Slovenija

Zlata ekipa: 'Dobri prijatelji, ki so verjeli drug v drugega'

Ljubljana, 05. 03. 2023 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Luka Černe
Komentarji
3

Dihali smo kot eno, delovali smo vrhunsko, so po ekipni zmagi povedali naši izjemni skakalci, ki so Sloveniji priskakali naslov svetovnih prvakov. Kaj pa o njih pravijo njihovi najbližji? Govorili smo z očetom Timija Zajca in mamo Anžeta Laniška, ki ocenjujeta, da so recept za zmago odlični odnosi v ekipi.

Skakalci dokazujejo, da se z dobro ekipo res lahko skoči daleč. "Mislim, da so zelo dobra ekipa, med seboj so zelo dobri prijatelji, dobro se poznajo in zaradi tega je tudi prišlo do tega uspeha. Ker so verjeli drug v drugega," o razlogih za uspeh pravi oče Timija Zajca Boštjan

"Videti je, da kot ekipa dobro funkcionirajo, če ne ne bi bilo takih rezultatov. Jaz mislim, da se zelo luštno zastopijo in da so eni taki prisrčni fantiči, ker so še vsi mladi," o zlati ekipi pravi mama Anžeta Laniška Andreja

Ne samo odlična fizična pripravljenost za zmago je bila ključna povezana ekipa. "Da zaupajo en drugemu. Vedeli so, da če bojo vsi ustali z desno nogo in ne z levo, če bo to njihov dan, da bojo na vrhu," še pravi Zajc. 

"Ekipa funkcionira zelo homogeno, kar je lepo videti vse te nasmehe tako staršu, kot celotni Sloveniji," dodaja Laniškova.  Ne samo povezanost, sogovornika sta povedala, da se fantje med seboj vedno spodbujajo.

"Iskreno vem, vsaj za Anžeta, da se zelo veseli vseh uspehov, posameznikov v ekipi in celotne ekipe, tudi ko on ni uvrščen v ekipo. To veselje zna deliti z njimi," dodaja mama Anžeta Laniška. 

Timi Zajc in Peter Prevc cimra v sobi

In da znajo stopiti skupaj, dokazuje zbranost, ki so jo pokazali kljub padcu Petra Prevca. "Zadnje čase sta bila s Petrom skupaj cimra v sobi, in zdaj, če ga ne bo zraven, ga bo verjetno kar malo pogrešal," o odsotnosti najstarejšega od bratov Prevc meni Zajc.

Fante bomo v Sloveniji lahko zopet spremljali konec meseca, ko se v Planico vračajo poleti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cene Novak
06. 03. 2023 09.15
-3
Sedaj bomo pa to nakladanje brali in poslušali vsaj še pet let!!!!
bohinj je zakon
06. 03. 2023 09.09
-1
Če bo danes več gledalcev..........skočimo še dlje.
Dejan Sedej
05. 03. 2023 20.42
+8