Slovenija

Juri dvomi v ustanovitev novih občin brez referenduma

Ljubljana, 08. 04. 1999 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poslanec Združene liste socialnih demokratov (ZLSD) in nekdanji župan mestne občine (MO) Koper Aurelio Juri v izjavi za javnost dvomi v odločitev vlade, ki je v parlamentarni postopek vložila novelo zakona o ustanovitvi občin ter določitvi njihovih območij, s katerim naj bi se na območju sedanje mestne občine ustanovili dve novi - sedanja MO v prepolovljenem obsegu in občina Dekani - in to brez referenduma.

Gre za povsem enak predlog, ki ga je vlada podala že lani in so ga prebivalci tega območja že zavrnili, saj se je proti omenjenemu preoblikovanju lani izreklo 93416000d 78vseh volilnih upravičencev, ki so se referenduma udeležili. Po mnenju poslanca Jurija je odločitev vlade, da še enkrat poda enak predlog brez predhodnega preverjanja med prebivalstvom hudo sporna, kajti ''referendumu pripisuje smisel nekega odvečnega instituta, ki ne samo da zavezuje zakonodajalca, temveč služi tudi za preverjanje dejanskega razpoloženja vprašanih''.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.