Slovenija

Kako je predsednik?

Ljubljana, 02. 11. 2007 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Drnovšek naj bi se v torek vrnil na delovno mesto. Zaradi slabega počutja je v četrtek odpovedal polaganje vencev na Žalah.

Predsednik Janez Drnovšek se zaradi slabega počutja ni poklonil spominu na mrtve s polaganjem vencev.
Predsednik Janez Drnovšek se zaradi slabega počutja ni poklonil spominu na mrtve s polaganjem vencev. FOTO: POP TV

Ob dnevu spomina na mrtve je presenetila novica, da se predsednik republike Janez Drnovšek zaradi slabega počutja ne bo udeležil spominskih komemoracij na ljubljanskih Žalah. Drnovšek bi moral položiti vence k spomeniku padlim in umrlim v boju proti okupatorjem Slovenije v spominskem parku, na pomnik padlim v vojni za Slovenijo 1991 in k Lipi sprave na ljubljanskih Žalah. S predsedniškega urada so sporočili, da ne gre za nič hujšega, šlo naj bi za slabost oziroma prehlad, zato se je predsednik odločil, da bo ostal doma na Zaplani.

Je bolezen napredovala?

Zaradi Drnovškovega slabega počutja so se pojavila ugibanja, ali je morda njegova bolezen, kot je znano je predsednik pred leti zbolel za rakom, napredovala. Kot so za 24ur.com povedali v predsednikovem uradu, še ni znano, kdaj se bo predsednik vrnil na delovno mesto, najbrž bo to v torek. Drnovšek je še v torek delal do poznih večernih ur in skupaj s sodelavci pripravljal predlog za ustavne sodnike.

Predsednika Drnovška smo v zadnjem letu v javnosti videvali manj, kot bi lahko pričakovali. Po treh mesecih se je nazadnje pojavil na otvoritvi novih prostorov Onkološkega Inštituta. Drnovšek je užalil zdravilce z izjavo, da je pri raku edino učinkovito zdravljenje onkološko in da ni nobene alternative.

O Drnovškovem zdravstvenem stanju in nepojavljanju v javnosti so se razpisali tudi hrvaški mediji. Hrvaški spletni časopis Večernji list je poročal o Drnovškovem slabem počutju in odpovedanem obisku ljubljanskih Žal.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badi 27
03. 11. 2007 19.42
Humanitarne zadeve za cigane je naredo ja.Pa kaj je zvami to je njegova služba za to je plačan da se tam pojavlja pa če mu to paše ali pa ne. Kak bi blo če tebi nebi en sodelavec pasal pa te dva mesca nebi blo v službo. Pomojem bi leto
E-OL
03. 11. 2007 12.02
Mislim kaj vam ni jasno?!? V tem primeru bi bili lahko malo bolj zadržani. Je veliko naredil v humanitarne zadeve Slovenije, ki jih drugi politiki niso niti povohali.
olta49@siol.net
03. 11. 2007 10.15
TRIERA!!!! LAHKO SE SRAMUJETE SVOJE IZJAVE. G.Drnovšku pa želim čim prejšne pkrevanje.
mike99
02. 11. 2007 23.05
damirg, pojma nimas o sporu drnovsek-jansa tko da ne pametuj necesa kar ne poznas.Drgac pa drnovsek, noben te ne bo pogresal ker si dosti svinjarij naredil v zgodovini slovenske politike-sayonara.
Triera
02. 11. 2007 20.23
KOGA BRIGA DRNOVŠEK???!!!!! KO BI GA ŽE VRAG VZEL!!!!!!!!!!
damirg@email.si
02. 11. 2007 19.10
balkansi manjakkranjc, sem razgleden. smo bili ze prica drugim protestom predsednika drnovska, ko se ni udelezil dolocenih slovesnosti zaradi gospoda JJ.
Franc Kavka
02. 11. 2007 18.39
anakos, prav je da mu želiš zdravja, pa mu tudi malo pameti ne bi škodilo.
malasutra@gmail.com
02. 11. 2007 18.38
manjakranjc, tvoj jj gre počasi že skoraj vsem na živce. ni ravno neka huda perla od politika, je pa izjemno škodljiv za državo in nas, državljane. let's face it.
Ana Kos Plestenjak
02. 11. 2007 17.03
damirg, saj ga JJ ni nagnal, a ne. Pa tudi če bi ga, bi vseeno lahko naredil tako, kot veli dožnost. (Bolezen seveda lahko opraviči.) Dober predsednik je predsednik vseh in se ne izgovarja na njemu manj prijetne sodržavljane.
manjakranjc@hotmail.com
02. 11. 2007 16.47
Kako pa se obnašaš nerazgledan balkanski pobc damirg!? A zdej bo že vsak solatnik komentiru in zganjal demagogijo na račun JJ!
damirg@email.si
02. 11. 2007 16.37
itak da je odpovedal, zato ker je bil un kreten JJ tam. smo ze kdaj v preteklih treh letih vidl JJ pa drnovska skupaj?
Tonček Balonček
02. 11. 2007 12.38
Kakšna bolezen naj bi napredovala, če ste pa včeraj poročali, da gre za virozo in trenutno slabo počutje? V torek je pozno v noč pripravljal predloge za žrebanje! Sicer pa, roko na srce, sam mu želim zdravja, gelde na pooblastila pa ne pograšem ne tega ne bivšega ne prihodnjega predsednika, saj je več kot očitno, da shajamo brez te institucije. Manjši izpad novic pomeni težavo le za novinarje! Ali kdo pogreša"gibanje"?
ŽIVEL IN ČIM DALJ ŽIVEL NE-BULC
anakos@email.si
02. 11. 2007 11.43
Ne glede na to, da nisem njegova volilka, mu želim zdravja! Izjava glede zdravljenja je poštena, tako, kot misli ... težke bolezni prinašajo mnogo težkih odločanj, mnogo vprašajev ... Če zamudiš ... Želim mu zdravja!