Slovenija
Oglas

Kako izbrati ustrezno ustno vodo

Ljubljana, 12. 02. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za čiste zobe in zdrave dlesni boste najbolje poskrbeli z mehko, gosto zobno ščetko in ustreznimi medzobnimi ščetkami. Kemična podpora naj vam bo v pomoč, kadar imate v ustni votlini težave.

Preden izberete ustno vodo, preverite, kaj vsebuje

Izbira ustne vode je odvisna od težav, s katerimi se spoprijemate, pred nakupom pa je priporočljivo preveriti njeno sestavo. Glavni vodili naj bosta učinkovitost in varnost.

Dokazano učinkovitejša zaščita ob težavah v ustih z izdelki Perio plus
Dokazano učinkovitejša zaščita ob težavah v ustih z izdelki Perio plus FOTO: Arhiv ponudnika

Če želimo, da je ustna voda pri zaviranju nastanka zobnih oblog in celjenju učinkovita, naj vsebuje:

– klorheksidin: nadzoruje in zavira nastajanje zobnih oblog;

– Citrox in polilizin: nudita dodatno zaščito pred bakterijami in virusi;

– hialuronsko kislino in kopolimer PVP/VA: tvorita zaščitni film na zobeh, dlesni in ustni sluznici;, pripomoreta k povečanju viskoznosti sline in zmanjšujeta možnost njene razpršitve;

– ksilitol: poskrbi za prijeten okus in zaščito pred kariesom.

Če želimo, da je varna, naj NE vsebuje:

– alkohola: izsušuje ustno sluznico, zaradi česar se bakterije lahko še bolj neovirano razraščajo;

– penila natrijev lavrilsulfat (SLS): na kožo in ustno sluznico dokazano deluje dražeče in; velikokrat povzroča boleče razjede (afte);,

– močnih arom: nudijo lažni občutek učinkovitosti in škodujejo občutljivi ustni sluznici.

Ustna voda Perio plus regenerate z dodano hialuronsko kislino, ki pospešuje obnavljanje tkiv, zlasti po kirurškem posegu v ustni votlini
Ustna voda Perio plus regenerate z dodano hialuronsko kislino, ki pospešuje obnavljanje tkiv, zlasti po kirurškem posegu v ustni votlini FOTO: Arhiv ponudnika

Učinkovita podpora ob različnih zobozdravstvenih težavah

Izbirate lahko med štirimi ustnimi vodami Perio plus. Vsaka od njih vsebuje kombinacijo dokazano učinkovitega klorheksidina in Citrox-a, izvlečka naravnih bioflavonoidov, ki skupaj zagotavljajo edinstveno močno protibakterijsko delovanje. Poleg tega, da preprečujejo nalaganje zobnih oblog in pripomorejo k hitrejšemu celjenju po posegih v ustni votlini, izdelki ne vsebujejo škodljivih učinkovin in imajo prijeten okus, stranski učinki pa so minimalni.

Ni vseeno, kakšno ustno vodico izberete, ko se v ustih pojavijo težave.
Ni vseeno, kakšno ustno vodico izberete, ko se v ustih pojavijo težave. FOTO: Arhiv ponudnika

Perio plus balance: Uporabljajte pri odrgninah, razjedah, suhih ustih, kariesu, zobni gnilobi, zadahu, in če imate fiksni zobni aparat.

Perio plus regenerate: Uporabljajte, če imate parodontitis, ustno protezo ali mostičke ter po operaciji v ustni votlini.

Perio plus protect: Uporabljajte, kadar so dlesni vnete ali odmaknjene in ko imate občutljive zobe.

Perio plus forte: Uporabljajte pred posegom v ustni votlini ali pri napredovalem parodontitisu.

Če še vedno niste prepričani, katero izbrati, se posvetujte s svojim zobozdravnikom ali ustnim higienikom, ki vam bo svetoval pravo izbiro za vaše potrebe.


Naročnik oglasne vsebine je Curaden Slovenija, d.o.o.

  • ES_PL_24ur_309x5138
  • ES_PL_24ur_309x5137
  • ES_PL_24ur_309x5136
  • ES_PL_24ur_309x5135
  • ES_PL_24ur_309x5134
  • ES_PL_24ur_309x5133
  • ES_PL_24ur_309x5132
  • ES_PL_24ur_309x513

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.