Slovenija

'Kacin naj odstopi'

Ljubljana, 21. 12. 2006 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kandidat za predsednika LDS Milan M. Cvikl je dejal, da bi moral predsednik stranke Kacin razmisliti o odstopu.

Cvikl meni, da bi Kacin z odstopom pred kongresom stranke omogočil izbor najboljših za vodenje stranke
Cvikl meni, da bi Kacin z odstopom pred kongresom stranke omogočil izbor najboljših za vodenje stranke FOTO: POP TV

Glede na različne pobude v LDS in padajoč trend v javnomnenjskih raziskavah bi moral predsednik LDS Jelko Kacin še pred januarskim kongresom razmisliti o odstopu, je pred zborom članov ljubljanske LDS dejal poslanec in kandidat za predsednika ljubljanske LDS Milan M. Cvikl.

Član sveta ljubljanske LDS in predsednik Liberalne akademije (LA) Darko Štrajn pa je povedal, da bo LA predlagala skupen sestanek predstavnikov različnih struj o prihodnosti stranke, ki bi bil še pred kongresom.

Po Cviklovih besedah bi Kacin z odstopom še pred kongresom omogočil izbor najboljše ekipe za vodenje največje opozicijske stranke. Cvikl je dejal, da tudi rezultati lokalnih volitev kažejo na to, da ljudje ne verjamejo več v LDS kot dovolj kompetentno stranko. Če bodo delegati na kongresu 27. januarja izbrali kompetentne ljudi, ki so že znali voditi državo in stranko, Cvikl verjame, da LDS ima prihodnost.

Poslanec LDS pozdravlja pobudo LA, ker se bodo tako lahko pogovorili o prihodnosti stranke, ki je v krizi, o združevanju moči in o tem, da se morajo "nehati izključevati". Po njegovem mnenju bi morali na takšnem sestanku oblikovati glavne elemente programa LDS in na podlagi tega "oblikovati najboljšo ekipo".

V javnosti se sicer omenjata dve prevladujoči struji - Kacinova ter Rop-Gantarjeva, Štrajn pa je dejal, da za LA ni ključno vprašanje, ali bo Kacin pred kongresom odstopil. Nasprotniki v stranki se morajo predvsem izjasniti glede "forme, v katero bi bili vsi skupaj pripravljeni vstopiti".

Nov predsednik ljubljanske LDS

Generalni sekretar državnega sveta Primož Hainz je bil medtem na seji zbora članov ljubljanske LDS izvoljen za novega predsednika stranke v glavnem mestu. Dobil je 102 glasova, 48 glasov pa je prejel poslanec in dosedanji podpredsednik mestne LDS Milan M. Cvikl, ki kljub pričakovanju nekaterih članov zbora ni odstopil v korist njegovega poslanskega kolega Pavla Gantarja. Na dve podpredsedniški mesti sta bila bila izvoljena sekretarka mestnega odbora Stanka Ferenčak Marin in mestni svetnik Slavko Ziherl.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kritika@email.si
22. 12. 2006 10.05
Za LDS je po mojem edina rešitev, da se razdre in poskuša ponovno od začetka sestaviti. Najprej se mora zamenjati vodstvo stranke, nato izvoliti novo in sestaviti v sodelovanju z vsemi nov, svež program, ki ni obremenjen s pozicijo ampak z vsebino in metodami kako priti do te vsebine.
hefaist
22. 12. 2006 09.51
Jaka37 se moti, kot obicajno. Preprican sem, da bo Cvikl vodil LDS bistveno bolje kot Kacin, pod njegovim vodstvom pa utegne LDS cez dve leti tudi resno konkurirati nasemu trenutnemu diktatorskemu in nenacelnemu predsedniku vlade.
jaka37
22. 12. 2006 09.26
tomazbodner. Mogoče, če vprašaš partijskega pisca kot si ti. O zmagovalcu tega dvoboja pa ni dvoma. V tej kategoriji mu ne sežem niti do kolen. Je pa tovariš Cvikl zagotovo doživel kakšnp hudo travmo v otroštvu, saj je najprej napadal in rušil vlado, ko mu jasno to ni uspelo, je prešel na rušenje lastne stranke (partije). Človek je nesposoben in zoprn. Odličen kandidat za predsednika LDSa torej.
Felix2
22. 12. 2006 07.21
Ja Jaka37 se strinjam. Med top 5 pa je še kakšen iz LDS, pa Hanžek tudi definitivno spada tja. HEHE
tomazbodner
22. 12. 2006 05.12
Takoj za tabo, Jaka, takoj za tabo...
jaka37
21. 12. 2006 21.34
Cvikl je gotovo kandidat za najbolj zoprno in nesposobno osebo leta,