4
XVXC No takšna baraba potem še grozi narodu, k ipolnijo blagajno. V rit suniti in prepovedati delo v zdravstvu.
Arguss
16. 12. 2023 16.46
+6
To se imajo za nekaj več z našim denarjem.Pravijo ,da se bo treba navaditi imeti manj.
trgft
16. 12. 2023 16.44
+7
Boljše, da ne! Sodržavljani, čas bo, da rečemo, dovolj! Vse so nam že ukinili!
Podlesničar
16. 12. 2023 16.46
-2
Kaj pa bi ti rad.. .še več denarja zmetal v vrečo brez dna?
trgft
16. 12. 2023 17.39
+1
A ti ne potegne, kaj piše? ti razložim, prvi del komentarja, namenjen naslovu. Naprej pa tistim , ki razmišljajo s svojo glavo..zate ni ;)
roten
16. 12. 2023 16.43
+10
Po letu 1991 niste sposobni prizidka dograditi niti pri eni bolnišnici ne ga nabijat
Podlesničar
16. 12. 2023 16.46
-2
XVXC
16. 12. 2023 16.40
+13
Marko Jug. Bil vodja intenzivne. Naročili škodo električno. Barva mu ni bila všeč. Obup. Za naš denar. Slovensko zdravstvo. Loredan pozabljen. Ajanovič pozabljena. Enako bo z Golubom. Slej kp prej. Oziroma čim prej. Ukc. Parkirna hiša. Audi. Audi. Bmw. Audi. Le še Bentley manjka. In jamrajo. Bitenc 11 mio zaslužil. Rolls rolyce wraith ima. Bentley ima. Marko. Obup. Sodstvo...In takim ste ppvišali plačo za 600 eur. Sramota !!! slovensko sodstvo v vsem sijaju. Mehaniku 5 let zaradi 200 Eurov....Prvo je potrebno zapreti vsakega odvetnika, ki na prvi obravnavi reče, da so dokazi pridobljeni nezakonito !!! Brez skorumpirancev v državnih institucijah, jim takih poslov ne bi uspelo pripeljati tako daleč !!! Nevzdržno je, da vsi vedo kaj se dogaja, vendar ni prave volje ali poguma zadeve preprečiti . Ob tem pa lovijo majhne prekrškarje z marihuano . Zaradi dreves ne vidijo gozda !!! Groza !!!
2mt8
16. 12. 2023 16.44
+8
Vsi so povezani eden z drugim v mirnih rabotah. Če pade eden, padejo vsi. Zato se nikomur nič ne zgodi.
Darko32
16. 12. 2023 17.48
+0
JUG je navaden mutibarič. Tukaj se gremo neke strokovnjake v ekonomiji. Ja seveda samo za svoj žep. JUG je tipičen primer kako deluje sistemska korupcija.
Lion90
16. 12. 2023 16.38
+4
Seveda jih ne bo saj jih nimamo vec!!