Slovenija
Oglas

Kako opremiti teraso?

Ljubljana, 29. 06. 2022 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z nekaj preprostimi koraki lahko svojo teraso spremenite v pravi mali raj vašega doma.

V poletnih mesecih je terasa nepogrešljiv del doma, saj je mogoče v lično opremljenem ambientu prirejati popoldanske piknike ali pa posedati na večernih zabavah s prijatelji. Če imate v vašem domu teraso ali pa vsaj balkon, boste temu prostoru še posebej hvaležni v vročih poletnih mesecih. Namenite mu dovolj pozornosti in poskrbite, da bo zasijal v novi podobi.

Vrtna garnitura_1

Garniture so vedno preverjena izbira

Preden se odločite za urejanje terase, preverite predvsem koliko prostora imate na voljo. Na manjšem balkonu si privoščite manj kosov pohištva, na terasi, kjer lahko uživate v razkošju prostora, pa imate nekoliko več svobode pri dekoriranju in urejanju ambienta. Najpomembnejši del opreme je zagotovo vrtno pohištvo. Izbira je velika, lahko se odločite za vrtne mize in stole, če imate veliko teraso, si morda omislite ležalnik in senčnik, najbolj preverjena izbira so vsekakor vrtne garniture, ki jih sestavljajo ujemajoči se stoli in miza. 

Izberite trpežen material

Preden se odločite za nakup, izberite trpežno vrtno pohištvo, ki vam bo služilo več let. Klasična in nepogrešljiva izbira je leseno vrtno pohištvo, nadvse priljubljeno pa je tudi vrtno pohištvo iz ratana. V zadnjem času se pogosteje uporablja poliratan, umetna alternativa naravnemu ratanu, ki ga pridobivamo iz lesa palme ratan. Za razliko od naravnega ratana velja poliratan za nadvse odporen material, ki zdrži obremenitve, ne da bi pri tem izgubil svojo prožnost. Zlahka je kos temperaturnim nihanjem, odporen pa je tudi na sončne kreme in klorirano vodo. Priporočljivo je torej, da izberete material vrtnega pohištva ki je odporen proti vsem vremenskim razmeram, a če je le mogoče, vrtno pohištvo shranjujte pod streho, ali pa ga v času neuporabe pokrijte.

Vrtna garnitura_3


Ustvarite zeleni raj po vaši meri

Da vam bo na vaši terasi prijetno, pa lahko poskrbite na več načinov. Nikakor ni nujno, da potrebujete veliko kosov masivnega pohištva, ampak lahko tudi manjšo teraso lično opremite z več kosi dekoracije, s katero boste poskrbeli za prijeten ambient. V vročih poletnih mesecih so nepogrešljive tudi vrtne gugalnice in viseče mreže, ki jih lahko namestite tudi na balkonu in se predajate poletnim užitkom. Poskrbite, da bodo tudi vaši najmlajši uživali v zeleni oazi vašega doma. Odločite se lahko tudi za nakup vrtnega pohištva za vaše malčke. Prepustite torej domišljiji prosto pot in se podajte kreativnosti naproti. Izbira vrtnega pohištva je nadvse bogata, zagotovo boste našli tudi kose, ki so pravšnji za vaš dom.

Vrtna garnitura_3

 

Naročnik oglasa je Mimovrste.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja