Slovenija
Oglas

Kaj je združilo pevko Niko Zorjan, oblikovalko Anjo Medle in fotografa Tiborja Goloba?

Ljubljana, 23. 11. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nika Zorjan, Anja Medle, Tibor Golob. Trije umetniki, vsak mojster svojega področja. Nika ena najuspešnejših slovenskih pevk, ki osvaja tudi tuje glasbene odre. Anja mlada modna oblikovalka, ki je za svoje kreacije prejela že številne nagrade. Tibor fotograf, ki je v svoj objektiv ujel že mnoge svetovno znane manekenke. Kljub temu, da prihajajo iz različnih področij, pa so nedavno združili moči …

Po njihovih žilah se pretaka ustvarjalnost

Morda se sprašujete, kaj bi lahko imeli skupnega. Odgovor se glasi, da v resnici več, kot bi si morda mislili. Na prvem mestu jih zagotovo družita ljubezen in strast do ustvarjanja. Nika, Anja in Tibor imajo v sebi ustvarjalno žilico, ki jih vodi skozi življenje. 

Nika Zorjan
Nika Zorjan FOTO: Arhiv ponudnika

Niko glasba spremlja že od malih nog, saj velja za družinsko tradicijo. Glasbenika sta bila namreč že njen oče in dedek, nad glasbo pa se navdušuje tudi njena sestra. Podobno pravi tudi Anja: »Že kot majhna deklica sem se rada lepo oblačila. Vedno sem bila do zadnjega detajla pozorna pri vsakem oblačilu, ki sem ga nadela. S sestro sva se tudi zelo radi fotografirali in pripravljali modne revije ter editoriale. Tako se je zgodil popolnoma naraven in spontan prehod iz nekega veselja in strasti v moj današnji poklic.« Tibor, ki se s profesionalno fotografijo ukvarja že več kot 10 let, je prav tako začel začel iz strasti. Nekaj, kar je bilo njegov konjiček, je postalo njegovo življenje. Kot pravi, je to ugotovil kmalu med študijem, ko je veliko več časa posvetil fotografiranju in urejanju slik, kot učenju. Vsi so v svoje veselje, svoje konjičke vložili veliko časa in energije, to jih je danes pripeljalo do izjemnih uspehov.

Občutek za lepoto in estetsko dovršenost

Vse tri zagotovo združuje tudi občutek za estetiko. So perfekcionisti pri svojem delu in stremijo k popolnosti. Popolnosti glasu, oblikovanja in fotografije. Vsa njihova dela so dodelana do potankosti. Morda so se prav zato našli tudi pri sodelovanju z blagovno znamko Huawei, ki slovi po svojih brezkompromisnih napravah. Tako vizualno kot tehnično. Niko, Anjo in Tiborja je namreč navdušil nov pametni telefon Huawei nova 9. Nika je postala njegova ambasadorka, Anjo je navdihnil pri oblikovanju modne kolekcije, Tibor pa je njegovo dovršenost ujel v prav posebnem editorialu. 

Anja Medle
Anja Medle FOTO: Arhiv ponudnika

Telefon jih je že na prvi pogled prepričal s svojimi prelivajočimi barvami in lesketajočim ohišjem. Nato pa tudi s svojo uporabnostjo. Pri Huawei namreč ne zanemarjajo nobenega področja, zunanjost je za njih enako pomembna, kot notranjost. In seveda obratno. Huawei novo 9 tako poleg dovršenega dizajna odlikujejo še zmogljivost, odlična kamera in velik zaslon OLED s 120-herčno frekvenco osveževanja slike. 

Državljani sveta

Nika, Anja in Tibor zato v svojem novem telefonu vidijo tudi nepogrešljiv pripomoček za delo in zabavo. Še ena stvar, ki jim je namreč skupna, je ljubezen do potovanja. Vse tri je namreč njihovo delo popeljalo že na vse konce sveta. Od malih in velikih slovenskih krajev, do evropskih prestolnic, svetovnih metropol in eksotičnih destinacij, kot so Dubaj, Egipt in Jordanija. Telefon je na poti njihov osebni asistent, saj prek njega komunicirajo, dokumentirajo svet okoli sebe in ga konec koncev uporabljajo za orientiranje pri odkrivanju lepot neznanih krajev. 

»Ko sem na poti, se popolnoma zanašam na navigacijo. Na telefonu Huawei nova 9 sem navdušena nad zemljevidi Petal,« pove Nika. Podobno pa tudi Tibor, ki je več v tujini, kot pa doma. Tam mu je aplikacija Petal Maps že velikokrat pomagala ohraniti mirne živce in prihraniti čas.

Tibor Golob
Tibor Golob FOTO: Arhiv ponudnika

Vedno v stiku s svojimi prijatelji in sledilci

Še ena stvar, ki jih redno spremlja na poti pa so družbena omrežja. Vsak goji do njih prav posebno naklonjenost. Nika tako na primer zelo rada deli svoje vsakodnevne utrinke na IG storyjih, Anja uporablja Instagram in Facebook za spremljanje modnih trendov in idejne navdihe, Tibor pa na Instagramu redno deli svoje fotografije. Od portretov manekenk do lepot pokrajin, ki ga navdahnejo. S tem, da jih sam pred objavo še ustrezno obdela v aplikaciji Lightroom. 

»Iskreno, zelo rada delim utrinke iz svojega življenja, najbolj na Instagramu, medtem ko Facebook uporabljam za pregled dogajanja med prijatelji in konec koncev tudi v svetu. Na TikToku se pa rada malce pošalim! Tu se tudi sama najbolj nasmejim, saj je na TikToku resnično veliko zabavnih vsebin,« o uporabi družbenih omrežij pravi Nika. Anja pa k temu dodaja: »Na Instagramu na primer najdem veliko navdihujočih vsebin. Prav tako pa sem prek trgovine AppGallery in iskalnika Petal našla kar nekaj aplikacij za urejanje fotografij in ustvarjanje kolažev.«

Vsem trem tako družbena omrežja predstavljajo zabavo in hkrati delovno orodje, prek katerega ponesejo svoj glas v svet, med svoje sledilce. 

Kako do aplikacij na telefonu Huawei nova 9?

Čeprav trenutno obstaja nekaj dvomov o tem, ali je mogoče tudi na telefonih Huawei uporabljati najbolj priljubljene aplikacije, kot so Facebook, Instagram, Viber in druge, so ti popolnoma odveč. Tudi na najnovejših Huaweievih telefonih, kot je nova 9, je mogoče koristiti vse navedene in še številne druge storitve. Do njih zelo enostavno pridete prek naslednjih aplikacij, ki so na telefonih Huawei že prednameščene.

AppGallery: Ena od treh največjih trgovin je bogato založena z aplikacijami in vsak dan še dodatno širi svojo ponudbo. Aplikacije so pregledno kategorizirane po različnih kategorijah za lažje iskanje, prav tako ima vdelan iskalnik in sezname najbolj priljubljenih med uporabniki. Če želene aplikacije v trgovini ne najdete pa lahko oddate željo, da se jo v bodoče v trgovino uvrsti.

Iskalnik Petal: Univerzalni iskalnik različnih vsebin vam bo pomagal do in aplikacij, ki jih trgovini AppGallery ne najdete. Z njim boste pregledali tudi druge vire in si z enim klikom namestili želeno aplikacijo na svoj telefon.


Naročnik oglasa je Huawei.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3