Slovenija

Kako je poskrbljeno za naše ljubljenčke, ko zdravniško pomoč potrebujejo ponoči?

Ljubljana, 18. 06. 2018 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Živa Ivačič
Komentarji
4

V rubriki Svet ponoči oddaje Svet na Kanalu A so obiskali 24-urno dežurno službo za pse in mačke, ki deluje pod okriljem Veterinarske fakultete v Ljubljani. Prepričali so se, kako pestre noči imajo veterinarji. Reševali so stisko mladega labradorca, ker je pogoltnil večjo igračo, zdravili so psa s tetanusom, psičko s hudimi epileptičnimi napadi, mešančka z alergično reakcijo. A to je bil le vrh ledene gore.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kitzbill
18. 06. 2018 20.12
+7
smo potrebovali pomoč, je mačku razparal trebuh, verjetno jazbec, poklicali sobota ob 11h. ko smo pršli, nas je dež. vet. že čakal in napravu dobesedno čudež, pes je tud imel neko alergijo in nedelja 10h smo bli na veterini , veterina nova gorica, prijazni in usposobljeni, same pohvale
puspan
18. 06. 2018 20.23
+3
Tudi pri nas na gorenjskem je zelo dobro urejeno. Pri Čopu v Lescah so mojim kužem do sedaj velikokrat pomagali, žal pa nihče več ni mogel pomagati, ko nam je sosed zaradi nastavljenega strupa proti podganam pred nekaj dnevi pokončal našega najlubšega muca. Vse razumem, da mu podgane delajo težave zaradi drobnice v hlevu, ampak lahko bi bil vsaj toliko uvideven, da bi strup nastavil nekam, kjer maček ne more.
kitzbill
18. 06. 2018 21.38
+2
ja razumem, par let nazaj je mucotu presekalo obe tačke, ker je lastnik ,,baje,, ,vidu podlasce, nastradal je pa nedolžni muco, ki mu je lovil miši
Apostol1
19. 06. 2018 15.08
Strup za podgane je treba postaviti v posebno posodo ,ki jo dobiš že v malo bolje založeni kmetijski štacuni in je milo rečeno cena je povsem zanemarljiva in v tej posodi se kocke strupa pritrdijo , da jih podgana ne more nesti kam drugam . Strup deluje tako ,da redči kri in ko je kri preredka pride do notranje krvavitve in pogina podgane . Se pa strinjam pri Čopu v Lescah tudi jaz lahko uporabim samo izključno pohvalne besede , ker že vsaj 20 let tja vozim svoje pse se pravi sedanjega in tiste pred njim.